Thursday, March 10, 2011

Teluk Batik - Pangkor ~ Day 1

asik citer brjalan je aku kannn..pas balik dari KK hari selasa lepas (01/03/11)..esoknya adik cooi call bitau dorang plan nk ke Pangkor weken tu (05/03/11). Dorang nk pi ramai2, kira sumer adik badik belah cooi ngan PIL aku pi skali la. Mula2 kitorang cam berat hati je nk ikut. Bukan apa, baru je balik fr. KK, duit pon dah byk abis. Takkan nk brjalan lg kan. Tp kalo x ikut rasa cam x best plk. Sbb x penah lg pi jalan2 mkn angin ngan family belah cooi ramai2 camni. So kitorang follow je la. Pi 2D 1N je pon.

kitorang gerak pagi2 lagi. sblom subuh aku dah bangun. Sbb janji ngan SIL aku nk convoy sama2. Kejut echa kul 5.30a.m kenmain senang lg. Sekali panggil je terus senyum2 bangun. Cuba aku kejut ko time nk pi school. Hari2 ko meraung2 kan. So dalam 6.30am kitorang gerak dari umah.


betapa hepinya echa nk pi brjalan nih. Maklum la ramai geng2 pompuan dia.


dah dekat dahhh..nk sampai dahh



kami stay kt sini..BEST WESTERN MARINA ISLANDS RESORT PANGKOR. Ekceli BIL aku nk sponsor sket duit hotel. So yg balance, kitorang tong2 le 4 family. Kiranya 1 family byr rm50 je. Kami amik 2 unit (3 bedroom apartment). Coz ramai sgt kan.

sebab aku yg uruskan booking membooking hotel nih, makanya master bedroom harus lah menjadi milik aku. Yg master bedroom 1 unit apartment lg pandai2 la korang berebut. 3 bedroom apart. yg kami stay nih dah tntulah ada 3 bilik kan. 2 bilik dgn queen sz bed. 1 bilik lg single bed. Each room ada bathroom.


Ekceli surprise gak tgk apartment ni. Luas giler hall dia. Kiranya sapa yg sanggup tido beralaskan tilam toto je, bolehla bentang toto n tido beramai2. Hahaha. Tp mak x koser, mak nk pi brcuti nk tido atas katil gebu. Tengok la luas x luasnya living room dia. Asik la main kejar2 je budak2 nih.

siap ada balcony yg luas lg. eh aku ni promote baikkk je kan. Macam la dpt komisyen.


dah check in segala, dlm kul 2pm kami keluar ronda2 dan cari makan. PIL aku tingin nk pi island. So naik feri la kami. Tix feri nk ke Pulau Pangkor dari jeti Lumut - RM10 (adult) dan RM5 (kid). Ni untuk return ticket yer. Ni bkn aku nk eksen2 bg info mcm aku tau sumer. Ni just info utk sapa2 yg x penah pi Pangkor or yg dah penah pi tp dah lupa.


Owhh lupa plk..kalo sesapa yg stay kat best western marina tu, ekceli ada jeti yg sgt dekat utk naik feri/ boat ke islands. Org tu ckp dlm 10 mnit dah smpai. Tak perlu nk ke Lumut untuk naik feri. Tp sebab kami lunch kat pekan Lumut tu, so dah dekat ngan jeti kami naik feri kt situ je la.


apa2 hal kita posing dulu utk kenangan


ni atas feri dah. ada cam tempat kt luar kalo sesapa nk merasa feeling2 rambut terbang ditiup angin leh la dok sini. Tp panas sket la. Utk amik gambar ok la. Kat dalam ada aircond.




muka-budak-hepi-hidung-kembang-kuncup-dapat-naik-feri


muka-mak-budak-yang-badan-kembang-tak-kuncup-kuncup-feeling-cun


ramai pon org keluar utk snap pic kt sini. mmg cantik.




nmpk kedai apa lagi, kena pow la ngan budak2 nih. Yer la dorang haus giler tu, panas sgt time ni.


kitorang just round kat town dia je dkt ngan jeti Pangkor tu. Perabih duit bli produk2 makanan laut ni je la. Utk makan diri sndiri n bg kawan2.


macam tourist la sgt kannn..hahaha smpai tepi jalan ni pon nk brposing peace. Selalu mengata anak xde pose lain asik peace je, padahal mak ko pon sama je. Eh kalo buat peace2 ni rasa cam muda remaja je..hahahaha.




tgk air laut dia cantik n bersih je terus rasa nk terjun tiruk kt situ. Tp mmg xde plan nk snorkelling pon kt island. Saja jalan2 je.


okehhh cukup time!!!! jom balikkkk!!! budak2 dah bising nk swimming kat pool.


budak2 ni kalo dah jmpa geng...macam2 posing dorang. pening aku tengok. Dah le riuh rendah dlm feri tu.


smpai je resort terus ...kebabooommm terjun dlm pool. Yg tua pon sama kemaruk terjun pool.


haku pon sama terjun tiruk kt dlm pool. Padahal x bwk pon baju utk mandi. Aku terjun ngan baju aku pakai td yg pic kt atas tu.. Hahahaha x bleh tahan tgk dorang mandi. Yg besnya resort ni x strict. Sukati ko la nk swimming pakai apa. Tu yg aku suker tu.


p/s - tak smpat lg tgk2 pic yg Day 2. kalo aku rasa menarik aku buat entry. Kalo tak menarikkk..ni je la entry pi Pangkor. hahahaha.

8 comments:

Zana_MamaBatrice said...

wah gitew..
balik Kk pergi Pangkor plak..tp betul gark..rugi kalau tak ikut gi cuti reramai nie....meriah..

wei...besar nyer apartment dia....
berapa 1 aparment yerk.....nampak sangat cozy ler beb!...

bagus-bagus..segala info yang ko kongsikan....kot2 ler tersesat area sana...leh ler buat rujukan nantikan...sharing is caring ler katakan.....takkan, share info2 berguna macam nie pun ada yang nak kata berlagak.....hush! kalau ada...mmg rendah sungguh tahap mentaliti orang itu...he he he

Filla ~ Kasihs said...

uiii aiiii bejalan sokmo ko nieh... hahaha...ada satu gambo ko tu.. aku pon amik gambo kat tempat yg sama.. auww.. terkenang kenangan lalu..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

poms, ko kalau jalan2 topi tak tinggal yer.. sangat la artis tau! hehehe

eh ko tingal kat Marina lagi.. kat KK pun Marina gak kan nama apartment tu kan. heheh kebetulan lagi..

poms, kalau ada orang mabuk laut, sure dah menjejes2 muntah kat tepi tu kan.. masuk dalam laut.. hahha tetiba teringat emily mabut laut (eh tak de kene mengena pun) heheh

eh pool dia beso ko.. cantik lak tu.. nanti macma nak ajak din gi sini ar..

atty's said...

beshya sham ..dapat g jalan2.
besh ye resort nya ..lagi besh sbb leh masuk kolam pakai baju apa pun

Softtouch [Hanim] said...

bestnya jln ramai2..sy suka jln ramai2 mcm tu...luasnya apt dia..puas hatilah...betsnya njalan sakan sham...

Jasfyra said...

sgt best okeh...aku pun baru cadang2 nk p pangkor ni

Emy Omar said...

jalan-jalan sakan awak sham..rindu nak ke Pangkor lagi

Hirda Ibrahim said...

aku mabuk laut kooo...
mak susah benor nk pi CH ke, langkawi ke.. sgt x sesuai.
tapi info ko ni bagus.
nank2 info pasal bilik tu. betul ko luassss gilaaaa.. hall dia. siap dgn tv lcd tu ha. memang hampar toto, lepak situ je la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails