Monday, December 01, 2014

Pancake Krabi vs Pancake Malaysia

Hari tu aku g honeymoon kat Krabi pd 17-21 November 2014. Saja gedik nk celebrate 9th wedding anniversary la kononnya. Seronoknya gak sesekali g vacation berdua ni. Boleh merapatkn lg hubungan suami isteri gitew. Ni kira pestime la g vacay tinggalkan Alysya. Nsib baik lps pujuk.. Dia ok je di post ke kampung dn merelakan mak n apaknyer brjalan.

Bila gugel info psl Krabi ni... Antara yg femes ialah psl pancake nya. Aku kalo bab2 makan ni mmg laju je. And pancake yg popular di Krabi atau lebih tepat di Aonang ialah pancake Yaminlah. Mmg x dinafikan mmg sdp kalau x.. Xkan lah hri2 aku g mengadap mkcik yaminlah tu bli pancake dia. 

Inilah gerainya... Trletak betul2 depanTourist  Police Station. Aku smpai Krabi dlm kul 10 cmtu kot.. Tp bilik x ready lg so trus sewa motor pusing AoNang cri pancake ni.

Flavor pancake yg makcik Yaminlah jual


Makcik... Sy nak pancake Banana Nutella n Banana Chocolate satu!!! Rilek je order cakap Melayu sbb makcik ni leh ckp Melayu sket2

Cooi punyer... Banana Chocolate


Ai punyer.. Banana Nutella.

Dinner mlm tu g lagi beli pancake. Kali ni aku try pancake Crispy plak. OMG... For me aku suka lg yg Crispy ni... Rangup2 lemak manis gitu. Boleh pilih nk ltk Milk or Chocolate. Nak letak dua2 pon boleh.

Yg ni aku try letak milk n chocolate. Tp aku prefer ltk milk je... Lebih sdp di tekak ku. Aku kalo coklat ni memilih sket. Tak semua coklat aku bedal.

Kalo yg sorang ni sumer sdp.. Xde yg x sdp bg dia. 

Sabtu lps tringin sgt nk mkn pancake Krabi.... Teringat2 kesedapannya.. Tp mana lak nk cekau kt sini kan. Tetiba.. Tingg!!!!! Idea dtg...

Selongkar fridge ada roti pharata frozen ni. Aku kerat kecik2 n goreng guna minyak. Ala grg mcm goreng kopok tu..


Tadaaaa.... Dh siap pancake versi belasah aje... Hahaha. Curah susu pekat sket... Mak aihhhh dapnyer rangup2 tu kan. Terubat la sket keinginan nk mkn pancake Krabi. Waima ruper dh mcm kopok lekor... Ada iolls kesahhhh... Bhahaha..

3 comments:

lieyalatif said...

hoiiiiiiiii dogaaaan apakah niiii...aku puaseeee woiii..teliyo2 hahaahahah

Emy Omar said...

Sedapnya pancake dia sham!!Terliur dah aku ni hah

Hirda Ibrahim said...

weihhhh bijak ko.... ada idea nk goreng pratha tu!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails