Tuesday, May 28, 2013

Housewarming Session

BFF sumer dah hapdet citer nih... tp tuan umah bru hegeh2 nak up entry... very d slow..

 Auwwwww terus tunjuk pic makanan tak tahan tu. Lagi pon bkn byk sgt pon pic yg sempat Ku snap. Tuan umah bz uollss. Tu pon si Hirda leh smpai awal... aku lom mandi lg time tu. Terus aku suh dia take over masak sup sayur + ayam.... hahaha.

 Ni laki sapa yg dh lapo sgt nih??? Antara menu hari tu yg aku sempat masak... siakap 3 rasa, ayam masak lemak cili api, ayam goreng kunyit, sambal udang, ikan masin berlada ngan telur dadar. Kawan2 pon rajin bwk makanan jugak... Mimi bawak asam pedas ikan pari ngan triffle, Lieya bwk ayam panggang, Hirda plak bawak Walnut cake Secret Recipe. Fuhhhh byk giler makanan... aku pon terkagum ngan diri sendiri sbb mampu masak lauk byk2 cmtu... hahaha. Mana taknyer kul 6.30am dah start prepare bahan nk masak.

 Bapak2 makan kat meja. Nak mkn sumer kat meja mmg sempit ler. Kang ada yg nak suap makanan ke mulut tetiba kena siku org sebelah tersuap ke hidung plk kang.

 Ibuk2 makan bersila jer kat bawah yeh... baru la pompuan melayu terakhir dok bersimpuh ayu jer. Hoiii Hirda... awat hang bersila???? Bersimpuh okkkk... Hahaha

 Sempat lagi berposing... tgok ler kawan2 aku ni dah kurus masing2... knmain cun melecun lagi. 

 Mia mija mmg bagus... org lain dok sebok main.. dorang leh duduk elok jer makan. Pandai ko train dorang Lieya... aku kena menuntut ngan ko nih.

 Hirda bawak kek sbb nak celebrate mothers day skali. Cam biasa bebudak ni sumer pantang nmpak kek. Menyerbu masing2... perasan besday dorang la tu..



 Bagi laluan kat mak2 korang ni posing ngan kek dulu yer..



Mujur ler kek ni xde bunga... Kalo tak mmg haru.. jd macam last year buka puasa umah Lieya, masing2 berebut bunga... mmg haru biru.. suara anak ngan suara mak sama jer naik.. bapak2 tak amik port dah... kekeke

Owh ni jer pic yg ada pon... lepas makan kitorang sambung sembang2... tp Hirda dia gerak awal sbb nk g umah SIL dia kat Rawang.. ada makan2 gak.

Seronok sgt bila dorang dtg rumah aku ni. Tercapai gak hajat nk buat makan2 ngan BFF. Lagi pun dah lama gak x gather2 macam ni kan. Thanks yer sudi dtg umah aku n sudi bawak food. Terharu sgt.... auuuwww... Kalau ada kekurangan di sana sini... maafkan lah saya. Kalau food aku masak tak sedap tu korang paham2 jer la yeh... org jarang masak camtu ler.


- Posted using BlogPress from my iPad

3 comments:

Emy Omar said...

Meriah..mcm2 lauk ada tu caiyok sham tabik hormat kat ko wei..kalau aku x mampu mcm tu

Hirda Ibrahim said...

uihhhh... takde kurang apa2lah tuan umah.
terlebih lg adalah.

thanks for the marbeles food, especially sambal udang & siakap tu.
mak yg takde deria rs pun leh rs sedap. camna tu??

Hirda Ibrahim said...

eh.. tambahan. ai macho... mana reti duduk simpuh wei.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails