Thursday, July 08, 2010

Edisi Bandung Day 3

waduh2... begini lama baru mau di-up cerita Day 3??? fuhhhh bknnya apa ibuk2, guwe kurang sihat 2-3 hari ni. Anak beranak demam yer, baru la ari ni msk ofis. Tp ni pon x berapa sihat sgt lagi. Kuatkan je badan tu gagahkan pi keje gak. okkk kita smbung citer Day 3....layanssssss

lepas bekfes kt Hotel, tmpat prtama yg kitorang pegi ialah Paris Van Parfume... eh??? kengkawanku betul ke nama tempat nih...huahahahaha yg aku igt Paris ngan Parfume je..yg "van" tu aku pndai2 je tambah...kuakakaka.. kt sini aku x borong byk pon perfume, just beli 2 botol je utk habuan sang suami..ooo perfume laki ko bli yg murah2 je kt bandung eh.. kalo sndiri nyer perfume pndai plak ko nk bli kt butik...hehehe



kalo hirda si minah ommelette, si lieya ngan mimi plak si minah aiskem durian. Mmg hantu durian betul minah 2 org nih. Sakan dorang bedal aiskem durian nih. Aku ngan hirda dok tengok je coz kitorang x mkn durian. Ni kalo laki aku tgk aiskem durian nih, mau dia suh bungkus bwk balik Mesia.


FO pertama kitorang terjah. Kt sini dpt ler aku selai baju echa...huhuhu...



Kt FO area Bandung ni rasanya mesti ada kolam ikan kaloi koi nih (kuakaka suka hati aku jer... tq cik puan hirda).. dah la besar giler ikannya.. aku nk amik gambar ala2 pegang ikan pon berani2 takut. Kang dia ngap jari aku x pasal2 je kudung kang.


tetiba mengidam stoberi lak kt sana kan... so bli la dua paket, satu paket share dua orang. Mula2 tnya harga, dia kata sepeket tu Rp40,000.. fuh terus je kitorang geleng kepala xmo bli. Sudahnya tawar punya tawar dpt la sepeket RP20,000


plan asal nk lunch kt Dago Penyawangan nih, tp ramai giler org time tu. Nk kena tggu turn la plak. So xnk buang masa, kitorang smbung lg shopping..hehehehe



amacam menarik x helmet2 tu.. Sian laki aku, dia kirim ada satu helmet yg ala2 pilot citer airwolf tu, tp x kesampaian la plak. Smpai hari terakhir aku pi mencari ngan Angga x gak jmpa. Sori la bang, xde rezki awak yer. Helmet tengkorak tu ada ler.. trgamak ko nk pakaiii??? Saja la kan wat pedajal, drive keta kul 2-3 pagi, smpai je traffic light pakai helmet ni, pastu g sengih kt keta sebelah.huahahahaha mau mati skt jantung...kekekeke



akhirnya kitorang lunch kt sini.. RM Sunda Kelapa Garden


chaittt..beria tgk menu, tp akhirnya Nasi Timbel gak yg dipilih... air je tukar2




posing lg smbil tggu food smpai.. bagus betul supir kami nih, sgt memahami yer. Tau2  je dia nk capai camera amik pic kitorang. Bagus yer Annga, nx time kami bersupirkan kamu lg ya...hahahaha



lmbt plak foodnya nk smpai. Minah bertiga ni dah siap belasah makan "pempek". Aku x mkn coz dah rasa hirda punya tp x leh masuk la ngan tekak aku


ok...sapa terer, sila translate!!



antara FO yang ada kt sekitar Jalan Cihampelas



fuhhhh ganas2 mak org nih..






mari2...dua singgit!! dua singgit!!.. byk la ko nyer dua singgit.. aiii senang2 je jual senapang kt sini yer.. kalo la leh bwk mesia nk gak aku bli. Untuk keselamatan yer, bkn saja2 nk tembak org.


yeah kini tiba di acara kemuncak.... BERSPA di Rogers Spa...yahuuuuuu.. wahhh mak feeling2 org kaya yer, lps penat brshopping pegi plak ke spa utk diurutin bdnnya supaya kembali cargas..hahaha


aku ngan Lieya amik VIP room.. konon2 nk privacy la..hakkk tuihhhh.. owhhh kemalu2 an aku disitu okkk... habis dibuka semua bajunya... auwww tidak sggup..ehhh?? ada CCTV ke ha???? mmpos la kalo dorang letak kt YouTube. tapiiiii ada ke org nk tgk bdn yg dah menggeleber nih.. kalo body cam solid molid lain la kannnn

mula2 rasa cam nk up pic aku tgh mndi susu kt dlm bath tub tu... tp auwww very d sexy okkk!!! kengkawan ku yg dah lihat korang paham2 je la ye.. nk disensoredkan pon aku dah x gamak dah...kakakaka


owhhh lupa nk bitau, pakej yg aku amik sama ngan Lieya, pas2 kitorang tmbah lg dgn Mandi Susu. So lepas berscrub, bersauna, bermandi susu bagai, aku nk gunting rmbut plak. Rmbut aku dah pnjang giler. Ekceli nk gunting before trip ke Bandung, tp x smpat la plak. So alang2 dah ke Rogers Spa nih aku gunting la rmbut sekali. Amcam ok tak rmbut baru aku. So sumer sekali bil aku kt Rogers ni Rp506,000 sahaja. Jauh lebih murah dari di Malaysia. So kalo ada sesapa yg planning mau ke Bandung, bershopping smbil bersantai, masukkanlah Rogers Spa ni dlm itenary korang yer...

tggu sambungan Day 4...(last dayyyyyyy)


7 comments:

Mimi said...

aku nak translate!!
Bersama-sama Mencegah & Membanteras Narkotik & Ubat Merbahaya di Kawasan Anda - Polis Daerah Jawa Barat...hahah..
dpt hadiah tak?
(aci tak aku dah tgk signboard ni masa aku gi may hari tu..aku tanya supir kitorang gak apa maknanya..haha)

best tul Roger's Spa...rugi aku x gi..ish..ish..ish

Cik Nurul said...

tak tahan nurul tang cctv tu hahahaha..sakit peutku gelak sorang2 depan pc ni hahahaha..nakoba tu dadah..so perangilah dadah dikawasan masing2 hehehehe...

☆ lieya latif ☆ said...

best2....lain org lain care cite die kan...aku bace cite ko ni pun gelak2...terus teringat sume kejadian2 lawak heeheheeheheh tang pic mandi susu ko tu laaa mmg power...ko jgn up sham, kang ko lagi glamer dari ariel hahahaahaha...kalo nak up pun ko kene edit tuh hheehehehehe

ape2 pun mmg best gile cuti2 ngan korang.....tak puas aku beb......

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

kah kah kah kojol2 aku ketawa bila ingat tang kau mandi susu tu beb.. giler sensored gambar tu.. betul cakap lieya, kang ada lak yang lagi glamer dari luna maya. hehehe

aku dan lieya kat sana memang kemaruk aiskrim durian tu.. sampai la ni aku masih terkenang2kan aiskrim durian tu..

sham, memagn syok la trip kalini dengan korang. memang berjalan lancar la.. puashati dengan agenda, makan, shopping, spa.. so next trip nak lagi tak?? ada beraannnnn

Hirda Ibrahim said...

hahahahaa
aku ternanti2 la ni pic mandi susu ko... x yah x yah..biaq kita2 je yg tgk cukup.

aku pun gelak2 bc entry ko ni, teringat balik time feeling2 mak datin kan?
sib baik la kita x potong rambut kat mesia b4 pi tu kan?
aku sgt suka patern rambut aku ni. rambut ko pun camtik pompuannnn...

atty's said...

sham..kalo kuar .kat youtube..jgn lupa..update kat sini ..wakkakaka..

helmet tu menarik ar..

Softtouch [Hanim] said...

wah feeling datin..he hehe..sonsored sgt ke pic tu?nasiblah xupload kang ade yg kene ban kat mesia ni kang...
cntik rambut br tu..lain dr seblum nie...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails