Monday, March 19, 2012

JJCM Langkawi ~ EE Burger Trimula Cafe

haaaihhhh... tetiba nk jd pengacara rancangan Jalan2 Cari Makan (JJCM) pulak. Ok uolsss.. Ai nak share tmpat makan yg best di Langkawi. So kalo ada yg plan nak ke Langkawi tu.. korang wajib pi makan kat EE Burger Trimula Cafe ni tau.

 EE Burger Trimula Cafe ni terletak di kawasan Kuah (Persiaran Mutiara Pusat Dagangan Kelana). Nak senang cari je Hotel Bella Vista.. restoran ni di seberang sungai berhadapan dengan Hotel Bella Vista.


 tengah tgok menu apa yg nk diorder. Trkejut gak kitorang masa dia letak menu atas meja.. Makk aiii besarnya...


 the menu.. haa amik ko...sket nyer besar buku menu. kelassss ko..


tgok price dia.. bg aku sgt2 murah. Yer la kan..ini kat Langkawi okkk. Tempat percutian yg sentiasa ramai org dtg. Tp kat EE burger ni..harga dia sgt berpatutan.


ekceli bukan ada western food sahaja. Kalo nk nasi lemak pon ada. Nak nasi goreng, mee goreng sumer pon ada. So ada byk choice. Sapa yg nk makan nasik pon boleh dtg sini.


fresh orange XL size. Aku share ngan echa. Apsal bila order fresh orange je tetiba rasa mcm artis? Hahaha.. sebab asal tgok drama melayu je..yg pelakon pompuan mesti order fresh orange kan? kan? kan?

Air Tembika. Perghhh dap giler okkk. Rasa manis2 buah. Bukan rasa manis gula je.


Mine.. Chicken Chop Blackpepper. RM9.00. Portion dia besar. Puas hati makan sebab sedap sgt. Aku ni mmg ada penyakit..kalo makan western mesti order chic. chop blackpepper. Jarang order yg lain. Mmg fave aku.


Chicken Grill. RM9.00. Pon sgt sedap.


Lamb Chop. RM10.00. Percaya tak..lamb chop rm10?? giler murah kan. Portion dia pon besar gak. Mmg puas hati la makan kat sini.


Soups.. x slp aku rm8.90. Tp ni bukan mushroom soup. Soup apa ntah aku lupa sudah. Pon sedap jugak.


Echa punyer. Dua malam makan kat sini.. dua malam echa nak bnda yg sama. Burger daging + cheese.


Overall mmg puas hati makan kat EE Burger Trimula Cafe ni. Kalo korang ke Langkawi jgn lupa cari kedai ni ok. Kedai dia agak trsorok sket. Dari pekan Kuah nmpak KFC belah kanan ada traffic light. Masuk kiri. Pastu ada simpang ke kanan masuk ke Bella Vista. Tp korang jgn masuk kanan. Korang terus ke depan sket. 

 Korang tengok deretan kedai makan belah kanan. Kalo nmpk sign board Restoran KauBoi ni dah betul la tu. Dia kat sebelah. Korang kena jalan kaki kat lorong sebelah kedai tu. Sebab kedai makannya menghadap sungai. Sign board yg pic atas tu..belakang kedai ok.

Teringin nk pegi Langkawi lagi. Dann... teringin sgt nk mkn kat EE Burger ni lagi. Sy mmg recommend korang makan kat sini.








11 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aduh terliur tang lamb chop tu ha..dah ler aku posa hari ni... ermmm sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aduh terliur tang lamb chop tu ha..dah ler aku posa hari ni... ermmm sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Hirda Ibrahim said...

oh yesss..
zaman kecik2 tgk drama tv. kalu minum kat coffee house je semedang fresh oren. pastu minum 2-3 sip. sembang2 gaduh2 blah. sengal kan? hahahah

ehhhh... prawn salad rm6???? tony romas punya prawn salad rm29.90 okeh!!!
ni yg buat mak x sabar nk pi sana nihhh... oh cepat le october!!

wanie said...

wanie pun ade makan kat situ hari tu...mmg murah dah sedap...dalam2 hujan pun sanggup kami cari kedai ni..hehehe

Emy Omar said...

Kita dah pegi EE Burger tu..memang best.Wah!!Tetiba rasa nak pegi Langkawi lagi sebab nak repeat makan kat sana..dah la harga murahkan..food pun kena dengan tekak

Jasfyra said...

adoi!! ni yg rasa nk p langkawi lg ni.aritu xtau pun psl EE burger ni.rugi tol

Anonymous said...

Thanks for your personal marvelous posting!
I genuinely enjoyed reading it, you happen to be a great author.

I will remember to bookmark your blog and will come back
very soon. I want to encourage continue your great writing, have a
nice day!
Here is my web-site - free sexy porn

Anonymous said...

Malaysia & Singapore & brunei finest on-line blogshop for wholesale
& supply korean add-ons, earrings, earstuds, necklace, rings, bangle,
bracelet & hair accessories. Deal 35 % wholesale discount. Ship Worldwide
Visit my blog post :: iTunes music promotion

Anonymous said...

Wonderful goods from you, man. I have remember your stuff previous to and you are simply too
great. I really like what you've got right here, really like what you're saying and the way wherein you assert
it. You're making it entertaining and you still care for to stay it sensible. I cant wait to read far more from you. That is really a wonderful website.

My web page; http://sexvideovoyeur.com

Anonymous said...

Admiring the time and energy you put into your blog and
in depth information you provide. It's good to come across a blog every once in a while that isn't the same outdated rehashed material.
Excellent read! I've bookmarked your site and I'm including your RSS feeds to my Google account.



Here is my page: xxxvideofix.com

Anonymous said...

My brother recommended I would possibly like this web site.

He was once totally right. This submit actually made my day.
You can not believe just how much time I had spent for this information! Thanks!


my blog post: robot piscine dolphin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails