Wednesday, May 08, 2013

The Grato (Italian and Western Food) Bangi

Citer Langkawi stop dululah... now nak citer pasal The Grato.. kedai makan western food yg tetiba glemer sejak kuar kat rancangan Jalan-Jalan Cari Makan kat TV3 tu. Aku ni jarang tgok JJCM tu... kebetulan plk hari Ahad tu xde pegi mana... dok umah masak n berkemas jer.. so layan ler tv skali. Nak plak pengacara dia dah tukar balik si Qi Razali tu... so mcm best sket nk layan. Masa dia tunjuk si Qi tu makan kat The Grato ni... masyaallah merobek2 hati betul rasanya... terbayang kesedapan lasagna yg si Qi tu makan... haihhhh x kira... mesti jugak2 pegi makan kat The Grato nih.

Kitorang pi Langkawi Khamis - Sabtu... so Ahad tu aku pon ajak ler Co'oi gi meredah Bangi tu mncari The Grato nih. Berpusing2 mencari.. tp x jumpa2.. hati pon dah makin panas... perut dah berkeroncong ni. Dah ikut direction... mmg betul... tapi kenapa x nampak kedainya???? Gugel lagi.... n found out yg kedai kat Seksyen 3 tu rupanya tutup hari Ahad!!!! Huwahhhh... rasa nak meraung gajah.. frust giler. Tapi pujuk hati lagi... gugel lagi n dapat tau ada 1 lagi branch The Grato ni kat Seksyen 7 yang beroperasi hari Ahad. Tau address kat Seksyen 7 dekat ngan klinik mediviron jer... mampoihhh!!! Tp xpe ... redah jer... ada rezki dpt la mkn kat The Grato.

Alhamdulillah... kalo dah rezki... mmg dapat jugak... cepat or lambat jer... jmpa gak The Grato ni.. The Grato yg kat Seksyen 7 ni dia kat dalam Restoran Suasana tau.. means kena cari signboard Restoran Suasana. Kalo ko cari signboard The Grato.. nescaya 2 hari 2 malam kot baru jumpa.

 Dah lapo.. x koser nk amik pic kedai segala... amik pic food jer sudehhh. Aku ngan Alysya order air tembikai jer. Cooi setia ngan Nescafe tarik dia.

 Sementara tunggu food smpei.. kita makan dessert dulu.. Red Velvet Cake..RM5 kot.. Tapi for me.. rasa red velvet ni biasa2 jer... mebi sbb aku penah makan yg lebih sedap.

 Mine... Beef Lasagna siap ada brown sauce asing lagi.. RM11.90. Memang terbaik lah lasagna dia...nyum..nyum.. teringat sampai skang... owhhh bila nak dpt mkn lasagna ni lagiii.. sedap giler uolssss.. tak tipu okkk

 Chicken Chop blackpepper sauce utk si debab kesayangan Alysya. Konon2 xmo makan... sekali ehhh knmain sedap menyuap. Harga RM10.90 kottt. Ni pon sedap gak... masa nk order dok belah bagi... nak chic. chop ke nak lasagna.. sudahnyer order chic chop utk Alysya so dpt ler aku menumpang kasih nanti..

 Co'oi makan Chicken Steak with Pasta.. RM7.90... murah gilerr. Yang ni aku dpt rasa sauce dia jer kot... rakus betul Co'oi makan... x sempat aku nk menumpang kasih. Co'oi kata... padan la muka... sibuk sgt nk amik gambar... menci aii. Owhhh aku ada tapau gak seafood carbonara.. pon sedap jugak. Pic nan hado la plk..

Untuk tekak aku... mmg sedap2 menu yg aku try kat atas ni. Paling jd kegilaan of coz la Beef Lasagna dia... unkatarable uollss... Tapi satu bnda yg nak kena ada kalo korang nk mkn kat sini ialah kesabaran. Maklum ler.. dah kuar kat JJCM of coz la ramai org dtg nak mkn kat situ... so org ramai = lambat. Dorang pon masih dalam proses nak menambahbaik sistem dorang... nak tambah chef.. sapa yg berminat leh apply jawatan chef yer..


So pada yang nak mencuba western food yg sedap dgn harga yang berpatutan boleh la datang ke The Grato :

ISNIN hingga SABTU (5:30 petang hingga 11:00 malam)
TUTUP PADA HARI AHAD.
The Grato
No.12 Jalan 3/7,
Seksyen 3,
Bangi Perdana,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor.
*Shoplots berhadapan Surau Bangi Perdana.

JUMAAT hingga RABU (6:30 petang hingga 11:00 malam)
TUTUP PADA HARI KHAMIS
The Grato Plus @ Suasana Bangi
No. 22, Jalan 7/1C,
Seksyen 7,
Bdr. Baru Bangi, Selangor.
*Shoplots di hadapan stesen minyak Shell dan JPJ. Berdekatan dengan restoran Lengkuas dan Koh Samui. Cawangan ini tidak mempunyai papan tanda The Grato kerana masih dalam usaha mendapatkan lesen papan iklan.



- Posted using BlogPress from my iPad

4 comments:

Jasfyra said...

aku pun ngidam nk mkn kt the grato ni..dkt je ngn umah aku.konon lps ngundi aritu nk p la..sekali tutup!! mls nk p yang kt sec 7 tu..len kali la jwbnya pegi balik :)

Hirda Ibrahim said...

oh dah sampaiiii...
aku pun masa tgk JJCM tu.. dh aim nihhh nak pi mkn lasagna dia...
slurpppp...

atty's said...

dekat dah ngn umah kty ..
tp yg sek 7 tu puas gak cari..rupanya dalam restaurant suasana ye..nasib sham buat entry..baru ku tau..tq :)

JuLie said...

Tq atas review yg menarik.Puas cari kt seksyen 7 hr tu x jumpe2.Then mlm ni nk try lg skali sbb dh tau rupenye die dlm Restoran Suasana.Thanks 4 ur gud info!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails