Tuesday, May 14, 2013

Langkawi Day 2 (Part 2) - Best Star Resort, Artisan Pizza

fuhhh berzaman nk abihkan entry langkawi ni... padahal bkn ada apa sgt pon... tp xde masa nk buat entry... bz uolsss

Pas abis mangrove tour.. terus gerak balik Hotel untuk mandi n tukar baju... sbb dah brlemoih masham td. Aku terus pi Best Star Resort kat Pantai Chenang untuk check in. Yer... kami stay kat sini pulak sbb ada budak heboh nk mandi laut. Kat Chenang ni mmg leh mandi.. tp kalo korang x stay kat hotel or resort yg dkt leh jalan kaki mmg payah la sket sbb kat situ xde tempat utk tukar baju n bilas. Best Star Resort ni betul2 ngadap laut..

 Aku pilih yg deluxe room - seaview. Bilik jenis ni if aku x silap ada 2 jer. Dia kat ground floor... bilik besar kenmain... tp ada 1 katil king jer. Patut bilik ni leh buat family room... coz mmg besar. Rate RM220/ nite. Takde gov. rate.

 Tu pintu ke balcony.... bukak pintu... lari sket dah terus leh mandi laut

 Haaa... tu lauttt... melompat2 anak haku bila nmpak laut... terus x sbr2 nak terjun. Hoihhhh anakkkk... agak2 ler... panas berdenting ni. Tak koser tau. Mak ko nk jalan tmpat lain la. Sok pagi bru mandi laut k....





Kekurangan bilik ni.... panas sket maklum la tepi laut kan. Bila masuk bilik letak smart card tu baru leh on letrik... aircond. Nak tnggu aircond tu sejuk mmg lama... coz bilik dia bsr tp ekon dia sebijik je kat sinun kat dressing table tu. Patut ekon tu letak la dkt ngan katil. Coz kita ni bila penat brjalan... balik bilik je sure landing atas katil kan.


 Kat sini leh letak katil lg sebijik

 Kat tepi almari tu pon ada ruang jugak... 

 Bathroom pon luas... ada bath tub juger.


Simple... besar n selesa.

 Pas dah bersiap n solat... keluar jalan2 lagi. Konon2 nk pegi cable car tp kakak aku check dia kata tutup. So terus tukar plan nk g Tanjung Rhu. On d way nak ke tanjung Rhu trnampak pasar malam.. x igt plk nama tmpat. Terus singgah nk cari ayam goreng Langkawi yg sedap itu. Lagi pon perut dah lapar balik. Time holiday mmg selera jer nak makan kan?? Semedang jer lapar...

 Meriah pasar malam kat Langkawi ni. Dah la murah plk tu. Ish ish ish... kalo ikut nafsu... sumer bnda pon nak beli.

 Haihhhh tgok pic ni terus tringin nk mkn buah melaka plakkkk..

 Ayam Goreng yang dicari2... sedap uolssss. Tapi sebenarnya ada yg lg sedap dari ni. Masa pegi Langkawi last year.. singgah pasar malam kat area Beras Terbakar.. x silap hari Ahad kot.. ada ayam goreng yg sedap giler... kalah kehepsi tau. Dah la murah... RM1.50 jer seketul. Terus jd igauan kitorang. Meleleh air liur bila tringat.

Lama gak kitorang kat pasar malam ni... siap mkn bihun sup kat situ... baru gerak g Tanjung Rhu. Tapi mmg malang nasib kitorang... dah tutup ler plk... pok guard x bg masuk... dia kata smpai kul 6 jer... cissss. Last year pon x kesampaian gak... x dpt masuk sbb pack sgt org. Katanya kat Tanjung Rhu ni view cantik... tu yg nak tgok tu. Nampak gayanya.. kena la repeat g Langkawi lagi... tak gitu bang??

 Sudahnya kitorang pegi Pantai Pasir Tengkorak jer. Saja2 lepak abiskan masa sambil habiskan bekalan makanan yg beli kat pasar malam td. Pastu g Kuah town lg utk sambung shopping cekelat n pinggan mangkuk. Mak aku konon xmo beli pinggan mangkuk... tp sudahnya dia yg beria membelek.

 Malam dalam kul 11pm mcm tu... aku, co'oi ngan alysya jalan kaki nak pi makan kat Artisan Pizza. Nak kata dkt tu tak jugak. Tapi saja nk rasa ke'happening'an Chenang ni. Kat sini malam2 mmg happening... mat saleh berlambak..macam2 gaya... mat saleh celop pon ramai gak.. leh la aku feeling konon2 mcm kat Bali. Ternampak plak stall ni... Menarik kan stall ni?? Kalerful buah kelapa tu. Ada coconut shake lg. Tapi time ni dia nak tutup dah... so aiskem dah abis. Aku order coconut shake biasa jer. Sedapppppp... Harga RM2.50.

 Mata dah rabak... tp sbb tingin nk mkn pizza... redah gak.. sampai gak ke Artisan Pizza.

 Ada 3 outlet Artisan Pizza ni kat Langkawi... ada kat Chenang, Kuah ngan Pantai Kok.

 Serabai abis.. alaaa.. apa ada hal kan... mat saleh tu lg serabai... tak mandi pon org tak ngata. Aku ni siap mandi boh perfume bagai. Cuma tak mekap jer... dh ngantuk pon tetap nk menyekek gak.

 Milkshakes..RM5... sedap.

 Lime Juice... konon2 nak cut lelemak dok melantak siang tadi. Rasa biasa2 jer. RM2.50.

 Tuna Pizza. RM19 regular size. For me biasa2 jer. Pastu menyesal order pizza coz intai table org sebelah.. dorang mkn spaghetti apa ntah... nmpk sedap giler. Nak order takut laki kata aku buruk lantak... so redho jer la.

 Komen aku... staff dia agak lembs sket... nak amik order pon lambat... padahal bkn ramai org pon time tu. Tapi layanan ok. Ada sorang pompuan tu...rasanya yg berdiri kat blakang aku tu... xtau la owner ke apa ke... mesra sgt.... Terubat sket hati.

sambung Day 3....


-Posted using BlogPress from my iPad

5 comments:

Jasfyra said...

laki aku kalo check in hotel,nk bg bilik tu sejuk je...dia sumbat tmpt buh smart card tu pakai kad lain.hahha.so bila kita balik bilik sejuk la kan.setakat ni xpenah la staff hotel kantoikn kami.kt pintu tu buh je tag do not disturb tu.hehe

oh!langkawi bestnya...nk p lagik....

Hirda Ibrahim said...

a ahh.. aku pun mcm zura.
selalu card tu derang will bg 2 for each room. so, satu tinggalkan kat slot tu. satu bwk time kuar.

so far memang derang tak kacau. mcm baru ni kat KK tu, derang siap masuk kemas bilik lg. econ still on.

tapi menarik gak rate hotel tu. coz dh dekat pantai kan?
aku suka jln mlm2 kat chenang ko.. memang feeling tourist sgt!!

Puan Mimi said...

pic yang last tu tengah intai table sebelah ke. hehehe

aku pun suka lepak kat chenang. malam2 mmg happening giler la.. sejuk pun sejuk sebab tepi pantai kan.

lieyalatif said...

Alaaa aku dah tegedik2 nak stay kat sini plak hahahahah...sbb cantik gile tuuu tgk suasana pantai....babe mmg aku salin sebijik2 tips2 ko ni hahahahah....pasar malam tu pun aku nak terjah laaa....ceh mcm byk noo mase aku kan....

Eh nanti citer part soping details2 tau...periuk tu belinkat mane...pinggan beli kat mane....aku nak salin je ni hohoho

atty's said...

besh biliknya sham..dekat ngn laut..ni kalau dpt kat firdaus..mau tak naik dah..asik berendam kt laut je.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails