Wednesday, July 28, 2010

Cameron Highlands 2010 ~ Day 1

24 Julai 2010

gerak dalam kul 9.30 pagi camtu. Dari selayang kitorang ikut jalan Ulu yam smpai ke Tg. Malim. Singgah bekfes kt Batang Kali dan pas2 teruskan prjalanan. Smpai Tg. Malim bru la kitorang masuk hiway.

mak n anak yg kebosanan di dlm kereta, mengambil kesempatan utk mengabadikan gambar tercun mereka



anak dara aku yg semakin hari dah trserlah ciri2 keperempuanannya.. smpai x lalu lak aku nk melayan



mak budak yg suka syok sndiri.. snap berpuluh2 kali smpai ler puas hati supaya hanya gambar yg dirasakan cantik (sy perasan sndiri) boleh dijaja disini



Cooi bwk keta pon slow n steady je..xde nk speed pon.. coz xde apa yg nk dikejarkan. Dari tol Tg. Malim ke tol Tapah tol 10.50 je..hehehe jimat duit. Smpai kt Bharat Tea Plantation tu dlm kul 1pm . Singgah ler utk snap pic. Berapa kali pi cameron pon still gak nk amik pic kt sini. Siap turun jalan smpai ke bwh, konon2 nk pi kt sungai kecik kt bawah tu.. tp baru separuh jalan dah lenguh kaki sbb dia menurun bukit. Aku dok pikir, kalo turun pon dah jenuh, nak naik apatah lg. So patah ler balik naik ke atas. Mak aiii, semput aku. Rasa lubang idung nih cam x ckp luas je nk amik napas. Bunyik napas pon dah mcm dinosour je.



owhhh.. kt signboard ni x penah lg amik gambo.. so ada la kelainan sket disitu..


last year nyer pic kt sini cam haremmmm.. kali ni aku rasa cam jelita je so boleh la up utk tatapan korang

 

cooi ngan anak daranya yg makin menggeletis bila suh posing


panassss okkk time nih.. brpeluh2 tiak mak.. dah ler nk kena pnjat balik naik kt atas.. chehhh menyosal den turun


alahai anak dara aku.. kenmain lg ko yer





strawberry park resort

kami check in kt strawberry park resort dalam kul 3pm camtu.. pas letak beg segala.. terus kuar balik coz nk isi perut.. lapar bebbbb.. Pas makan smbung jalan2 kt area Brinchang. Gi survey2 barang yg nk dibeli dulu. Pas2 g dinner plak and balik bilik dalam kul 11pm. Fuhhh penat giler ko.


11 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

e'eh rambut echa dah panjang laa sham...kalo die ikat due tu mmg boleh sgt tu...lagi gegirl youuu ..auwwww!!!!~~

echa tetap setia kelek bantal busyuk die heheeheheheh......cepat2 wei update gediks ngan strawbery...tak saba aku nak tgk!

Hirda Ibrahim said...

mak make up cantik tuuuu...

yer la poms, si echa dok tgk ko dok melawa hari2 harus dia pun nk jadi cam ummie dia le gak....

Hirda Ibrahim said...

eh nk tambah...
ko sgt le sesuai dgn rambut ini. serius nampak moden & muda gitu.

so, sila le maintain cutting ni je k?

Softtouch [Hanim] said...

cantiklah sham rambut baru tu n makeup semua..bertambah berseri..sungguh nie..

echa mmg dah nmpak girly sgt..nmpak ayu jer..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Ch gark aku tak sampai2 lagi nie...bila tahun ler nak jejak....budget tahun nie....tp nampak gaya cam kena extend ke tahun depan jer...

weiiii......anak daramu semakin terserlah keayuannyer beb....rambut dah panjang...makin pandai posing...badan makin mantap......comel weiii

larat lagi ko angkat si echa tu....batrice yg 15kg tu pun mengah bila dukung......

psstt : ko tak perasan ke kasut hitam yg dia pakai pose ala2 karate kid tu.....cuba tengok bebetul....kasut yg aku kirim ngan ko ler tu....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

cis semua yang aku nak komen telah dikomen oleh cik puan hirda

apapun rambut kau memang cantik.. mekap pun sangat kelasss. cantik sekata jer.. (aku gak tak pandai mekap)

ye la ko, echa bila dah besar ni makin canti dengan rambut panjang.. jangan kasi mak kau kerat lagi..

cepat la update .. tak sabar nak tengok gambar gediks2 dengan strawberi

mummyar said...

salam kenal ye...ni 1st time masuk ur blog....nice blog...
best nya jenjalan kat ch....

MUMMYAR said...

salam sham..ai dh add ur link kat blog ai ye..nnt add mine okeh...thax

Emy Omar said...

sham,betul la makin terserlah keayuan anak dara awak tu.rambut dah panjang nampak sangat sweet..

mummyar said...

sham,nnt amik award kat blog ai ye

atty's said...

sham ...rambut ngn make up ko meletop..suka..cantek bangat..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails