Thursday, October 25, 2012

Penutup Cuti-Cuti Melaka ~ Bandar Hilir, Cendol, Dataran Pahlawan


Pagi-pagi bangun awal sket sbb nnti nk terus pi bfast kat Hotel.



Cam biasa 1 bilik dpt bfast for 2 person je. So utk budak sorang ni kena la byr sndiri. Tak silap aku RM12 ke RM15 ntah. Ikutkan aku xmo amik bilik ngan bfast so dpt ler murah sket. Tapi masa book kat Agoda tu bilik w/out bfast hrga dia sama ngan bilik + bfast. So baik amik yg ada bfast. Kana la tmbah utk Alysya. Takpe la.. bkn salu pon. Takkan dia nk tinggal sorang2 kt bilik pulak kan.
Yer… apa2 hal msti nasik gak yg aku carik. Amik nasi lemak ngan sambal ayam. Leh tahan sedap gak.


Yang best tu.. siap ada waffle. Dia buat kt situ, so panas2 ler. Aku penggemar peanut butter… so mesti la amik peanut.




Puding roti.. biasa2 je rasa dia. Kenyal sgt.. trlebih letak tepung ke apa ni. Alysya makan waffle je ngan sosej. So kira ok la, dari dia xmo mkn lgsung. Lps bfast, kemas2 brg utk check out. Lepas tu nk jalan2 lagi kat Bandar Hilir.

Kat area Bandar Hilir… dkt ngan Dataran Pahlawan


Old skool




Alahai spoil plak.. ada handkerchief lak kt tangan. Melaka very hot u know.. Peluh2 tiak mak. Dah le jenis cepat brpeluh. Menitik2 laju peluh. Mmg kena lap je muka tu.


Terfeeling Anjali dlm movie Kuch Kuch Hotak Hang




Harap brsabar la yer.. entry ni penuh ngan gegambar. Nk bg caption pon haku dah xde idea..


Alysya yang sentap. Tak tau moody kenapa ntah.. dia xmo brgambar ler plk.


Ko takmo brgambar sudah!!!! Biar mak ko je posing sorang2. Apa ada hal kannnn




Mood dia dah mari sket2


Lepas tu asik nk brgambar je plk keje dia..




Di sepanjang Sg. Melaka


Pekena cendol. Tapi xde kerusi kosong, ramai sgt org. So tapau jer la. Beli aiskem cendol. Ya Allah… dap giler okkkk. Dah ler murah..RM3.00 je ko.


Ada rasa nk lempang muka sndiri je…hahaha. Ko igt ko tourist nk amik pic gedik2 tepi jalan mcm ni??




Hard Rock Café Melaka. Kecik n jual merchandise je. Tp staff kt situ kata hujung tahun ni siap ler kedai dorang kt simpang nk ke Jonker Walk tu.




Alysya snap pic ni. Alahai pndai anak mak… syabas!!!




Ni pon Alysya yg snap. Terer kan??






Al-tamat sudah edisi Melaka 2012. Next…citer Cameron plak. Ntah bila la nk buat. Pic x edit lagi.




3 comments:

Hirda Ibrahim said...

hahahah...
feeling2 tourist le kennnnn?
bila lg? tourist le tu ko. coz ko bukan org melaka pun.

yer koo handkechief tu sgt le potong!!
aku ingat aku je pi mana2 usung towel kecik nk lap yaq liuq dobot.

rupanya ko punnnn...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

aku pun dah lama tak pi Melaka.. seronok gak tengok pic2 ko.. esp tang makan tu. teringin giler coconut shake klebang

bpk wijaya said...

JIKA ANDA BUTUH ANGKA GHOIB/JITU 2D.3D.4D YG DI JAMIN TEMBUS 100% DI PUTARANG SGP/HKG SILAHKAN SAJA ANDA TLP KY JAYA DI NOMOR 085-342-064-735 TRIMAH KASIH

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails