Friday, November 28, 2008

korang berminat ker????


hehehe...gelak gedik dlu... weii..korang brminat ke ngan beg ni.. hehhe..beg ni mmg cun pon..mak pasan hokeh... beg ni murah jer..aku mana la mmpu nk beli beg mahal2.. beg ni aku beli kt stall kecik2 kt giant kelana jaya.. rega dia kalo x slp aku..29 hinggit..murah kan... material dia kain yg tebal tu..ok sgt2..mmg puas ati ler aku beli beg nih.. ada 4 kaler x slp aku..pink cam aku nyer nih..kuning, biru ngan coklat kalo x slp... aku x psti ada lg ker x beg ni kt kdai tu...
pst..iena..ko kalo turun kl ko rajin g giant kj ni kan..dkt ngan umah akak ko kan... leh ler ko g tgk..

Tag Lagi... Diapers Bag

Jawap tag lagi yer..kali ni pasal diapers bag..

ha..ni la rupa bag echa skang yg aku dok usung sana sini..


dalamnya aku isi spt biasa la kan..

- baju spare echa
- extra diapers
- wet tissue
- susu
- flask
- air masak
- traveling pack yg ada lotion, bedak, syampoo, sabun sumer tu la
- towel kecik

tu jer kot...malas aku nk slongkar bag tu..nak amik gambo..ckp la sekeping yer.. isinya sama jer..

Tuesday, November 25, 2008

Tag...My Workstation

Tag pasal workstation ni di tag oleh Zuera

syaratnyer : snap workstation anda.....then taruk link blog anda kat bawah gambar workstation anda...........begitulah seterusnya sampai bila2 yerk....sekiranya tag nie berkembang, pasti akan ada byk link2 dibawahnya.....cam blog berantai ler nie kan..he he he ...kalu x berkembang...sure dia terencat kan.....lastly, korang tolong pass plak tag workstation nie pada 7 bloggers lain.........kita kasi link dia byk2 ok........sahut cabaran2 york kengkawan.........



http://jariketot.blogspot.com/ @liyannuar
, http://sedetikhati.blogspot.com/ Azza,
http://perutkenyang.blogspot.com/ Suzi,
http://ruzalila80.blogspot.com/ Ella,
http://mamarazin.blogspot.com/
http://dilabangi.blogspot.com/
http://mustaqeemhassan.blogspot.com/
http://b-boo.blogspot.com/
http://tink-love79.blogspot.com/
http://jasfyra.blogspot.com/
http://hot-choco-teddiey.blogspot.com/
http://pu3ju.blogspot.com/


http://onniesham.blogspot.com/



Pesanan penaja : siler abaikan ler meja aku yg brsepah2 tu yer..lately ni mak bz giler... x smpt pon nk kemas2...




ni printer gedabak aku... tp pueh ati gak ngan kualiti printing dia..kalo print kaler..mmg cun la..


cermin ngan gambo echa wajib ada


segala souvenir yg aku dpt..x kira la g dinner ker..kenduri kawin ker..opismate bg ker..
sumer aku buh kt opis.. x suka letak kt umah...wat sepah jer...nnt letih nk kemas...

tgk la side cabinet aku.. brsepah giler..x dan nk kemas la skang nih.. tu radio kecik wat penghibur hati aku... mana leh xde music kan... tepu aku nnti kalo x dgr radio...


atas filing cabinet... byk x flag aku..wah semangat nasionalisme x aku..heheh


atas filing cabinet satu lg.. dlu aku bela ikan laga kt dlm balang kaca tu..tp da mati.. terus x bela smpai skang... aku letak air paip jer dlm tu..supaya bila kena aircond xde la kulit aku dry sgt kan


atas my pedestal drawer... subur x pokok aku tu... ramai mkcik2 yg jeles tgk pokok aku tu.. harharhar.. cute x mashimaro tu...ala beli yg mcd punyer...


xerox machine cum scanner cum fax machine yg besar gedabak letak kt bilik aku.. cheh..nyusahkan aku jer... tp ada gak kesenangan dia...tp aku nk suh dorang bwk kuar machine ni bila aku dpt mesin fax comei nnt..nyemak jer..

pc aku yg gemok... org sumer pakai flat screen panel.. untung ler korang yg keje gomen kt putrajaya nun... huhuhu...



kt tepi pc aku... tgk sebatang pen pon da xde kt dlm bekas tu.. dorang masa nk jmpa bos x bwk pen.. amik pen aku...pas2 x reti nk pulang...helloooo.... ko igt aku jaga stationery ker... asik aku jer muka yg g amik segala bala stationery tu sumer...nama aku jer la yg ada kt form tu..lepas aku..aku.lepas aku..aku lagi...


wallpaper harus la muka echa kan... biasa ar tu..



kira ok x workstation aku nih.... k la tu kan...


so pasni mak nk tag filla, zz dan farah... tu jer... yg lain aku rasa cam da buat jer...

Monday, November 24, 2008

Aksi Terlampau...

Korang nengok ler aksi anak dara aku nih...

ops... jadik ker aku try upload video ni ek... saja nk test leh ker x ...hehehe..


video

Afiq Amani 2nd Birthday Bash

Date: 22nd Nov 08
Time: 8.30pm onwards
Venue : Afiq's home
Theme & theme color: animals & green + white
**************************************************************************************
Ari ni aku sekeluarga telah dijemput oleh ila n co. untuk meraikan birthday putera kesayangannya afiq amani...amboi sedapnya nama dia... so hari sabtu tu mmg aku da plan nk duk umah berehat dan mmbuta secukupnya sbb sepanjang weekdays tu aku tido lmbt + letih sbb byk keje nk disetelkan. Tp tah cemana...apa silap tah..aku diserang cirit birit yg boleh dikatakan amat teruk gak la... mak siap nangis2 malam tu yer... suh laki aku g 7-11 kul 3 pagi nak suh beli ubat pil chi kit teck aun...haaa..korang penah mkn x ubat nih... biasanya kalo mkn ubat nih... cpt ler reda skt perut korang tu... tp masalahnya ubat tu kali ni x brkesan kt aku... so dari ari jumaat malam tu..smpai ler ke petang sabtu tu...aku dok melepek menahan skt... mula2 igt cam x jd la aku nk pg bash afiq tu... tp bila da kul 6 cam2... aku da rasa lega sket... tnya cooi nk g ke bash tu.. dia kata ikut awk la..kalo larat pegi la... so aku wat kputusan utk pegi jgk.. kitorang kuar rmh pon da lmbt dlm kul 8.15 cam2... tp nsb baik la... smpai gak...wpon cam da sesat jer bila tiba2 jalan tutup plak sbb ada khemah knduri kawin kt situ... tp brjaya gak kami mncari umah ila nih...
Masa smpai kt situ..mula2 aku igt betul ke x nih.. sbb rmai giler org...mcm knduri kawin la plak.. tp aku yakin jer la..redah masuk...sib baik betul.. mmg meriah ler bash afiq nih..kagum aku ngan ila... semangat tul dia...x padan ngan sarat tu... ke hulu ke hilir aku nengok dok bwk plastik isi goodies bag nk bg kt org... riso pon ada nengok dia... wat nya trberanak kang...cemana..hehehhe

So korang layan jer la gambo2 kt bwh nih...yg pastinya..mesti korang rasa cam penah tgk di blog sapa2 atau di blog korang sndiripics ni sumer...hahah biasala ...camera mak kn da rosak...tggu sale jimat yer baru la mak beli baru....sabar...sabar...


safari cake...cantik kan...

cake cutting...hepi besday 2 u...lalalalaa...hepi besday 2 u... lalalala..

para maks giler brgambor... sian echa terabai..hahahha

tgk tu..echa bkn pedulik pon...


echa suker tgk org dari nk pndang camera...




walaupon gambar lebih kurang jer position masing2..tp pics disnap dari camera yg brlainan tau.. credit tu en. shah aka hubby lieya sbb sudi jd mr. paparazzi on that day...hehehhe...ni ayat wajib tulis...sbb lieya da warning ari tu...hahahhaha...jgn mrh lieya...


Thursday, November 20, 2008

Tag : Rupa Anda Ketika Mengandung

Kali ni aku di tag oleh Lieya dan Hirda..


heheh..kalo ikut aku xnk wat tag nih...maluuuuu woo... tp sbb mak kan sporting..maka mak wat la jugak yer... tp kalo boleh ..korang xyah la baca info sumer tu.. korang layan gambo jer la...wakakaka...


1. Berat sebelum mengandung...

kejamnya soalan....lebih kurang 68 - 70 kg...yer..yer... sy mmg gemok...


2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin..

ni pon soalan kejam gak....dlm 79-80kg... masa aku nk menunggu ari tu..kira dlm bulan poser.. mak ttp poser yer...so tiap mggu turun 500g gitu...heheheh

3. Berat selepas habis pantang...

dlm 70 cam2...kira blk ke asal la...sbb echa masa dlm pntang mmg mencabar tul... aku x ckp tido dibuatnya... mulut dia nk brsumbat ngan payu aku jer... asal cabut jer dia jaga... dia xnk isap puten tipu tu yer...pas2 echa x kuat tido... tido kjp2 jer... asal aku bgn jer dia pon jaga... nsb baik aku x meroyan...Tp skang ni..berat aku mkn naik dan naik dan naik tanpa ragu dan segan silu yer

4. Apa yg korang suka makan masa mengandung

aku x cerewet sgt masa peknen... apa2 pon leh mkn...cuma 1st trimester tu jer la yg x lalu mkn..mntah pening sumer ada..bau-bauan pon aku x leh tahan... tp msk 2nd trimester ok dah... tp masa hujung2..masa bulan poser..aku x brp selera nk mkn.. mkn sket pon da rasa sendat jer.. slalu buka aku mkn kuih n dlm kul 10 aku mkn nasi ayam ker..tp mkn ciput jer... sahur pon x amik..mnm air jer... tu pasal tiap2 mggu turun 500g..

5. Hospital mana anda bersalin

Hospital Selayang... mula2 igt nk brsalin kt pusrawi... tp masa check 4 bln..doc kata uri aku kt bwh..so mak aku da start risau... dia yg suh aku brsalin kt spital kerajaan... dia kata spital kerajaan selamat la..kelengkapan ckp la..doc ramai la..mcm2 la..biasa ar org2 tua kan...g pon sbb family aku ada history ssh nk brsalin yer.... jln x bukak... tp sib baik gak aku ikut ckp mak aku... kalo x pengsan laki aku nk byr bil spital sbb aku kena c-zer... hehhehe... kt hospital selayang brp hinggit jer kna byr sbb aku kn keje gomen...

6. Tunjukkan gmbar mengandung..at least 5 keping

ala..yg ni leceh sket..jenuh aku godek2 pc aku ni...ni jer yg ado.. tp nk 5 jer kan..ckp la nih..sbb masa peknen aku x suka nk brgambo..cam malas jer..dan masa peknen pon aku x brp suka outdoor...suka dok umah jer...so korang layan jer la gambo yg ada ni yer...


rasanya masa ni dlm 8 bulan kot... x lrt nk brdiri lama2 yer.. gosok baju smbil duduk jer..



ni pon dlm 8++... masa ni tgh majuk ngan laki aku... pas2 dia dok mengenyam nk amik gambo..tu yg wat muka huduh tu...


masa ni igt la brp bulan..tp yg pasti 7 bln ke atas...

ni gambo masa 1 syawal ..masa ni da 9 bulan lebih dah...mak overdue 11 ari yer... bunting gajah ker aku nih..pttnya due aku 18/10 tp aku brsalinkan echa 29/10... da induce 2 kali pon echa xnk gak kuar.. selepas brhempas pulas mnahan sakit slama 12 jam..doc pon trpaksa wat kputusan utk belah jer perut aku nih... skali tgk..patut la susah nk kuar.. 4.24 kg tu....trkejut aku...bkn aku jer trkejut..doc tu pon trkejut..sbb dia kata perut aku xde la bsr sgt.. g pon masa check doc kata dlm 3++ jer... air ketuban aku pon x byk..border line jer..


nota utk echa : ha... echa..awk jgn nk melawan ckp ummi yer... tgk betapa susah payah ummi nk brsalinkan awk ni...


7. Aku nk tag sapa2 yg x wat lg tag nih... kalo anda rasa nk buat..buat la...mak x paksa...hehhe baik x aku...

Kena Tag ngan Mimi...Perihal 7..

hehehhe...sori ler mak lmbt siang yer.. org lain da mcm2 tag da wat... aku br trhegeh2 nk wat tag ni.. tag lain ada lg x wat nih...xper la kan.. mak wat yg sonang dulu...


7 ciri lelaki idaman anda :

  • penyayang
  • bertanggungjawab
  • prihatin
  • rupa paras yg sedap mata memandang tp xnk ensem sgt...tkt woo..nnt kena kebas
  • bekerja tetap (bkn materialistik okeh..pnting ni weh.. kalo x keje @ malas keje..sori yer mak nk layan..
  • x kedekut kt anak isteri...trutama kt isteri la...anak kedekut sket2 xpe.. sbb kang anak mntak mcm2..kang..lawan tokeh la plak..
  • ada sense of humour... tp kalo aku tgh angin jgn nk wat lawak bangang plak..
  • ada byk lagi...tp da mintak 7 jer...

7 lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup
  • ayah tersayang
  • ruhaizan..(da arwah dah...huhuhu...sedihnya)
  • asrul afendi aka cooi aka laki aku ler... hehhe x sngka kawin gak aku ngan ngko yer..
  • keanu reeves... glemer x...hhehehh..minat giler tau kt mamat sorang nih...
  • takeshi kaneshiro...tul ker nama penuh dia nih..aku main belasah jer...tp takeshi tu kompem...
  • mohd. faizal...adik lelaki aku nan sorang
  • cikgu dollah...cikgu sains aku masa form2 ngan form 3 ... xde la ensem pon.. tp tatau naper aku minat giler ngan cikgu nih...sbb tu sains aku scorer tau...


7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati -

  • bangga
  • cemas/ menggelabah
  • rasa cam nak peluk cium dia..bley gitu...hahaha
  • happy nk mati
  • pasan cantik
  • rasa sumer org jeles kt aku...cheh...
  • rasa nk trjun bangunan...bley gitus

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda :


  • Mekah
  • HK Disneyland
  • Gold Coast
  • Bali
  • Redang Island
  • Karambunai
  • Sipadan Island...or lain2 pulau kt sabah...


7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda :-

  • kasut timberland
  • jam tag hauer
  • hp paling canggih n latest
  • play station yg latest...skang da ps brp ek...sori..mak x amik pot
  • mpv.. or keta klasik...laki aku minat ngan keta2 lama okeh..
  • sumer collection hot wheels, tamiya n yg sewaktu dgnnya..

tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan andai

  • Dealova
  • Kau kekasih awal dan akhir
  • Aku Cinta Padamu
  • n kebanyakannya lagu2 jamal....hehehe..kitorang laki bini mmg minat ngan lagu jamal...org dia x minat la...hampeh...tp sore dia sdp cam aku nk mkn jer...

7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini :

  • sapa2 yg lom wat lg..siler la buat yer...

Wednesday, November 19, 2008

nasi lemak..buah bidara..syg selasih ku turutkan...

ni citer ari sabtu lepas yer..
ari sab2 tu bgn cpt sbb echa bgn awal la plak.. slalu pon mmg awal dia bgn yer... sblm kul 8 da trjaga... tensen aku... igt nk smbung tido smpai thari pon x ksampaian... pas2 tiba2 perut lak lapor.. cemana nk buat nih... nk g bekfes kt luar cam da boring+malas plak.. tp tekak aku ni teringin benor nk mkn nasi lemak...ekceli aku jarang mkn nasi lemak...weekdays mmg x mkn la kan... sbb kt cafe opis aku tu nasi lemak dia x sdp... weken pon jarang mkn gak... dan hati ku brkata...ohhh...alangkah indahnya kalo aku dpt mkn nasi lemak ari ni...nyum..nyum.. so nyer aku pon terus pksa laki aku nan trsayang tu suh g beli santan ngan sotong...mak nk masak nasi lemak pg ni okeh...hahhaha...korang jgn x caya tau... nasi lemak ni plak kali kedua aku masak dlm seumur idup aku nih....hehehe teruk ker x teruk cam2...lu pikir la sndiri...

smbal sotong yg kurang pedas... leh plak cili kering tu x pedas... x ckp power la kan kalo mkn x pedas nih... pas2 aku alter..tmbah cili api...bru la tangkap leleh nk mkn....


telur rebus ngan ikan bilis goreng pon sodap... aku mmg suker mkn ikan bilis goreng byk2 tau..


gambo keseluruhan... aku msk simple jer...

pukul 10 lebih aku setel da masak n kemas.. tp kitorang mkn dlm kul 11 lebih cam2.. kira brunch la kan.. so ari tu menu kitorang nasi lemak smbal sotong ni jer la..mkn smpai lebam...dinner pon nasi lemak gak...wakkakaka... dasar pemalas kan..aku kalo masak sekali jer satu ari yer... x koser nk msk byk2 kali tau...ni pon da ckp baik aku nk masak... kalo x g beli jer.. x pon mkn kt kedai...yg ni pon hubby puji gak kata sodap... kembang setaman aku dgr..hehehetu sbrnya saja la tu..nk suh aku masak slalu....

Tuesday, November 18, 2008

Today is our 3rd anniversary


Alhamdulillah...hari ni 18/11/2008 genap la 3 tahun usia prkahwinan aku dan suami. Gembira dan syukur kepada allah atas kurnia rahmat dan bahgia yg aku kecapi ini..cewah ayat x bleh blah tu.. x tau lg nk celebrate camner..lg pon ari ni kitorang g keje..tp rasanya celebrate biasa2 jer.. beli kek 1 slice...n ngap jer kot...tp bgn tido pg td...masa nk off alarm kt hp..trperasan ada 1 new message at 3.27 a.m from my hubby....

"Slmt ulangtahun ke3 penyatuan kita, smga hbngan bhgia & ksh syg kta kekal hgga ke akhir hyt, maaf kan abg ats segala kkurangan, yg pasti cinta kasih & syg abg utk syg selamanya, insyallah muahhh..."


Hmmm sgt trharu okeh... aku pon x tringat nk wish dia mlm td...
aku pon doakan agar our marriage..kekal selamanya, bahgia dan ceria d samping anak2 yg soleh dan solehah...amin..

Friday, November 14, 2008

me'reward' diri sendiri....

ni citer last friday.... slalu kalo lunch ari jumaat aku ngan my buddies akan g jalan2 cuci mata ngan isi perut kt sunway pyramid.. kt sana la slalunya tmpat kitorang mmbuang duit dgn mmbeli ntah hapa2 menda yg laki aku mmg x brp nak suka la kan...

ekceli aku da jatuh cinta kt bnda nih masa raya ari tu lg... tp masa trnmpak tu aku kuar ngan hubby kan.. so cuci mata jer la..xde la beli... pas kejadian tu..mggu dpnnya aku ajak la kwn2 aku g tgk..tanya cun ker x.. kengkawan pon beri sokongan kata cun sgt... mana mak leh tahan..setelah 2-3 minggu menahan nafsu.. maka terbeli la jugak akhirnya.... ni la dia..heheheh...




cuba teka apa isinya....

tadaaa....cntik x... siler la puji pilihan sy ni yer... sbb kalo korang tgk bag ni pon.. konpem korang pon suka...ala biasa la pompuan kan...

nak hand carry pon boleh..nk sandang pon boleh...tp lg cun kalo hand carry jer
sbrnya aku igt nk postpone jer beli bag ni..nk tggu kot2 ada sale ker kan..dpt discount 20% pon jd la.. tp bila bdk tu kata kaler yg aku beli ni..kaler brown la kan... tggal 2 jer... satu yg baru dlm plastic kt stor n satu lg yg display punya... terus la aku beli..nk yg dlm plastic..xnk yg display okeh... sbb bag nih...ikut kata budak kt kedai tu la kan.. dorang jual x byk stok..kalo da abis..dorang amik design lain plak... so mak takut nnt mak nyesal n x leh tido malam... aku pejam mata...beli la jugak... dan skarang...sgt puas hati okeh...hmmmmmm.....
tmbah sket lagi yer.....
ekceli bag ni aku sorok dari pandangan laki aku... sbb nnt dia bising.. yer la..kan dia baru jer belikan aku henbeg.. kang kalo dia tau aku beli beg nih... kang pot pet pot pet mulut dia mmbebel.. mmbazir la apa la..mak malas nk dengar okeh... kalo aku sumer mmbazir..kalo dia beli transformer la.. remote car tu x pe plak... lantak ler kan... shhh dia x tau lg nih... sbb aku smpn kt opis x bwk balik lg...hahhaha.. pndai x aku....

Thursday, November 13, 2008

Tag dari Zuera...


Kanser payudara...paling menakutkan kaum wanita... so kwn2..bila nk g check...hehe aku pon x check lg... aku check sndiri leh x... bak kata hubby aku... apa susah2 g klinik.. meh sini abg cek kan...hampeh tull....

Wednesday, November 12, 2008

My Chicken Rice..

kali ni nk citer pasak masak2...bkn main masak2 okeh... ari sabtu ari tu... bgn pg jer da pikir..hari ni nk mkn apa ek... rasanya lama giler aku x masak sjk bulan poser ari tu... tiba2 plak mood rajin mari... tiba2 plak rasa nak masak... dok pikir2 nk masak apa...tnya plak hubby.. dia kata ikut awk la nk masak apa pon... kalo rajin masak.. kalo malas beli jer... hek eleh laki aku nih.. bknnya nk bg moral support... aku tgh rajin ni tau... aku pon terus suh cooi mndi n ajak dia g pasar... mula2 aku igt nk wat kurma ayam... tp teringat plak da 2-3 ari ni cooi dok sebut teringin mkn nasi ayam... kalo korang nk tau.. seumur idup aku nih.. ni la pes time aku wat nasi ayam... apa?? aku teruk?...mmg teruk pon... aku x penah nk try wat nasi ayam... kalo nk mkn nasi ayam mmg beli jer la kan... so setelah brhempas pulas di dapor ni la hasilnya.....
ayam goreng hitam...hitam ni la yg wat sedap tau....


sup ngan kuah cili... byk giler daun sup aku...aku mmg peberet daun sup okeh
masa makan...18 kali aku tanya cooi sdp ker x...cooi kata sedap...x puas ati lg..tanya lagi.. sedap ker x smpai laki aku naik hangin...hahhaha... x tau la dia puji sbb mmg sedap ker atau puji sbb takut mak mogok xnk masak nnt.. tp lntak ler ....sbb yg pnting aku rasa sedap.... smpai licin la sekor ayam aku goreng utk lunch ngan dinner nyer makan... buruk lantak tul laki bini...hehheh

Monday, November 10, 2008

GERAM..BENCI..MELUAT..SUMER ADA...

hishhh... Geramnya aku ngan camera cap ayam aku nih... tengah gedik2 nk posing..dia bleh plak wat hal.. sakit tul ati aku... mmg sajer menguji kesabaran aku... 3-4 hari sbelum tu..perasan gak.. cam ada blur-blur sket bila amik gambo..tp bila aku da edjas sket..cam da ok.. aku pon tnpa segan silunya kuarkan ka la camera mekah aku nih..nk brgedik sakan la masa bash mia n mija.. sbb slalu aku kn x smpt kuar camera dok bz layan echa.. tp smlam aku da pksa laki aku suh gak amik gambo... skali my hubby kata... cam x jd jer pics tu sumer.. aku pon tgk la..mmg hampeh... sumer gambo x tau ler aku nk kata apa..tp aku mmg geram... kt situ gak..aku merengek2 kt hubby suh beli baru... kalo xde camera cmner nk amik gambo echa..camner sy nk apdet blog n fp..cemana..cemana... so sy x kira... abg kena gak beli yg lain...x kira nk jugak yg baru..tp xpe la bkn la nk ari ni jugak... ujung bulan pon xpe...lebey kurang gitu ler ayat2 aku...hehhe..wpon sbnrnya kalo boleh aku nk suh hubby beli jam2 tu jugak..hehhe..tp agak2 la kan.. x pasal2 aku kena sound ngan laki aku kang.. terus ajak hubby aku g survey kt alamanda....

So korang...tolong la aku utk buat pilihan yg tepat... aku baru smpt g survey kt satu kedai jer smlm...bdk kt fotokem alamanda tu recommend kt aku cap nikon..siri brp tu x igt la plak..tp camera tu 10 pixels..iso 3200 cam2 la... n price dia rm988 x silap aku...aku da try la camera tu..n mcm ok gak... tolong la bg pndapat camera cap apa yg patut aku beli..yg harganya mgikut kemampuan aku ler skang nih..kalo boleh bajet aku dlm RM1000 ler..kalo ada.. but not more than 1200 k... plis kengkawan.. help me.....tenkiu

Happy Birthday Mia dan Mija

Semalam, hari ahad bersamaan dengan 09 november 2008 kami sekeluarga telah dijemput oleh pn. lieya serta suami ke majlis hari lahir puteri-puteri kesayangan iaitu princess mia n princess mija. majlis telah brlangsung dgn gilang gemilang nya di kafe dapurmas, putrajaya. alhamdulillah kali ni...aku dpt smpai awal..dlm 12.30 cam2 kami da smpai..sbb ari tu mmg free...xde program lain kecuali attend bash mia n mija nih... kesimpulannya..mmg best..meriah..food very variety n dap sgt2...layanan pon bes...sumer2 pon bes la... besday girl pon comei bangat siap pakai tiara lg okeh... n paling bes..echa dpt hadiah dari tuan rumah...hadiah "si comel paling manja"...hahhaha bes..bes...
so..tenkiu yer pn. lieya n en. shah sbb sudi jmput kami sekeluarga ke bash yg sungguh happening ni...tqqqqq....



banner di hari kejadian....


cake cutting...
sowi ler...x tau pesal...camera daku wat hal...da rosak...
citer selanjutnya pasal camera..next entry k..


sori lg skali lieya.... gmbr x elok... tp daku pksa gak hubby amik sbgai bukti kejadian...
hehehhe...





mia yg da keletihan...x berenggang dari papa nyer...

muka en. shah bersinar...dilimpahi cahaya keimanan...heheh

Wednesday, November 05, 2008

Echa new hair cut....

cemana nk citer yer...huhuhu...aku sedey sebenarnya... ekceli mmg aku ngan hubby ada plan nk potong rmbut echa..sbb dia nyer kenteng x hingat punyer... rimas da kitorang nengok rmbut dia bile da da peluh2 tu kan.. so plan nk bwk kedai ler.. aku penah potong rmbut echa sekali jer masa umor dia 2 week cmtu..tu pon takut giler nk wat.. sjk tu..biasa mak aku la yg rajin gnting rmbut dia... tp sjk raya 2007 aku da pesan ngan mak aku jgn gnting rmbut echa lagik...aku nk biar dia pnjang baru la nmpk echa girl sket kan... tp ari jumaat ari tu..bila aku blk jer keja..aku nengok anak buah aku dok gelak2 kan echa.. aku da rasa cam x bes aje... skali aku nengok echa da gonjeng..kena tarah ngan mak aku... huwahhhh buruk giler aku nengok... yer la harusla echa x dok diam masa kena gunting rmbut tu kan.. sian anak aku... da krng comei da... nk marah pon..mak aku yer x... redho jer la... igt nk alter balik la rmbut echa nih...


nengok ler nih... lain jer muka echa aku rasa... cemana nk buat nih...


ni ada gak yg aku kerat bg betul2 pndek nih.. ni gmbor ni aku amik masa echa baru bgn tido..
so lg la selebet jer kan.... sian anak aku...huhuhu...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails