Friday, March 04, 2011

Kota Kinabalu - Day 1

lama plak baru nk buat entry kan. xde mood la sehari dua nih. xpe pelan2 kita citer yerrr..

dlm kul 7.30 pagi brtolak dari rumah ke LCCT. kitorang drive sndiri ke LCCT n park keta kt sana. malas plk nk naik cab bagai.


after check in n drop bag, g bf jap kat mcd. Alysya sgt ler exited. kenmain senang lg nk kejut dia bgn tido. sekali gerak je melompat bangun. mandi pon siap menyanyi bagai.


masa ni Alysya dah heboh dah. Tak sabar betul dia. Dok memekak je bila nk naik kapal terbang. Wat malu mak ko je. Speaker tu dah ler kuat, sumer org dgr suara dia.


terasa mcm artis hollywood plak. smbil jln pegang anak paparazi dok snap gambar kan..hahaha



bntal busuk tetap dibawa. Kang ada yg mak dia pitam nk mncari bantal busuk kt KK kang. Spoil betul la. Gaya tu dah stylo abis dah, tp bwk bantal busuk. Potonggggg betullll...



hari tu tnya bapak dia. Nak bli online siap2 tak meal kt dlm flight. Apak dia kata xyah. Makan mcd je nnti sblom fly. Sekali...ko igt anak ko kesah ke dia dah mkn mcd tadi. Dia kata dia nakkkk...dia nakkk jugakkk. Trpaksa la order jgk. Smbil makan mulut dok bising cakap..sedappnyerrr nasi lemak nihhh..chehhh auta lebih.


smpai KK dlm pukul 1.45pm. Dah amik bag segala, kereta sewa pon smpai terus ke Marina Courts Resort Condominium untuk check in. Oh yer..kat KK ni aku sewa kereta Waja utk 4H 3 malam, rm400. Sapa yg berminat leh contact En. Eddy - 016-8197671. Dgn dia ni kira murah je dia bg nk compare ngan company lain.




Marina Resort ni siap sekali ngan kitchen n boleh masak. Complete sumer. Fridge pon ada. Kalo rajin leh bli bahan basah n leh masak. Dan sgt brbaloi kalo pi ramai2 duduk kat Marina Resort ni. Bilik dia besar n selesa. Lepas check in, kitorang kuar pi Centre Point shopping complex. Saja jalan2 n cari makan. Kitorang mkn KFC je pon. X larat dah nk jalan2 pi tmpat lain. Sbb lepas tu nk pi amik parents aku kat airport. Flight dorang x sama ngan kitorang. Dorang smpai KK dlm pukul 5.30pm.


Ekceli hari pertama tu, patutnya keta waja lah yg kitorang pakai. Tapi sbb masa tu keta Waja tu, org yg sewa before tu blom return keta lg, so uncle eddy ni bg kitorang pakai Nissan Urvan ni dulu. Fuhh punya la luas ko... sayup je Alysya dok kt bakang nun. Siap brlari2 ke depan ke belakang. Punya jakun x penah naik van..hahahaha


Lepas amik parents aku kat airport. Balik semula ke Hotel utk bg dorang rehat jap. Pas maghrib keluar cari makan. Pi la area pasar philippines tu. Nmpk sedap je kan chic. wings tu. Ada org kata, kalo pi KK mesti try chic. wing nih. Aku try ler, tp mebi salah gerai kot. Yg aku bli ni, biasa2 je..xde la sedap mana pon. Lg pon mebi aku dah kenyang mkn KFC kott.


Amik gambar je...tp x mkn pon..perut dah sendat. Lepas makan, shopping barang2 basah sket.


cont. day 2.......

10 comments:

Hirda Ibrahim said...

keh keh keh.. yer la ko dh mcm katie holmes dgn suri cruise tu hah!!

echa geng dgn auntie cha. naik AA wajib nk mkn. aku rs le kot coz kat dlm kapal terbang tu, pressure dia buat kita lapar (owh alasannnn)

cant wait for day 2 pulak...

D i L a said...

nice holiday..acctually kami pun akan ke sana..juz nak tanya u parking keta kat lcct berapa cost dia ya? n cost penginapan berapa 1 mlm??thanks ya..

Jasfyra said...

bestnya!!
aku teringin gak nk p kk.bilala AA nk wat free seat lg ni..hahaha

haah,aku pun nk tanya soklan yg sama.park kt lcct tu sehari bape hengget?

Cik Nurul Pinky said...

sama hotel yang nurul duduk masa g kk..selama kami disana kitaorang masak bab makanan diaorang disana tekak tak leh terima hahahaha

Filla ~ Kasihs said...

wahhh tak tahan ni gi sabah.. hahah.. tempat aku lahir dan membesar tuuu.. tul org ckp chicken wings sabah dap.. pastu byk gerai jual tu kan? dah copek tepek gambau lagi.. heheh

Zana_MamaBatrice said...

yee haaaa...
ko dah update pun..
bebudak ko..kalau dia kata nak, jgn ler kata TIDAK....mau dia memekik dlm tu...

Softtouch [Hanim] said...

bestnya sham...echa makin lama makin cntiklah sham..nmpak dah besar..suka tgk echa hepy..bilalah turn sy plak nk p sabah nie...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah kemain happy echa nak naik flight ye. senang bangun.. tak yah la ko memekik2 nak mengejutkan yerk

aku pun suka giler gambar ko pegang anak cam gambar artis tu.. mmg cantik ar gambar tu.. tp echa tetap tak tinggal bantal busuk ek. kih kih kih

ok gak ek marina resort tu. cantik gak. aku pun lom decide nak duduk hotel mana nanti

Anonymous said...

salam..
saya google2 nak g sabah nie..saya baru nak g dgn family bulan 6 nie..
nak tnye kt marina tu sewa bape?ok kan kalau 10 orang dewasa duk serumah tu??luas tak

onniesham said...

anony : marina tu paling selesa utk 6 org je. sbb dia ada 3 bilik. kalo 10 org, yg lg 4 tu mebi kena amik extra bed or tido kt lantai je kot. trpulang la masing2. sbb ada jgk yg dok ramai2 kt situ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails