Monday, January 30, 2012

Outing with BFF 2012

setelah sekian lama tidak berouting..akhirnya semalam 29/01/12 berjaya gak plan kami. setahun sudah berlalu tu. ekceli ada gak jmpa dorang2 nih.. tp sekali ngan family or x cukup korum ber-4.  

eh..eh.. tetiba keluar pic budak comei ni kan.. hehehe. Si gedek2 ngan akak2nya hantar mama dia jmpa BFF. Smbil mama nyer bergossip2 dayyan n kakak2 pi main smbil dilayan oleh papa dia. Sporting giler si Shah...kagumssss.


lepas lieya smpai je terus serbu Chilis. Perut dah lapo. Aku sempat makan 2 ketul sosej je kat umah. Lagi pon time dah kul 11 lebih. Sedang elok la nk lunch pon.


sumer ber check shirt. hehehe. mmg dah janji, tp kebetulan pulak aku, mimi n hirda pakai kaler biru. Tang kaler ni x janji pon. 


kita teruskan dgn pic makanan yer. tang ni sumer org suka kan. nak plak time aku buat entry ni time lunch, perut pon tgh brkeroncong mintak diisi. For starter kitorang order tostada chips with skillet queso. Dapppppp..



mine - big mouth bites
for me, sedap. tp hirda x brapa suka. igtkan kot boleh la aku habiskan sumer nih..tp larat makan separuh je, lg separuh tapau. Cemana x sendat perut, dok bedal air smpai 3 gelas. Owh itu sebenarnya bijak ye... segelas air tu rm8.95 tp bottomless so kita bedal puas2 baru brbaloi bayar kan. Food x abis, kita kasi tapau. Bijak tak??? bijak..bijak..



lieya's - grilled lamb
ntah apa nama menu ni ntah x sure aku, tp yg pastinya mbekkk..mbekkk. Lieya kan peminat kambing. Tengok rupa nmpk cam sedap je.. tp aku x rasa pon sbb aku x mkn kambing.


hirda's - citrus fire chicken with prawns
prawn dia trsangat sedap.. leh try nx time..


mimi's - fajita trio
meriah giler...yg ni pon mimi x abis makan. Tapau bwk balik.


yg paling digemari choc. molten cake. This time order 2 so puas sket mkn. Menikmati dgn sepenuh hati....hehehe




dok sembang apa la tu.. knmain kusyuk masing2..hahaha. Tu pon dah berjam2 dok kat chilis tu. Ikut hati nk duduk xmo bangun2..hahaha.


tiba2 dayyan gedek2 muncul... terus sebok masing2 melayan budak tomei2 ni. suka tgok dayyan.. sua je apa ...laju je dia makan. huwahhhh nak baby boy!!!!! tetiba...


pas dah berjam2 dok kat chilis tu.. kitorang pon kuar. Lieya pon nk pi kat anak2 dia. So aku, hirda ngan mimi pon jalan2 kat dalam OU. After beli barang2 sket.. kami pon masuk Delicous pulak...


melayan tekak si Hirda yg dok tingin nk makan Pavlova. Eh aku pon nk try gak... hehehe. For me Pavlova yg kat Delicous ni kureng sket la.. Kena try tmpat lain pulak la jwbnya.


Red Velvet Cuppies - boleh tahan gak rasa dia. Mujur la order dua dessert ni je.. tu pon dah x larat giler nk ngabiskan. Hari makan sedunia ke apa ntah. Pastu pg ni pi keje, rasa pants aku mcm dah ketat sket... huwahhhh padan muka.


 sonoknya ko dpt makan bnda2 berkalori tinggi ni kannnn??



 hirda muka puas hati sbb akhirnya trcapai gak hajat nk mkn pavlova.. hehe



 

3 comments:

Jasfyra said...

terliur aku tgk suma food tu la..pavlova xpenah mkn..tp nnti nk try la..hehe

Emy Omar said...

Menceces air liur tgk food tu semua sham.Sama la kita dgn Zura x pernah try pavlova tu..based dia sama mcm macaroon juga kan??Nak kena try ni

Hirda Ibrahim said...

aku dh plan if pi chili's lagi nk amik fajita prawn & mushrooms pulak.
chicken dia dry le ko.

ohhh pavlova itu sgt harap cantik je. jgn try kengkawan.
pi la try kat tempat lain. yg kat Serai, Empire. sedapssss....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails