Wednesday, February 01, 2012

Annual Dinner

semalam 31/01/12 ofis aku buat Annual Dinner. Ekceli dinner ni utk tahun 2011 punya. Tapi disebabkan jadual org2 atas asik full n membizi je...so postpone la ke Januari 2012 ni. Ok la kan... drpd xde dinner lgsung.

  kad jemputan pon bru terima hari jumaat lepas. Tgok la tempat dinner tu... Hotel Marriott, Putrajaya lagik. Dinner 2010 pon kat Hotel Marriott jugak. Sejak aku keje sini, dah brapa kali dah dinner buat kt sini. Bosan plak rasanya.

Owh yer.. artis jemputan malam tu ialah Zainal Hijau (Headwind), Akma AF dan Ekin AF. Bosan giler... artis ntah hapa2... amik la Annuar Zain. Ada sekali dlu..dinner jmput annuar zain. Rasa nk histeria aku tgok AZ. Smpai snggup x makan dok trpacak dpn stage tgok AZ x kelip2 mata..


 aku mmg dijemput sbb dapat kad. Tapi penganjur kekurangan usherrets pulak, so dorang mencari2 usherrets. So xpe la, aku volunteer jd usherrets. Lg pon sekejap je, sbb usher utk VVIP ngan VIP je. Lepas dorang dah duduk kat table yg ditetapkan n majlis brmula, aku dah leh dok kat table n makan ngan tenangnya.


menu that nite.. bih kurang menu 2010 je... abisss dah hotel yg sama kan..


me yg x glemer lgsung that nite. Pakai baju lama je. Ingatkan nak le cari baju kat OU, tp nk cari bju yg xde la lip lap2 sgt.. i mean yg boleh pakai pi wedding ke apa ke. Sbb kang kalo baju merelip2 sgt... aku nk pakai g mana plak lepas tu. Membazir..membazir.. not good..not good. Cari punya cari x jmpa plak yg brkenan. Masalah size pon iyer jugak...Harga pon iyer jugak. Tak koser aku nk berhabis semata2 nk pi dinner... hahaha


 my kazen...single but not available.. hahaha. Dia pon keje satu ofis ngan aku. Tapi lain2 dept. Tapi jawatan kontrak je.. Takpe intan.. x lama lg ramai pakcik2 n makcik2 nk pencen..so ada kosong leh la ko dpt tetap...hahaha


1st menu - Special Hot & Cold Dish Combination
ntah apa yg hot ntah apa yg cold nya.. tp yg aku tau.. ada udang, sotong, mushroom. Not bad.. sedapp. Lg pon aku tgh menggila lapar. Smpat bfast je pg tu.


2nd menu - Braised Shark's Fin Soup with Crab roe and Crabmeat
tiap kali dinner, menu ni selalu ada. Me x suka. Try la sharks fin soup hotel mana2 pon.. tetap lah aku x suka. Makan utk buat rasa2 je.


3rd menu - Fried Rice with Anchovies
yeahhhh suker.... perut yg lapar mmg sesuai disumbat ngan nasik. Dasarrrr ko kannn... tekak melayu tetap la nak nasik jugak.


4th menu - Roasted Crispy Sesame Chicken with Crackers
ayam ni biasa2 je... ok la sebab makan sekali ngan ns goreng td


5th menu - Baked Tiger Prawns with Butter Sauce
owh this is my favourite... aku mmg pncinta udang.. nak plak dpt makan free mcm ni kan... lg la cinta.. hahaha. Yg paling best tu.. table aku duduk ni mmg reserved utk usherretes. Tp ada 5 je usherretes yg duduk. Pastu dtg ada 3 org mamat dok skali ngan kitorang. Pastu mamat 3 org ni bukan pemakan plak tu. Boleh plak dorang x suka mkn udang. Owhhh untung nya la duduk se table ngan org2 mcm ni. Puas le aku ngan kazen aku bedal udang tu. Yg lain ala2 malu konon. Nsb korang le nak malu. Ko malu..ko yg lapar... Ada aku kesah??? Yg pnting perut aku kenyang... aku senang hati..


Dan yg paling best tu kan.. tu la pic terakhir yg dpt aku snap. Sebab bateri kamera tiba2 kong... Dang!!!!! Cerdikkkk ko shammmm... dah tau nk pi dinner, ko x check bateri camera ko kannnn...

So, sekiannnnn.





 

2 comments:

E-Marlin said...

Sham, saya suka makan shark's fin soup, tapi hubby saya bising - dia kata org mcm saya nilah penyebab utama jerung pupus huhu...

RE: tq sham. tudung bawal saya pakai tu beli kat online shop Qoma, awak klik link ni: http://inhouse-boutique.blogspot.com/ mmg byk kaler, semuanya tudung bawal. senang pakai abwal ni lebih2 lg beginner mcm saya ni hehehe.

Hirda Ibrahim said...

sama le wei.. aku pun x brapa suka shark fin soup. coz nama dia shark fin kan? terbayang2 rupa si shark tu. hahaha.. sengal.

oh udang butter tu sgt marbelessss... apa? 3 guys tu x mkn udang? ohhh rugi2. tu nikmat dunia tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails