Wednesday, February 04, 2009

Cameron Highland : Day 2 (25/01/09)

ok..sambung citer Day 2 plak yer...oppsss...sblm tu...ada yg tanya kt aku...kt strawberry tu aku amik apartment brp bilik...kalo nk tau..kt situ aku amik apartment yg ada 4 bilik...2 blk ada katil queen n 2 bilik lg katil single... kira ngam2 ler utk kitorang...so xde la yg kena tido atas sofa ker apa ker... boleh la..cuma yg aku x puas ati kt lantai dia...sblm ni aku da penah lepak kt strawberry nih..masa tu lntai dia..pasang carpet..tp skang nih dia da wat renovation dia g tkr lak ngan lntai kayu tu...sgguh x sesuai...so sgt sejuk bila pijak lntai okeh..so nk kena pakai stokin kt dlm umah..
pas2 ada gak yg tnya ramai x org kt sana..jem ker x ha ni jawapan dia....mmg punyer la ramai umat manusia kt sana...smpai jem okeh kt atas tu..dari apartment kitorang lepak tu nk smpai ke Brinchang amik masa lbh dr 1/2 jam okeh...pdhal bkn jauh pon...ni kira 1st time ler aku g CH n face ngan jem kt atas tu...b4 nih okeh jer... x penah jem pon... parking pon senang...da nsb kan..pg masa cuti CNY..mmg la ramai org... so pd korang yg da msk kan CH ni dlm list coti2 mesia korang..make sure jgn pg time peak period okeh...g masa weken biasa jer...insyaallah x jem..pas2 kt CH ni kalo waktu siang xde la sejuk sgt...biasa2 jer...kalo ari x ujan la..so kalo siang xyah pakai sweater pon xper...tp kalo mlm..mmg sejuk giler...

ok ..meh sambung citer Day 2 okeh... hari kedua nih cuaca x brp baik...elok jer kitorang abis bekfes...ujan turun okeh...xde la lebat sgt...tp ujan turun dari pg sampai ke malam.. so xtvt kitorang pada hari kedua tu agak trbatas le sket..mklum ler aku kn bwk anak kecik...kang kalo kena ujan echa demam plak lg susah aku nnti...so kitorang plan nk pg tmpat2 yg brbumbung sahaja... hancus plan aku nk g ladang teh Blue Valley...konon2 berangan nk amik gmbar kt ladang teh kt situ...tp nk wat cemana xde rezki...




ni tah kt mana tah...aku luper la plak nama tmpt nih... tp x menarik sgt kt sini..






bergambo dgn my SIL n her tunang... ensem gak tunang adik aku nih....
Pas2 lepas tgk kt map tmpt2 menarik yg kitorang leh pg waktu ujan2 nih...kitorang pon g la kt Rose Valley ...tp nk msk kt dlm ni kena byr RM4 sorang/ adult n for kids RM2/ head...tp echa free ...bayo pon bayo la..nk wat cemana...lg pon kt rose valley nih dia brbumbung utk satu taman dia tu..kira ok ler kan... so kita layan gambo kt situ...

pokok cactus yg bulat kt bakang aku 2..umur dia lg tua dr aku tau...40 yrs x slp aku ...



pasan cute...skali skala apa salahnya...






smpai trduduk2 aku nk amik gambo...echa leh plak xnk amik gambo...puas aku pksa dia...ni ler hasilnya...




aku suker la pic nih...



pic ni lg aku suker...





cntik kan...hehehhe sndiri puji...




tgh testing function camera aku nih...ni aku amik guna mode foliage...



tgk ler echa tu...melentik2 bdn dia suh abah dia turunkan dia...hadui...geram tul..




da dpt naik menatang nih br la dia nk gelak besar kan...


aikkk...naper msm lak tiba2...oooo...ummi x msk coin kt dlm tu yer...hehehheh...



mntak maaf ler kalo korang jemu tgk entry kali nih..yer la..mst korang ckp xde ke model lain...nk wat cemana...echa xnk amik gambo...so aku jer la yg sakan brgambar...lantak ler kan..asalkan aku bahgia...


kalo aku pakai kurung kedah ngan kain batik..main smbah2 air kt situ...mst lagi ayu kan....


ummi..ummi...pish..pish...kata echa...




rasa cam nk bwk balik letak kt umah aku jer wat prhiasan..











smpt lg echa main slide kt situ...letih aku nk melayannya...tggi weh nk turun naik tgga dia...



sgt suker pic nih...aku mcm mak yg penyayang jer kan...


buai laju2..smpai pokok sena...apa dlm baju??? lalallala........lu pikir la sndiri...


alalallahai....cutenyer aku wat camnih...hahahha...kelepuk atas pala aku...(giler pasan)


auww...cekcinya cik duyung kita nih...bra dia bsh la kot...dia xde spare...hehhehehe...



ha..camni ler anak ummi..kan comei wat pose cenggitu...
















mcm ni ker muka kena duri???? nih muka kena duri smbil menten cute yer...hehhehe




ni ker muka nk cekik org????? hish x malu tul bdk kecik nih...da la trsasar jer...muahahhahaha..





saja test topi koboi nih...cntik la plak..tp kalo beli pon..masa biler plak aku nk pakai kan..
****************************


kt apartment tgh lepak...smbil amik gambo gedik..


mlm tu..An xde shoot...so dia dtg lepak kt apartment kitorang...tgk ler...da dtg da pangai giler dia nih...


xtvt wajib di mlm hari...main terup la kan...tp aku sorang jer pompuan yg main...yg dua pompuan lg tu..da slamat beradu...tu pompuan baik2 sumer tu... aku ni kan ramai kwn2 jantan..sbb tu pangai camnih...mst SIL aku terkejut tgk pangai aku kan...hebatnya kakak ipar aku nih (kata SIL aku dlm ati...) hehehhe..lantak ler..yg ajor aku main daun ni pon...abg ko jgk...



saper kata aku x reti main...baru 1st round..mak da menang k...ni pic bukti kemenangan aku... siapa penah main daun...dia tau ler game apa aku main nih...



brsambung lagi.....tggu last entry...Day 3 plak yer...


9 comments:

Mrs. Hasanif said...

aku suka la pic tu..suka gile... berseni sggh dimata ku ini....

geli hati la baca tulisan2 ko... pandai ko menulis...

E-Marlin said...

Hahahaha..... terhibur sungguh baca, sampai saya kat depan pc ni pun senyum sorang-sorang. Awak ni memang kelakarlah walaupun muka awak nampak macam ala-ala brutal/garang gitu.

Saya pun sukalah pic awak yang kaler hitam-putih-merah tu.

Pandai awak main terup ye, saya memang tak tahu game apa yang awak main hehehe...

**** SAYA NAK BAGI AWARD KAT AWAK ****

atty said...

caantek2 gambo tuh semua

~~ciklinn~~ said...

wah sakan ha bergambor.... linn suka sgt2 ganbar black n white tapi bunga still merahhh wahhhh cantikknyer...

wah teror main ni... ni ala solitare game tu ker..hahahah

Hirda Ibrahim said...

hahahah...gelak aku sorang2 mlm2 bc caption2 ko...
mak menten cute tuhh.. apa le salahnya mak nk pose maut sekali-sekala kan?
weih x ku x pernah masuk tempat rose apa ke benda ni. best gak nampak.
serius aku buta gila main terup. ko main apa ni wei?? LOL

As said...

sham ko ni mmg minah posing.. sumer nyer posing maut giler...sumer pic ko cantik2... yg paling x tahan echa tuh... siap ader bantal busuk...paling aku suka tang isap jari tuh.... comei sgt...
hmm padahal kat cameron tuh biasa jer... tp bila ko amik gambar nampak cam terlebih menarik la plak cameron tuh... ni harus kami pegi ni...

Kasih Aleeya said...

hehhe.bestnyer CH... tingat time pi dulu..byk gak gambo kan... sham persal aku pi dulu mcm tak pi pon tempat2 yg ko pi tuh?? hahahah..
*weh thanks info Ole2 Bali tu yer.. konpem aku pegi nanti..

liwaniel said...

sakan posing kat sana ye..

kalau time cuti mmg ramai kat cameron tu..sampai jem kan...

Cik Puan Mimi said...

aku baca entry ko ni sambil senyum2 tau.. memang best giler, aku dah pergi CH tapi tak pernah plak masuk kat sini.. cam best la pulak, ada taman lagik.. boleh lepak2 kan

re:- aku order dulu crocs merah masa online tu, pastu bila ila cakap kat s.p ada crocs biru, aku minta hirda pi tengok kan.. dia kata saiz farhan untuk crocs biru tu ada, so aku suruh belikan.. memang tengah giler crocs sekarang ni..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails