Tuesday, March 08, 2011

Kota Kinabalu - Day 3

hari ketiga ni, hari last kami dok kat Marina Courts, sbb kami nk brtolak ke Kundasang.

pagi2 mak aku dah prepare pisang goreng. Untung nya brjalan ngan mak ni kan...hehehe


siap goreng ikan tenggiri lg. Malam tu pi pasar tgk ikan tenggiri murah giler. Sekilo RM12 je. Tu yg mak aku x tahan tgk tu. Dia bli utk goreng n makan ratah2 lauk je. Sedapppp. Lg dappp dari mkn kt hotel nih.


sedap x sdp pon, tetap gak turun pi bekfes kt hotel. Rasa rugi plk x turun kan. Tp mkn pon ala kadar je. Tak selera ok.

budak ni mkn roti 1/2 keping ngan orange juice. Tu jer...patut la makin mengurus anak aku.




brgambar kenangan kt swimming pool. 3 hari dok sini, sket x merasa nk mandi kat pool tu. Agenda penuh sgt. Mula2 igt kan pas balik dari island masa 2nd day tu smpat la nk bedebush trjun pool. Tapi x dapat...masing2 dah kepenatan.






brgambar dgn background gunung kinabalu. Jarak antara K.Kinabalu dgn Kundasang/ Ranau aku rasa dlm 110 km. Drive bih kurang 2 jam la. Kematu montot dok dlm keta. Dah ler jalan dia x rata. Nak ke Kundasang ni, kalo dari K.Kinabalu, just ikut arah ke Tuaran. Pas2 nmpak arah ke Ranau just follow ke Ranau yer. Insyaallah x sesat.






singgah ke Kinabalu Park dulu. Saja amik2 gambar je dlm ni.







nk masuk ke Kinabalu Park tu kena bayar RM3. Kalo menginap resort dalam Kinabalu Park tu tiket ni valid utk 3 hari. Kalo ko stay kat Kinabalu Pine Resort or resort lain2 kt luar xleh yer nk guna balik tix ni. Kena byr lain.


ada rasa seram tak tgk pic nih? aku plak yg seram sndiri. Tetiba kt dalam hutan ni ada pompuan mana ntah berdiri dok trsenyum2. Mujur x mengilai je... Eiiii serammmmmm....



yg ni baru la x seram. Yg ni rasa jelita...kuakakaka..PANG!!! 2 das




nk jugak buat kenangan kt situ kan. Tak pasal2 alysya tersembam kt jalan. Tu la degil, aku dah kata jgn brlari. Ko nak gak berlari kan. Tu la dia...amikkk. Meraung x hingat. Abis brcalar siku ngan pinggang sumer.




dah puas berposing kt Kinabalu Park, kami terus brgerak ke Kinabalu Pine Resort utk check in. Utk rates sila lihat sini ..KINABALU PINE RESORT. Aku amik yg standard room je. Include bfast ngan dinner. Aku amik 2 cabin. Satu utk aku, 1 lg utk parents aku. Ok la sbb katil dia king size. Toilet pon brsih n selesa.


Lepas check in, elok je masuk bilik, hujan la plk. So aktiviti terbantut. Dah dkt kul 4pm baru kitorang kluar. Pi isi perut jap kt pekan Ranau. Pas2 teruskan prjalanan ke Sabah Tea. Pic kat Sabah Tea tarak. Okeh kalo ada sesapa plan nk ke Kundasang ni, sila abaikan Sabah Tea tu yer. Macam harammm ok tmpat dia. Tak menarik lgsung. Buang masa je pi situ. Jauh beza ngan cameron ok. Baik korang jln sket ke depan utk ke Sg. Tagal.

Owh yer, kami x pi pon Poring Hot Spring. Cooi xmo pi. Dia kata stakat ada kolam air panas je. Kat kg dia pon ada..boley??? brlagak betul laki aku kan. Lg pon mmg x smpat nk pi. Sbb hujan kan so timing dah lari.

Sbb smpai pon dah lmbat, smpat brgambar je la. Ngan merasa naik jambatan gantung kt situ. Sbb hujan so dorang tutup cpt sbb air sungai naik. So x merasa la cooi nk brmain ngan ikan kelah. Staff kt situ suh dtg esok paginya. Tp kitorang malas nk pegi lg. Sbb jarak dari Kinabalu Pine Resort nak ke Sg. Tagal tu bih kurang 35km++ jugak. Dia ke depan lg. pergi balik dah lebih 70km. So leceh la nk patah balik kan. Kalo jln cantik xpe la jgk.


dari Sg. Tagal pon dah lewat jgk. Sana kan cepat gelap. Seram je nk lalu kt jalan kt situ. Yer la tempat kita x biasa kan. Smpai resort dlm kul 7.30pm++ terus pi dinner siap2. Malam xde xtvt apa. Tgk tv dan mmbuta je.


sambung Day 4 (last day)....

6 comments:

Hirda Ibrahim said...

hehehe..
yer.. tertiba ada pompuan dicelah2 semak... camna tu?
eh jambatan gantung tu best x? kompem aku gayat wei.

uihhh aksi ko cooi, mentang2 le umah dkt air hangat. ko reject bulat2 nk pi hot spring tu ek?

☆ lieya latif ☆ said...

aku mmg tak berani naik jambatan gantun gkoooo...kat sane mmg aku tak naik....amik gambar dari bawah jek....aku ni penakut sikit....

sabah tea tu mmg tak best pun sham...aku gi pun ari tu tak masuk dlm...kat area luar tu jek amik gambar n tengok2...lepas tu cabut pi sg tagal....lagi berbaloi2 lepak sane lame2....main ngan ikan tagal yg jinak2 tu......kat tempat lain takde hokaaay hheeheheh...

ish tu yg best bawak m ak tu....siap sedia mknn...dah le kat sabah mknn die kureng kan....

JuJue said...

uitt.. sronot!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

bestnya poms gi kundasang. cantik2 tempat diakan.. tp tu lah sayang timing dah lari pulak. kalau tak mesti ko sempat gi sg tagal kan..

aku tengok pun seram gambar ko kat celah2 daun tu.. tu kat mana tu. alih2 je duduk dalam hutan

Cik Nurul Pinky said...

makanan dekat sana memang macam haremm je hahahaha..terkejut nurul tiba2 ada perempuan dekat celah2 semak tu hahahaha

Jasfyra said...

aku memula xpikir apa tgk gambar celah utan tu,tp bila ko ckp gitu..terus aku pikir lain..hahahaha

jambatan gantung tu best x?aku ni dah la penakut..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails