Wednesday, April 07, 2010

Genting - Kota Keriangan (Edisi 2010)

semalam (selasa) aku saja apply cuti sbb dah tahu aku kena cover tmpat PA director kt dept. aku.. asik2 aku jer yg jd mangsa kena cover tmpat dia... dah la kena cover 3 hari 6-8 april.. x kuasa mak tau.. so dah hangin2 sbb kena buat keje org.. aku dgn selambanya apply cuti kt bos aku cuti 6hb tu.. of coz la bos aku approved tnpa byk soal kan..hehehhe...pas2 selamba jer paksa cooi untuk amik cuti gak sbb xkn aku nk dok melangut jer kt umah kan.. rugi ar cuti aku..



iklan jap.. eh eh..blog skang da upgrade ke ha.. sbb cam senang je nk upload pic..xyah susah payah nk drag2 pic..pas2 pic leh wat extra large lg.. so trbentang indah muka aku ni haaa..kuakakaka


kitorang telah memilih untuk ke sini.. dekat jer kan..saja nk bwk echa g main2 ..sbb sgt jarang bwk dia g playground so ko main ler puas2 kt sini...


muka echa yg hepi.. 2-3 hari before da ckp ngan dia nk g genting.. sket nyer excited.. nk bgn pagi pon senang jer.. laju jer bila aku suh mandi... kalo x tu da tengahari pon nangis2 kata sejuk.. auta lebih


uihhh besornya muka...


mula2 sekali naik double deck carousel nih.. tiap2 tahun pegi genting mmg x miss naik rides nih.. tp sbb kali ni pg on weekdays..so xyah ler nk beratur pnjang nk naik rides.. pas2 ni ler pestime echa dpt dok atas kuda nih..salu tu atas ayam je..kuakakaka


aku cam nk naik je menatang lion sebelah echa tu.. tp mak segan ler plak...lg pon kang cooi gelakkan aku plak.. ada kisah sadis ngan lion...huwah mmg bongok!!!



org suh amik gambo elok..tp echa nk jugak amik gambo kepala cam2..ha lantak ler.. pas2 mengaduh kata skt leher


2nd rides naik monorail plak..


pas snap je pic nih.. cooi bunyik kata muka aku ngan monorail bentul ulat beluncas tu sama jer saling x tumpah.. hampeh nyer laki.. xpe ko kutuk aku...sib baik aku ni sporting.. kalo x haku cmpak ko kt landasan tu baru ko tau...






rasanya pic camni aku penah gak snap masa g genting last year...naik monorail ni dia akan lalu kt dlm first world indoor park nih.. ni utk makluman sesapa yg x penah g genting ek..eh ada ker yg x penah pegi???


masuk plak kt Beryl's wonderland nih.. saja utk snap2 pic sbb last year pegi dpt snap 3-4 keping jer kot pas2 bateri camera kong.. so ni sesi balas dendam ler..


echa tgh merajuk masa nih..nk tau merajuk pasal apa?? dia ngamuk2 nk naik spinner okeh..yg pusing2 tu.. last year aku naik tu yg kali ni dia sebok nk naik gak.. manyak cntik muka ko.. ko umur x ckp lg yer sebok nk naik.. da besor sok ko naik ler puas2.. ajak brgambo pon xmo..xpe la ko xnk biar mak ko ni je yg brgambor..hehehe


cubaan apak nyer plak nk memujuk... haku da x kuasa sbb ngan aku lg pnjang dia nyer merajuk


perghh.. korang pasan x perut hindustan echa tu?? seksi x anak mak?? huahahaha





baru nk start gelak...


cntik kan beryl's wonderland nih.. aku rasa cam nk gigit je deco2 kt situ...geram..cam lazat jer kalo dpt gigit kannn




masa ni naik rides Matahari






on d way nk ke dinosaurland



naik boat..








agak seram gak naik boat nih.. dia x laju..slow jer.. tp ko tgk jer la tebing sungai dia tu.. maklum ler sungai buatan kan..kalo ler..... eiii xmo la pikir


kalo naik boat kt dinosaurland ni..dia akan lalu satu tempat.. dia da block kt situ..keadaan sgt gelap yer.. konon2 cam dlm gua la.. pas2 ada la patung2 dinosaur land ni sumer siap ngan sound efek segala.. pas2 dia ada la bg penerangan sket2.. konon2 experience zmn dinosaur dlu la.. aku risau je kalo echa meraung kt dlm tu.. sib baik dia ok cuma dia bisik2 kt abah dia.."echa takuttt"


aku suka sgt jalan2 kt area dinasourland ni.. mmg cntik amik gambar kt sini.. siap ada jambatan gantung lg tu..



sket pon echa x gayat naik jambatan nih.. siap lompat2 lg ada..


tetiba la kan mood nk brposing dia dtg.. meliuk sana meliuk sini..peace sana peace sini.. x lalu aku tgk


hehehe comel kan...


kuakaka.. ni la pengaruh hip hop dlm idup anak aku.. apa la ko nk jd nih??? rotan kang!!


sama jer posing anak aku...tu je yg dia reti wat masa nih

lek jer amik gambo ngan dinosaur kannnn... cuba kalo dinasaur tu idup..mau aku pengsan kt situ.. eh ker da lumat kena telan???

snap by echa...siap ajar aku lg cemana nk posing...x kuasa aku..hehehe lawak betul...

ni masa naik antique car.. ni pon x penah miss kalo ke genting.. bg can echa berangan drive keta la kenkonon kannn

penat jer aku jalan jauh2.. plan nk naik Flying Dragon x kesampaian la plak sebab echa x ckp ketinggian..

tinggi echa lagi sket jer nk jejak 107 cm...nk naik Flying Dragon tu kena tinggi 107cm ke atas.. xpe la..next year konpem echa leh naik

sbb xleh naik ride..mak brgedik jer la kt sini

gambar last kt oudoor theme park...x larat dah perut dah lapo.. masa ni da kul 4 .. sib baik la pg tu mmg da bekfes heavy.. tu yg tahan sket makan lmbt tu


pic last sebelom balik... tu pon echa dah meraung2 xmo balik... smpai haku plak da naik hangin.. tp insyaallah nk pegi lg sbb hajat nk bwk echa naik cable car x kesampaian.. leh plak aku pegi tu la dia nk service cable car tu.. hampeh tul la.. so kalo pegi lg thn ni mebi saja2 naik cable car pas2 g kt indoor theme park jer...nk main rides kt outdoor tunggu next year la plak.. insyaallah..


13 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

byk ler ko....tu setting terbaru ler wei....hik hik hik....tp boleh ler kata blogspot upgrade setting. lagi mudah kan...

hu hu hu.....nie yg buat aku nanges nie.....sumer gambar2 ko kat outdoor theme park tu buat aku telan ayaq liur ok.........sebab hari tu, tempat2 tu ler yang teringin aku nak pergi...tp tak kesampaian bahana laki aku cir bir...hu hu hu

takpe....aku return balik nanti...tp tak tahu ler bila gamaknyerrrr

nafiiz said...

wah seronoknyer korang pegi bercuti...
mesti time ni tak ramai orang kan?
teringin nyer nak gi lagi ke sini...tapi bila la ek?

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

eeeeeeeeeeee ni yg buat aku teruja ni.... hek hek hek alalalo aku x tahan tgk perut echa..haahla cam cerita hindi... hahahaha tp xpe comey..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya pg genting...budak2 mmg suka pg genting kan..mcm2 dia boleh main..echa sama mcm danish kalu kita xbg dia naik satu game tu mesti mrajuk siap buat prangai entah hape2 lagi..yelah dah mmg dia xboleh naik kan..

pg genting masa weeken aman sikitkan sham..xramai sgt..xyah bratur lama2...

suka tgk muka echa hepy jer..

☆ lieya latif ☆ said...

ye ke dah baru.....aku pun tak tau.....bagus gak...puas tgk gambar besar2 nie heheehehh

bagus!! mmg ko menggunakan cuti ko ngan berpaedah...berpoya2 bersama anak dan hubby...ngan cooi2 sekali kene cuti wakaakakakak...bagus2...aku suke heheheehheeh......

jgn kate echa...anak aku pun, kalo ke sane, kompom tak mo balik....jenuh mak!!

Jasfyra said...

comel gila echa posing wei..suka aku tgk
jeles ar aku tgk ko p genting.aku ni nk p laki aku ada je alasan dia tau.nyampah tol..

atty's said...

kan main lagi echa..happy ..
sampai taknak balik ..

mella said...

baru aritu singgah my blog kata nk pi genting, terus apply cuti erk..hehe. mesti best x crowded time ni kan?!
huaaa tgk kat outdoor buatkan ku nyesal x masuk aritu :(..

Hirda Ibrahim said...

hahaha.. kurengggg muka bulat cam ulat beluncas tu??

weih apsal ko x naik lion tu sekali. aku last 2 yrs rsnya aku pi, dgn aku2 sekali naik kuda tu.
hardy kerasss je dok diam aku yg over tergedik excited.
yer la kecik2 x merasa.

Puan Iza said...

bestnya pi genting....sham suka kan pi jalan2 kat genting nie.....aku ni bila la nak sampai ke genting nie?....sungguh terukkan? hahahaha.....

Puas hati ko sham dpt bergambar sakan haaa.....sumer tempat amik gambar....:-). best!

Emy Omar said...

Kemain happy lagi echa kat Genting ye..mak dia pun sama je tu ha..hihihi..
aah la sham geram tengok beryl's wonderland tu..meleleh air liur aku tengok chocolate tu ha

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

asal aku pergi tak banyak tempat cam kau pergi. mak jeles ni.. takpernah terpkir nak amik gambar kat dinoco tu. hehe tengok korang posing2 situ, cun la pulak

puashati tengok gambar besar ni.. baru la puas mata memandang..

kau tak main spinner ke.. best woo

nieda said...

salam ziarah,
seronoknya bercuti di genting..sweet gambar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails