Wednesday, February 09, 2011

Melawat Zoo Melaka

cuti CNY baru2 nih, kami ke Melaka. Ekceli x plan awal pon. Last minute akak aku ajak so aku on je la. Yer la cuti 4 hari takkan nk memerap kt umah je kan. So ada baiknya aku bawak alysya pi mengenal haiwan di Zoo Melaka.

posing-gedik-ibu-dan-anak-wajib-ada



ini budak tetiba angin baik nk dok kat blakang sorang2. selalu tu atas pangku aku ni jugak la dia nak landing. Lega mak ko. Leh la mak ko brsila kat seat dpn smbil makan bekalan nugget.


owh sebelum tu, singgah dlu ofis aku kat Kelana Jaya coz nk amik charger camera. Eh korang tgk ler, lengang giler jalan ok. Sayup je keta kt depan tu kan. Brdesup jap je dah smpai ofis. Kalau lah hari2 aku pi keje camni kan bes gilak.


opss tetiba je dah masuk dlm Zoo Melaka. Tak dan nk amik gmbar kt pintu masuk. Orang ramai giler. Motip amik gambar kt sini, konon2 nak amik gambar M. Nasir ngan Marlia Musa. Sekali x sempat plak, dorang dah blah. Dorang pon bwk anak pi zoo gak. Hensem wooo M. Nasir tu. Macho je pakai topi koboi dia. Dah ler tinggi...owh kacak..kacak..


Slim ler bapak ko, kalo ko nk brdukung jalan keliling zoo nihhh




auuwww kitorang jd cowgirl okkkk. Alysya berangan jd Jessie (toy story) la tu. Siap suh haku pakai topi tu lg. Untung ler kan ada anak nih. Nak pakai apa pon org x kata sgt sbb ko brjalan ngan anak. Cuba ko saja2 nk brjalan pakai topi tu, mesti org kutuk kannn. hahahaha.


ewahhhh... kenmain lagik. Tp masa ni takut gak. Dok pikir je, larat ke kuda ni bawak kitorang yang tembam ni. Mau terberak lak kuda tu kang. hahahaha.


fuhhh lega, nak smpai dah. Aku plak yg takut. Alysya tu rilek je.


ini apa???? ini..zirafahhhhhh..ada sapa x kenallll???


lagi-post-gedik-dua-beranak


ni brgambar ngan rusa kottt..


ok gak pi zoo melaka nih, x panas sgt coz byk pokok2. kalo pi zoo negara kat kl tu, konpem aku yg pitam dlu.


ini apaaa???? ..ini zebra..@ marty (madagascar) hahaha


alysya likeee zebra very muchhhh


ni brgambar kt kandang rimau plak. clear ok nmpk rimau tu. kalo yg kt zoo negara tu sayupppp je nk nmpk. tu pon nasib baik nmpk. kekadang rimau tu membuta balik pokok lg kemsalam la ko nk tgk rimau. Tp yg kt zoo melaka nih, clear ok. wahhh promote nmpakkkk


sketnyer tinggi dia brdiri tu. punya la besar bdn dia. sekali dia ngap, patah tulang tengkuk mak... eiii ngeri..ngerii bila pikir. jom cpt kita blah, risau plak aku.


mana?..mana? mana buaya tembaga itu? yg brkaki dua atau brkaki empat??? hahaha
auwww hirda... see... mak telah merasmikan beg Cath Kidston itu. bagus la ko beg nih. sesuai bwk tempat2 mcm nih. dah ler ringan, besar leh sumbat macam2. Takde la sakit bahu aku. Kalo tak tu, beg je dah 2kg lom cmpur brg2 lain. Pas2 kalo kotor pon xde hal, lap je ngan wet tissue. aii loikkkeeee... x sesia mak beli


en. boyaaa...elok je baring situ x gerak2. kebanyakannya mulut dok nganga je, tp x brgerak2. aku ckp ngan cooi, ni buaya betul ke patung ni, diam je. cooi kata kalo nak tau betul ke tak, terjun la dalam tu. wakkk luuuuu... ko la terjunnnn..


jgn ler korang muntah tgk pic aku brtopi sakan yer. leh tahan panas gak. so kena la pakai topi. Topi tu pon dah lama aku bli kat PD dlu. Alysya yg sibuk nk bwk, tp aku yg dia suh pakai. Mak pakai jer la kan. Dah mcm fashion show plak aku rasa. Ekceli aku sibuk nk bli topi koboi, tp cooi bising plak kang. Asik mmbeli topi je. Pakainya ntah bila.



hirda, tetiba je aku rasa mcm pompuan bunga straw bila tgk pic nih. hahaha xleh blah laaa..


echhh cam cun plak pic nih. tu yg up kat sini.


kura2 ngan sang kancil (kancil tiada dlm gambar)


ini apaaa???... ini flamingo!!!..


sekali-lagi-pic-gedik-dua-banak


lagi-dan-lagi-jgn-marah-yerrrr


cantik view kat sini. aku suker sgt. nx time insyaallah nk pi sini lagi.


ntah hapa2 la posing si alysya ni skang. letih aku. siap nk kibas2 rambut bagai.. lempang nakkk???


dahhhh..jom kita kluar..byk lg tmpat nak pi nihhh..

to-be-continued

8 comments:

Hirda Ibrahim said...

wahhhh setelah nk masuk setahun bl, baru ko nk rasmi beg CK tu??

ko tau x, aku yg dok melaka 3 thn dulu langsung x pernah jejak zoo melaka ok!! sila lempang diri sendiri. pastu now nyesal.

eh ok la, ko bertopi tu (altho dh jadi pompuan bunga straw kannnn). ha ha ha.

wooohooo cooi macho oooo dgn shades oakleynya itu....

E-Marlin said...

amboi, bukan main lagi posing mak dengan anak.... tp si echa dah makin ayula dgn rambut panjang dia tu....

bila tgk gambar awak naik kuda berdua dgn echa, tetiba saya teringat saya pnah gak naik kuda berdua dgn ellisa kat zoo melaka ni gak...tetiba rasa rindu masa ellisa kecik2 dulu huhu....

MamaBatrice said...

auw.....mak tergoda ngan ko poms...
dagu dah runcing...apakah? diet erkk

wei...rambu echa dah panjang ler wei...terserlah ciri2 keperempuanan dia dah....i likeeee...posing pun dah pandai gedik2 dah now....sukaaaa rrr


h ahaha...bab kuda tu mmg tak bleh blah...aku sanggup jadi tukang tengok jer ko....ngeri nak naik kat kuda tu..bukan apa..kesian...kot2 nanti dia sakit pinggang bahana aku naik belakang dia....tp tengok ko ngan echa naik relaks jer...tak boleh jadi nie...lenkali turun melaka, nak kena gark naik kuda tu...ha ha ha

☆ lieya latif ☆ said...

aku kalo gi zoon melaka ni sure ade drama melalak sebelum masuk dalam...kan kat depan tu ade playground ....konpom mia mija nak singgah situ dulu...dan2 buat aku hangen kooo heeheheeheh.....

syok korang berzoo2 yeak time cuti2......echa pun sonok hah.....dpt kenal minatang2.....

Mimi said...

syok gak zoo melaka ni..dahla byk pokok..redup..

ok what pakai topi..nmpk ala2 tourist gitu..

Softtouch [Hanim] said...

best lah p zoo melaka..pernah pg tahun 2005 kot..lama giler, anak pun xde lagi..

suka pic yg 1st tu..ummi n anak dua2 cantik n ayu..sukalah echa yer p zoo tu..mesti riuh mulut dia kan...

atty's said...

salam sham..kty pun suka g zoo melaka dari zoo kl..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

sham ko ada ala2 artis gitu bertopi.. kelass gitu

amboi rajin gak si cooi snap gambar posing ko 2 banak.. tergediks2 gitu. hahahahaha

eh aku pun takut naik kuda. aku terpikir larat ke kuda ni nak jalan kalau aku naik. aku kan dah ala2 anak badak jer ni..heheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails