Monday, March 25, 2013

Jalan2 & Makan2

Kalo bab berjalan ngan bab makan mmg lah bnda paling best nk buat.. nak lagi pasal makan... kalo kena ngan tekak.. mmg heaven la kan. Tp kalo tekak aku ni.. sumernya nmpk sedap kot.

 Ni citer hari Sabtu... pagi2 dah kuar umah... errr xde la pg sgt.. dlm kul 8.45 cmtu dah kuar. Nak singgah bank dulu. Misi utama hari ni nk pegi Ikea..nk shopping brg umah sket. Berkobar2 nih.. g awal2 sng org x ramai n senang cri parking. tu pon aku smpai dlm 9.30... kat food court ikea tu dah ramai gak org. Lapik perut dlu kat food court Ikea... mkn bihun ngan spring rolls... echa sibuk nk mkn chic. wings... baiklah anak...
Pas bfast baru la brmaya nk round satu Ikea.. leh la kelebek brg satu2.. hahaha.. Tapi aku x snap pon pic kat Ikea.. x koser ko. Adalah beli brg sket utk umah.. yang tu nnti aku up entry lain.
Pas dah separuh hati dlm Ikea.. smbung lg jalan kat Ikano and Curve... cuci mata jer.. poket tgh kering nih.. gaji lom masuk. Shopping brg Ikea tu mmg dah ada bajet. Patut beli masa pindah hri tu... tp asik trtangguh2.. hari Sabtu tu la bru brjaya beli. Tu pon ada few brg lg nak kena beli.. tp kena kumpul duit dlu la... 

 Alysya demok sgt kan??? Aku pon x tau nape sjk dia skolah bdn dia knmain di pam2. Hari2 aku bg dia duit belanja rm4. Sekolah kafa rm2. Sek. keb pon rm2 gak. Balik skolah bila tnya ada belen x duit... opkos la xde. Abis dia belanja. Mula la mak ko jd polis pencen tanya macam2 apa yg dibeli... manjangggg je jwb beli kopok lekor ngan nugget ko. Tapi lately nih dah ok sket.. ada gak belen duit dia bwk balik. Siler diet Alysya... suar jeans ko dah ketat metat sumernya... baju pon sama.. makpak ko xde bajet nak bli baju bajan. Tggu raya nnti bru makpak ko blikan baju baru okkkk... hahaha..

 Hri tu ada beli voucher MFM kat Groupon... ok gak ler offer dia. Beli voucher dgn harga RM49 dan anda dapat.. Giant Fried Platter, Garlic Herbs Mussels, 2 drinks (gummy bear) and garden salad yg semuanya bernilai RM114.30. For me.. kira murah le offer dia ni coz giant platter tu je dah dkt RM60... lom cmpur air lagi kan.

 Lama x letak pic syok sndiri mcm ni kann.. kekeke..

 Drink - Gummy bear

 Garlic herbs mussel

 Giant Fried Platter... brzaman nk ngabiskan..

 Lepas kena kutuk ngan mak sndiri... Alysya terus xmo makan.. dia kata dia nak puasa... kahkahkah... puasa la sangatttt..

 Kuar je dari e@curve trnampak ni... cntiknya kasut tu... ada size aku tak? Tu dia dok promote shoe festival 2013 from 29 - 31 mac kat PWTC. Korang yg gilakan kasut leh la pi terjah.

 Comei gila kan???
ok.. dah xtau nak meraban apa.. nnti smbung entry lain plk.. byeee



- Posted using BlogPress from my iPad

4 comments:

lieyalatif said...

wahhh excited hias umah baru kan sham....gitu le kalo dah dok umah sendiri nie...mmg rajin kite nak berhias.....

same mcm mia kooo...dah debab mebab dah nie...baju semua ketat2.....kene beli korset gak ni hahaahhahahahaha

Emy Omar said...

Sedap nampaknya Giant Fried Platter tu sham,sian Alesya..nanti lama-lama slim la balik budak tu wei..sentap budak kecik tu ha hihihi

Puan Mimi said...

aku now tak leh la beli groupon makan2 ni. rugi la sebab diet. hehehe tp pas dah kurus sikit, leh la kita pi makan2 plak

Hirda Ibrahim said...

Aku maybe nk pi weekend ni. Oh sedapnyaaaaa....
Echa sentap tu kooo.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails