Tuesday, March 11, 2014

Langkawi 2014 - Cable Car, Hafiz Rojak, Tg. Rhu dan EE Burger

Hari kedua ni kitorang g naik Cable Car pulak. Alysya yg request nak naik... ikutkan aku plan nk g Underwater World coz dah 3x pegi Langkawi tp x penah masuk Underwater World lagi. Tapi dah anakanda sebok sgt nk naik Cable Car kita layankan ajer la. Kang moncong sedepa plak..

 Cable Car ni terletak di Oriental Village


Kitorang pegi ni hari Khamis.... giler bapak ramai ok... queue pnjg giler brpusing2. Kalo x sebab Alysya yg sebok nk naik... x hingin kitorang nk beratur pnjg2 ni... ada sejam gak kot beratur. Cable car ni ada masa2 dia akan tutup.. so bagi tidak menghampakan korang bila sampai Oriental Village tengok2 Cable Car tak operation plak ...so check kat SINI dulu.
 Ticket  Price : Adult RM15 (with mykad), Kids RM10 (with mykid)
Tel : 04- 9594225


Operation Hours : 10.00am – 7.00pm


 Ok dah nk smpai turn..


Lepas ni korang layan gambar je la yeh... xtau aku nk letak caption apa...




Kapel yg sama2 comel...sama2 gebu... kuakakaka. Jgn meloya plk tgok pic kapel melambak kt bawah ni. Bukan selalu kitorang dpt posing brdua camni..






Hebat arr mamat ni.. technician kot ... selamba je naik open jer mcm ni. Dgn angin kuat giler tu... rilek jer ko...


 Habis kusut masai rambut... angin kuat giler time ni. Untuk pengetahuan korang jugak.. Sky Bridge ditutup buat masa ni... x tau smpai bila.














tengah sentap... x abis nk sentap jer budak sorang ni... pang kang bru tau


Lepas tu kitorang tengok 6D Cinemotion pulak

Harga Tiket. Best gak la 6D.. mula2 macam...laaa...macam ni je ke.. tak thrill lgsung. Lepas tu amik ko...siap menjerit2 aku...hahaha. Siap kaki pon kena libas sekali...

 Dah abis kat Oriental Village kitorang singgah kt Pantai Kok pulak.. nk pekena rojak

Hafiz Rojak.. rasanya dia start buka dlm pukul 2pm kot

Rojak Buah... sedap gak

Laksa

Nasi Lemak...ada pelbagai pilihan

Rojak... ni yg paling aku suka... for me sedapp. Harga food kat sini...biasa2 jer xde la mahal mana.. dalam RM3 - RM4 cmtu je. Air ada dua pilihan jer... oren ngan anggur kalo x slp aku.

Mmg best lepak mkn kat sini. Kat sini kitorang trjumpa ngan Mat Yo pemain bola tu.. tp x snap pon pics dia sbb ai tak minat kt dia... hahaha

Lepas kenyang perut senang hati... kitorang pegi pantai Tg. Rhu pulak. Dah 2x pegi Langkawi sblom ni tp x dpt masuk kt Tg. Rhu ni.. semedang je time nk pegi tu dah tutup. Nak pegi pantai ni... dorang x bg masuk ramai2.. ada guard jaga kat jalan luar tu. Lepas pukul 5.30pm guard x bg masuk dah.

Lepak mkn goreng pisang plk

Panas giler ok kat sini.. rasa nk terbako kulit aku

Rilek je minah salleh kat belakang tu bolen2 je panas2 ni kan






Yang berpagar tu private beach... xleh masuk. Kejap je kitorang kt sini... snap2 bih kurang pastu blah.. panas sgt ok. Dtg sini saja nk tgok view je... sbb org ckp kt Tg. Rhu ni cantik. Lepas tu terus nk g check in kat HIG Hotel pulak. On d way tu lalu kat Idaman Suri... smpat gak singgah jap nk survey hrga coklat. Maklum la esok Jumaat Idaman Suri tutup.

Ni satu-satunya pix yg aku snap kat Idaman Suri. Tu pon sbb ada ofismate request suh tengokkan pinggan yg ada line gold ni. Lepas check in n buat apa yg patut kitorang cepat2 g Idaman Suri sbb ada few coklat yg murah kat situ compare ngan HIG.

Petang tu sempat lg g Pantai Chenang... Alysya sebok nk mandi laut lagi. Tapi mmg leceh la nk salin baju bagai kt situ. Balik dri Chenang singgah plak pasar malam kat Temoyong beli ayam goreng yg sedap kt Langkawi tu.

Malam tu kami dinner kat EE Burger. Tiga kali kitorang pg Langkawi ... mmg wajib pi makan kat EE Burger ni.


Ice Blended - Mocha RM4... sedap

Chicken Chop Black Pepper... my all time favourite... RM9.50 je. Malam tu kitorang order.. Chic. chop - 4, chic. grill - 1, lamb chop - 1, cmpur air utk 6 orang...total RM71.80 jer. For me murah sesangat dah tu. 


* to be cont.



5 comments:

lieyalatif said...

arghh best2!!

bulan 10 ni aku pergi langkawi ngan geng2 bff opis aku 5 org...tak sabo woo nak berjimba...tgk entry ko terus rase tak sabar hah sedangkan baru je gi ari tu...

eh dress ko cantik...aku suke ...masuk dgn cardigan tuh...

Cik Puan Mimi said...

tak de rezeki aku lg pi langkawi, tak dapat naik cable car lagi.. maybe next time..

cantik plak ko pakai dress dengan cardigen.. nampak feminin sikit. hehehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

uitt.....double chin ko dah takde ler sham.....slim wooo..jeles nie....dagu aku still berlapis2 lagi nie...adeh..

ee burger tu...mmg recommended kalau gi sana...rugi..aku suka lamb chop dia...sedap weiii....

Zarif Fikro said...
This comment has been removed by the author.
noorzie said...

salam kak..blh x bg direction ke EE burger tu?atau pn ape2 landmark yg dkt2 ctu...dh 2x sy g xpnh jmpa pn tmpt ni..huhu :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails