Thursday, June 04, 2009

KL - Melaka - N. Sembilan - 31/05/09

KL - Melaka - N.Sembilan


perghhh..title cam gud2 jer kan...hahhaha... yer mggu ni aku mmg bz brjalan jer.. ni sumer xtvt yg x dirancang awal...tiba2 jer akak aku ajak pi mkn ikan bakar kt umbai... aku ni pon apa lg..menggeletis la nk pg kan.. pas2 ajak la adik ngan mak ayah aku skali... g ramai2 sonok la sket.. so gerak dr umah dlm kul 2pm camtu..





spt biasa yg anda sumer sedia mklum...pics dlm keta harus ada...iyer harus okeh..kang kalo wajib x buat dosa plak... on d way ke Melaka..poyo jer echa.. xleh la nk tgk mak ko ni melaram sket..ko pon sbk nk jgk..



dia sibuk nk pakai aku nyer shades...sori jer...nk cuit sket pon aku x bg..uiii..kedekut aku ni tau... ngan anak pon brkira...



kan dia da nk naik hangin tu...



da smpai melaka da.. trs je g kt EOM nih... x puas2 amik gambo kt titiwangsa dlu..trbawak plak smpai ke melaka nih.. tp amik gambo jer la..naiknyer idak.. hahahhaha



persal gambo aku cam jauh sgt jer.. cooi dengki kt aku la nih.. kitorang mmg salu gaduh bab2 sapa amik gambo lg cun.. eiii da tentu la aku amik yg paling cun..



di tepi sg. melaka...eh betul ke sg. melaka ek?? ahhh blasah jer la.. kalo salah pon bkn kena tolak markah pon kannn... uihhhh...membelon perut laki aku..hahahhaa



view kt sini mmg cntik sgt..nk plak tepi sungai.. aku rasa cam nk baring ala2 hindustan jer kt rumput tu... tp mak segan la plak ngan org sekeliling...


tingin nk naik melaka river cruise plak..bkn suri cruise yer... adult rm10...child rm5.. leh la..



x sbr da nk brlayar nih.. masa ni da kul 6++ pm..tp punyer la panas...peluh2 tiak mak .. rasa nk gunting rmbut masa tu jgk bg kontot sket... tp nk brgambo nyer pasal..harus la control ayu kann... ayu ker???? boleh la..sket2...hahahha



menyusuri sg. melaka.. leh tahan gak pemandangan dia...bes sgt naik cruise nih... mak kagum kejap... x sngka melaka ada bnda yg bes camnih... last time aku pegi cam hampeh..tah hapa2 tah.. ops sori..terkutuk plak.. org melaka jgn marah ok..


td aku dok tunjuk...ni apak dia plak dok tnjuk2..bkn apa tu..toksah ler korang trpedaya... tu cuma nk bg minah tu dok diam2 jer..


hek eleh mamat nih... bajet hensem laaaa... piiiirahhhhh...


dia da start brdiri da...


da ngantuk sbnrnya nih... + letih


mini EOM kt tepi tu...


ni konon2 pelanduk yg parameswara nmpk tu la .... kt pokok melaka ek... tu pasal dpt nama melaka... eh..betul ker nih...kalo salah maafhkan lah hamba.. da lama benti skolah.. so x igt da sejarah2 ni sumer...


tiba2 ada model menyentil...

pas abis sesi merayau di bandar hilir, kitorang pon gerak g umbai plak nk pekena seafood..uihhh mmg da lapo giler nih... mmg saja bg lapor sbb nk melantak puas2 seafood..kang kalo da kenyang rugi plak...

muka2 kelaparan menunggu habuan...


x lalu da aku nk snap pic food... sibuk nk mente... lapo giler nih... ini cuma suku dari hidangan... smpt snap ni jer sbb sbk nk mkn


da abis mkn.. ada hati nk g bndar hilir lg..sbb td x puas lg brjalan.. masa ni dlm kul 10pm... ya allah anak aku..berlengas..siap umpan bli pedang yg ada lampu kaler2 tu nk bg dia diam..


haaa... g bndar hilir tu sbb nak naik menara tamingsari ni la..ptg td x smpt sbb nk g isi perut dlu.. so nk la naik malam... konon2 nk tgk pemandangan melaka wktu malam la...


ini ler antara calon2 yg ada...


rajin ayah aku layan cucu pompuan dia nan sorang nih... tu pasal ngada lebih..




smpt amik pic muzium kapal ni jer..tp x smpt nk masuk.. xpe la lain kali la.. so kitorang pon da x larat..mata pon da rabak... so gerak g umah adik aku kt taman pinggiran senawang..nk tido kt umah dia..sbb esoknya (senin) ada program lg...aduihhh letihnya... tu la akak aku.. x plan awal2 kan da penuh sumer hotel ngan chalet kt melaka tu.. cuba sound awal2 sket kt aku..tau ler aku nk uruskan...cewahhh..

to be cont...

15 comments:

mama idzareef said...

wahh kemain lg..pics yg bershades bagai tu kalo masuk contest seiras wajah sure menang..:D

Kasih Aleeya said...

td aku kenyang..tgk lauk tu aku lapo balik..nie sumer salah ko!!!! hahaha.. hellooo hellooo..prada ker..auwww..

atty's said...

cantek view kt sg melaka..tuh

Hirda Ibrahim said...

melaka now dh cun ko..
zaman aku study dulu mana ada benda2 alah ni. kalu x ada le gak tempat nk bertenet. ini idak, asyik mahkota parade, jusco.
sib baik aku x buat biul pi dating kat zoo. hahahha

aku pun dlm kepala otak dok plan nk pi melaka nanti. dgn alasan melawat cu mimi. adik ak dh habis study kat uia, gombak. bln july ni dia start practical kat melaka.
padahai aku dh lama teringin nk mkn ikan bakaq pakcik jeon kat anjung batu. sedap koooo... kalah umbai.

hahaha..aku pun jgn harap nk bg hardy pegang2 shades aku. yg shade 30 hengget tu takpa...kejammmm..

ko, sama le, kengkadang stress mak. aku ni snap pic cun2 punya angle. bila time shahnun nk snap pic aku, ya Rabbi..cam x iklas je snap... cam dengki anak bini nk berpose...

weih...cooi bergaya dgn shades baru gak ke?

eMMa@iKKa said...

wo!!!! mmg sah bz sakan ko...hujung minggu...:)tapi best kan gie bercuti ramai-ramai dgn sanak saudara.Bila lah aku nak gie...sibuk sokmo aku nielah...issskhhh!

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

selalunyer benda yg tak plan tu yg menjadik kan sham..pastu tentu penat giler..yer ler semuanyer nak buat dalam satu hari..
sham,echa ni memang mahal ngan senyuman..dia ni layak jadi ekspektor sahab,...keh3,,
umah aku ngan melaka ni dalam 30 minit dah sampai..tapi tu lah tak pernah nak sampai2..

As said...

hmm.. sham... ni baru sempat nak jengah.. amboi sakan ko anak beranak bergaya ngan spek itam tuh... sure la echa pun nak yg ko punya... lawo... kalo aku pun sure berebut... dah lama x pergi melaka.. last family day laki aku punya opis.. 2 pun a fomosa jer... heheheh... hmm skang ni dah mcm² ader kan...ntah bila la aku nak p....huhuhu...aku suka tgk echa tang naik bot tuh... cam best jer... w/pun muka dah ala² borink... hmm aku suka tang bab makan tuh.. seafood ...

Puan Iza said...

Sham, berjalan sakan ko yea...ke melaka...n.9 la...

aku hari tu pi melaka tak sempat nak naik tu sumer...sempat gi zoo jer...tu yg frust skit tu....nak gi len kali tak tau bila lak...huhuu...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

amboi sham..berjalan sakan korang...best gak la tgk naik cruise tu... ni yg buat meronta2 nak pi melaka..dah lama betul tak ke sana.. last year pegi pun takat A'famosa je...tak singgah pun bandar melaka....

tapi tula..kalau berjalan time cuti sekolah, harusla terima hakikat hotel fully booked kan... takpe..dpt berjalan gini pun puas hati..sebab ramai2...pastu blh gilir2 layan echa tu..saya pun suka kalau berjalan angkut segala adik2 ipar...sebab utama, nak suruh jagakan heroes2 saya tu..amacam, kejam tak bunyinya??? hehehe...

☆ lieya latif ☆ said...

hamboi2...kalo aku ngan gambar sebelum kuar umah, ko plak gambar dlm keter yeak...sah le tu, kite ni mmg gile kamera hi hihi seb baik kamera tu takde hati dan perasaan...kalo tak kamera pun dah muak layan kitekan sham kehkeh keh kehekhe


wei aku suke pic echa hangin tu....betul2 hangen tu...naik takut aku....kemain kerut tang mate tu....tapi comel...aku suke gile wei pic tuuuuu....

wah sakan ko berjalan kat melaka yeak...terliur arr tgk gambar makanan tu...jahar ar ko....hu hu hu

mrs khairul said...

wah sham p umbai!! aku taun ni x p lagi..aku mmg everi yr WAJIB p..tapi x p balik hari coz laki aku tuh mls nak drive mlm2..selalu stay kat equatorial pastu jln kaki p dtaran pahlawan..tapi xpnhnya ku ambik gambar..mls aku..hehehe

sedap kan makan kat situ? ko makan gerai yg mana? kami selalu p yg ujung sekali, yg dekat dgn surau tuh..marbeles u! hehehe

weh hasben ko tau x ko ada blog..ko ngata dia eh..ceh..hansem apa sham..kalo x takde maknanya ko nak terpikat kan..sila mengaku ye..hahahahah..

mrs khairul said...

cop..cop..lupa..anak dara ko dah mcm anak2 si lieya eh..suka bergaya..posing2 manja..alahai sweet tgk dia pakai shades tuh...cunnnn

Emy Omar said...

sham,sakan ko berjalan kat Melaka eh,dah round banda hilir gi umbai patah balik gi banda hilir tu ;p kalau ko naik melaka river cruise tu waktu malam,leh tengok persembahan orang tua2 nyanyi lagu dondang sayang kat kg morten tepi sungai tu..siang pun best gak kan.Lain kali datang Melaka bagi tau le,boleh jumpe

Zanna_MamaBatrice said...

tu diaaaa...baru betul sham...
harus ler ke melaka ronda2 dulu errrkkk...
ko gi makan kat mana tu...kat parameswara erk......apsal x sama ngan kedai yg aku gi makan dulu erk...confuse nie....

naik cruise tu kalu mlm lagi feeling ko....
siang pun ok gark ler tu...terang sikit pemandangan kan......kalu mlm cantik coz' sana sini lampu lip lap lip lap

tu echa termenung peluk tiang bot apsal......teringat kat pakwe ker apa.....

re : aku nyer udang butter pun now x jadi dah sarang cam mula2 buat ko...tp yg penting...xde sarang pun xpe....apa yg penting...SHEDAPPP !!!!

~~ciklinn~~ said...

hishh lawo lak aku tgok melaka dari gambor2 kau nie... keterujaan aku tgokk... laki aku ada ajak gi melaka coti ni tapi aku takmau..sbb sblm ni aku time coti sek giler ramai nok...

suka aku tgokk muka budak hanginn tu..cute giler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails