Friday, July 09, 2010

Edisi Bandung...Last Day!!

owh sedih plak rasa dihatiku... dah masuk hari last rupanya kami di Bandung. Sekejapan je rasanya dah nak balik.. FO pon byk lg yg kitorang x abis tawaf. Tp sebab rasa rindu dah mmbuak2 kt anak ngan laki, buat aku tak sabar sebenarnya nk balik..(poyo jeee...).


seperti biasa.. mula kan hari anda dengan mengisi tangki perut dlu supaya anda mmpunyai tenaga utk brshopping selepas itu. Apatah lagi, jadual hari terakhir ini begitu padat dan pantas. Segala2nya perlu pantas kerana kami perlu mengejar masa untuk smpai ke airport petang nnti. kang lambat2 trtinggal flight plak kami nnti...


sblom blah...amik pic kenangan dlu tanda kami penah stay kt Hotel Aston nih...


with Angga... yer sapa2 brminat nk amik angga jd supir leh inform aku eh..nnti aku bg contact no. nya.. amik jd supir yerrr..bkn jd boipren ke apa...


destinasi pertama kami ialah ke Pasar Baru untuk merembat segala kain pasang, sulam, cotton yg masa 1st day ari tu dok pikir nk beli ke xmo bli.. so sediakan ajer ongkosnya. Masa kt Pasar Baru ni aku hanya rembat sepasang telekung, sepasang cotton utk echa dan 2 kain pasang je.. cam xde aura lak nk memborong kain masa nih.. padahal duit rupiah aku brkepuk lg masa nih.. maklum ler peruntukan utk bli baju echa byk yg x guna coz xde size echa.



lepas tu kami singgah di Amanda untuk memborong brownies. Kt sini aku bli 2 jenis brownies je coz jap lg kitorang nk pegi Kartika Sari plak.

besar dan cntik Kartika Sari nih kan. Kt dalam lg cntik. Sayang kitorang dah kesuntukan masa, so x sempat la nk meronda2 sgt kt dalam Kartika Sari ni.



kalo tgk sumer kek2 dia tu, rasa cam nk beli je sumer jenis. Sumer nmpk sedap.


Lunch terakhir di Bandung. Kami pilih Restoran Dago Penyawangan.





Nasi Timber Komplit terakhir kami...dok mkn nasi timbel jer la kt sana..
Pas makan, terkejar2 la plak kami ke airport sbb dah kesuntukan masa. Flight kami pukul 5pm. Tapi kena gerak cepat sebab takut macet nnti. Sib baik la Angga ni mmg terer, dia tau jalan shortcut sumer. Sedang elok je kami smpai kt airport tu, brlari2 turun keta nih. Takut betul kalo trlambat checkin. Gila menggelabah betul.



dah check in, beg pon dah selamat ditimbang baru la leh buat muka ceria. Itu korang x tgk lg insiden masa nk timbang beg. Ya allah kawan2 aku ni punya la kalut. bila ingat2 balik, sakit perut aku gelak. Gelabah giler masing2 tkt kena caj extra baggage. Tp sib baik la kitorang ni siap dah beli extra. Pas2 yg besnya dorang kira berat beg utk 1 group. So selamat.

alhamdulillah...selamat smpai ke Malaysia tanahairku tercintaaaa... tetiba patriotik..

ok... kesimpulannya, aku mmg happy giler kerana impian utk ke bandung brsama bespren aku nih akhirnya mnjadi kenyataan. Mmg hepi coz segalanya brjalan lancar dan hmpir mengikut seperti yg dirancangkan. cuma yg x berapa besnyer.. mebi not my luck.. coz aku mnjangkakan yg aku akan borong sakan stok2 baju branded echa kt sana utk stok setahun dua..(hehehe giler over kannn)..tp hancussss...coz kebanyakan baju yg aku brkenan sumernya sz kecik je..kalo aku bli maknanya echa leh pakai sekejap je..so rugi la kalo nk bli byk2 kan. So cuma itu jer la yg x brapa besnyer...tp yg lain sumer bes2 n sonok2 belaka. Hirda, Mimi n Lieya...aku enjoy sgt dpt outing ngan korang. Korang mmg bes dan ngam sgt ngan kepala aku yg weng nih. Nnt kita set plan cuti2 baeeekkkk punyerrr kkkk..


4 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

YEAY!!!!!!!!!!!!!! abis gak ko update....hepi gile aku bace..... satu2 kenangan terimbau balik....cewah......

betul2...time timbang beg tu mmg lawak...ape sallaa kite tak snap pic time tu......tapi tu ar, seb baik leh combine kg kan...lega sikit.....mekasih ar sham sebab ko byk menumpang kan berat muatan aku kat beg ko hu hu hu....next time aku laa yg kene beli 30kg tuh huuhuhu......dan mekasih jugak laaa sbb ko jugak laa yg jadi banker aku mase kat sane heheheeheh...

next time punye cuti?....ehemmmmmmmmmmm2.....tak sabar okey!!~~

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

cuba tengok sapa punya bag paling banyak tu?? hirda dan lieya kan? siap beranak pinak. heheheh si lieya siap dengan bag pack, handcarry kiri kanan. wakakak.. tp puashati sebab semua dapat borong..

peh rambut baru kau mmg cun okeh... menyesal aku potong rambut haritu.. kalau aku tau, aku pun nak potong kat rogers spa tu..

ye la sham, thanks jugak sebab jd bankers aku disaat2 getir.. duit dah tingal seciput, tp ada hati lagi nak membeli belah.. kih kih kih

kau tau laki aku kata, angga memang terer bab2 shortcut, no wonder la haritu masa nak gi airport dia ikut shortcut kan. kita punya la gelabah giler bila tersekat dalam macet haritu. hehehe

Hirda Ibrahim said...

hahahaha
aku sambil bc ni pun leh gelak terkekek2...

yer la ko.. sayang x sempat snap pic camna gelabahnya kita fr sampai airport sampai le nk check in. padahal x de org pun kat check in tu...
HAHAHAHA...

apa2 pun thanks yer pompuan2 semua coz memberi satu kenangan yg aku will ingat sampai mati <----wah ayattttt.....

next vacation??? okehh tunggu AA punya promo k? ;)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...haahlah sham cantik rambut baru tu...nmpak lain lah...

syg plak bj ecah cbyk kat sana yer..xpe ssmbung beli kat kl ni...

lepas ni ke mana plak sham n kwn2 yer...xsabar nk tau nie..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails