Friday, July 13, 2012

Gold Coast Morib Resort

berzaman plak aku nk hapdet citer gold coast morib nih. Ok la malas nk membebel, kita layan gambar jer la. Coz gambar berlambak, so korang cuci mata jer la yeh..

muka hepi 2 beranak. Bli voucher Gold Coast ni dari bulan 4 hari tu lg. Tp leh redeem bulan 7 je. Bayangkan ler dok menunggu2 lamanya bulan 7..

 
aku pi tu hari Jumaat. Stay 1 night je. Rupanya ramai giler org yg bli voucher tu. Coz murah kot tu yg ramai beli. Mujur kami smpai awal jugak. Tu pon ngam2 pukul 3 dpt bilik.
 

Masa booking aku dah request nk king size bed ngan theme park view. Alhamdulillah dpt. Tu yg kena tggu lama sket sbb nk dpt bilik yg di request.


 

Boleh tahan gak size bilik dia. Kemas n simple je.






 Mintak maap le kalo ada yg x suka aku upload pic bilik smpai ke bathroom segala. Tp ada gak yg nak tau cemana bilik kat gold coast ni kan. So dah tgok hotel ni, boleh la korang prtimbangkan prcutian ke gold coast morib ni..




mujur mmg ada jacuzzi yg aku jakunkan sgt tu..hahaha. Ada window so smbil brjacuzzi leh layan tv

 
trkejut ai tgok pic ni.. igtkan bayang2 hantu mana la tu.. rupa2nya byg2 sndiri

 
balcony

 
balcony mengadap theme park. Ok dah letak brg segala. Siap2 moh kita terjun pool. Ada budak tak sabar2 nk mandi. Dari menunggu bilik lagi dia dah bising bila kita nk mandi kolam..bila kita nk mandi kolam..


Voucher aku beli tu entitle dpt 2 wristband je..so kena la bli 1 lg utk Alysya. Kalo in-house guest kena byr RM15.00 sorang utk budak.




Hotel fully booked. Tapi kat theme park lengang je. Tak ramai sgt org. Yang aku suka tu, ada kawasan yg redup nak mandi. So gembira la hati mak..xde la terbako kulit haku.

 






For me.. aku suka lagi theme park kat Gold Coast Morib ni compare ngan T**ra yg kat PD tu. Kat sini cantik, pastu ada gelungsur kt blakang echa yg brbelit2 tu. Ada kawasan redup utk mandi...dan mcm2 lagi la.


Ini pic keesokan harinya...Sabtu. Masa ni lepas bfast ajak cooi lepak2 tepi beach kejap n amik gambar. Aku x amik pic masa dinner n bfast coz xde apa yg menarik. Nnti aku citer kt penghujung entry k.

 


leh amik gambar kt depan ni je. Tak leh masuk dlm.

 

Budak ni dah xde mood nk brgambor. Dia dah x sbr nk terjun kolam. Masa ni baru kul 8lebih. Pas subuh je, kitorang terus siap2 pi bfast. Coz xmo berebut2 time bfast. Kan aku kata hotel full house tadi.

 


cantik kannn.. bestnya kalo dpt lepak2 kt situ

 


naik bilik tukar baju. Tu dah tensi sbnarnya asik kena paksa posing je. Dlm kepala dok pikir nak mandi kolam jeee..


 Kita suh apak dia je la layan dia kt kolam. Haku nk siap2 pack barang. Kang dorang naik je, mandi leh terus check out.

 
Sebenarnya alasan je nk pack barang tu. Sebenarnya haku nk berendam kt dalam ni. Owhhh alangkah indahnya hidup time ni. Sambil dok layan katun aku berjacuzzi...

 
Lepas check out, aku ajak cooi brgambar kt sini lagi skali. Pagi tadi x puas hati, coz muka pucat lesi je..




time ni kul 12++ thari ko. Panas merentinggg... Alysya dah ngantuk + penat. Bantal busuk x dpt dipisahkan..

 







bye2 Gold Coast Morib.. ada rezki kami dtg lagi..

TIPS : Kalo ada antara korang yang baca blog aku ni and dah beli voucher Gold Coast ni.. Tak kesah la bli kt groupon ke, My deal ke apa ke.. aku nasihatkan korang pegi time weekday je. Kalo korang nk check in hari Jumaat, better korang pegi awal. Smpai je hotel.. terus pi counter utk check in. If korang dtg awal, bilik mana yg dah ready terus dpt kt korang. Kalo korang smpai lambat dlm pukul 3 ke atas...mmg hazab la korang menunggu. Masa hari aku pergi tu, siap ada org mengamuk lg coz dah pukul 8malam, bilik dia x ready lagi...boley???

Lagi satu, untuk voucher ni kan dpt dinner ngan bfast sekali kan. Masa aku pegi tu, aku turun dinner lmbat sket dlm kul 8++pm. Sekali kena beratur la pulak. Tggu org abis makan, bru dpt duduk. Food pon mana yg ada je. Serius tak puas hati. So esoknya, masa bfast aku turun la awal. Nasib la ada meja. Tapi kena tambah rm15 utk Alysya. Tapi mmg x brbaloi pon byr bfast utk Alysya sbb dia just mkn croisant 2 ketul je. Pastu food selection tak byk... and x berapa sedap. Part makan mmg aku x berapa puas hati la. Tapi yg lain aku puas hati.
 




7 comments:

Hirda Ibrahim said...

cantiknya bilik dia...
haa ni br puas hati. bilik mcm dlm pix kat groupon.

ehhh mandi area redup pendting tu ko... dh le kulit kita ni sekali gelap nk cerah balik berbulan.

heheheh.. berjakuzi sambil tgk kartun?? lawak2.

ni tgk review ko ni, ada aku bl groupon ni kalu keluaq balik ni.

lieyalatif said...

cantik kooo....suke aku...view kat snae pun cantik2...tgk kusi buluh tu tingat mase kite berempat kat bandung dolu2 heheehehe....

tu laa aku pun selalu dengar rungutan2 org kalo beli kupon2 gini ni...tapi tu laa bak kate ko, dah tau harge murah kompem org ramai so gi le awal...tak rugi pun pergi awal kan....

wey ape sal blur2 kan...baru nak cuti mateeee hihihi

Mooniqueen said...

Cantiknya... Ofismate dh ramai yg gi sana....

ak yuyunz said...

saya dah 2 kali pegi gold coast.. overall from bilik to pool memang best giler. tapi tang dinner, tang breakfast, dan tang nak queue tu sangat lah kuciwa. rasanya management perlu improve on that matter macam tambah cafe ker so tak payah la orang beratur sket punya panjang..

same goes masa check in.. maybe kena tambah staff ker..

rugi kalau segi pengurusan tak proper sebab kawasan dia dah cantik..

Ina Khairina said...

salam....
saya pun dah penah sampai sini,bilik n water park mmg terbaik!

Zana Md Nordin said...

dah cam bilik honeymoon ko..
tinggal tabur bunga2 mawar jer giteww
auw....mmg puas hati ler kalau bilik cun macam tu...

he he he.....syoknyer dia nyer water park
puas nie bebudak main....
harus tak nak naik bilik nie..

*∽ IZAN ∽* said...

wow... tempat nampak menarikk! tapi review kat foursquare rata2 tak puas hati. Anyway tengah usha2 gak nii... thanks for your valuable review pasal hotel ni ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails