Tuesday, February 23, 2010

makan seafood @ bagan lalang..

setelah bbrapa minggu plan baru la cuti CNY hari tu dpt direalisasikan.. ekceli ni aku ngan maksu aku niat nk banjer family kitorang smpena smpena dpt anjakan gaji ari tu.. oh yer.. maksu aku pon keje sama company ngan aku.. cuma dia kt HQ (Bangi) aku plak kt Kelana Jaya. Kebetulan plak kitorang sama2 dpt kenaikan tu kan.. so share ler nk belanja family kitorang nih.. yer la dpt pon bukan ler byk sgt kan.. so bila share leh la mkn puas2 sket...


on d way nk ke bagan lalang.. aku x penah jejak kaki kt sini lagi.. sib baik ada driver terulung aka atuk echa tu.. so slamat ler follow jer dia ke sini..

echa yg teruja bila nmpk laut.. nak plak bila tgk pasir dia yg sangat halus cam tepung itu.. jakun ler anak aku main pasir tu kan.. abis brdebu suar dia... mula2 igt nk g awal sket sbb nk jalan2 kt gold coast tu.. tp x smpat.. smpai sini pon da 6 lebih.. kang nk order makan lg mana sempat..





atuk echa aka atuk sudin... echa kalo tgk jalaludin hasan kt tv tu pon dia leh kata tu atuk sudin dia.. sabor jer la..



bdk berlengas...




family members sumer da smpai...sumer skali ada 21 orang.. xde la ramai sgt.. oh ni sedara yg belah mak aku je yer.. biasa la kitorang rapat ngan pakcik/makcik n sepupu belah mak.. adik badik mak aku pon 3 orang jer... mak aku (maklong), makngah n maksu..



yg belah kiri tu kazen aku (anak makngah)..yg belah kiri tu BIL aku



food timeeee.... lala masak ???? masak apa ntah aku lupa da...



siakap 3 rasa



udang goreng tepung



sotong goreng tepung... ada dua lg lauk lupa nk snap...sambal udang ngan pengalah ke apa benda ntah...aku pon x tau apa nama dia..


mereka2 yg da kelaparan.. lama giler nk tunggu... dari beratur nk pilih seafood yg nk dimakan... smpai ler nk tunggu org tu masak... giler lama...almost 2 jam baru dpt makan...org ramai betul.. maklum ler cuti CNY lama kan...







overall food sumernya sedap2 n harga pon boleh la dikatakan murah.. pasni leh la makan seafood lg kt sini.. xyah nk g jauh2 ke umbai tu sumer.. kt sini pon ok..


brgambar beramai2 sblom balik...


*peace*


12 comments:

Hirda Ibrahim said...

poms,
sila bg details.. mak terliuqqqq...
nampak beach dia cam bersih lagi kan?

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

fuh...makan2 time....
syok siot makan reramai camtu....
tp tu ar...kalau menunggu dekat 2 jam...mau kesabaran menipis seh....kalau gi ngan laki aku...sure awal2 dia angkat kaki...dia tu bukan jenis penyabar nak tunggu2...lambat 30 minit pun geletis dia nak angkat kaki ko....

aku suka tengok echa dress up camtu..
short jean and sleeveless tee....chumel sehhh.....nak2 badan dia mantap kan....

☆ lieya latif ☆ said...

ini entry bikin panas aku sham........meleleh aku ngadap pc ko tau.....seb baik tisu ade wakakaakakak


berape RM wei sume tu....leh laa kumpul duit gi makan sane heheeheh....pengalah tu yg mcm pahat tu yeak sham...ala ko plak tak amik gambar...kalo betul laa yg tu, bende tu laa aku tingin nak mkn ko....balik melaka selalu nak gi umbai tu...tapi ye laa, dah mak mertua aku masak sedap2..so asek je laaa tak jadi heheehehehe.....

As said...

bestnyer mkn kat sana .. dah lama x pergi ko.. teringat pahat dia... sedap ooo....
alahai echa ni... kemana pun bawak bantal buchuk dia....
wei... kalo p mkn seafood reramai best kan.... baru la menikmati

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hah 2jam??? matilah kalo aku dah tegolek menderita kelaparan!! aku pon dlm plan nak blanjer family aku mkn kat bagan lalang.. ko gi kedai aper?? aku tgh collect info..tanye moon gak..dia biasa gi situ..tp kan..sotong goreng tepung mcm ni ler yg laki aku suke.. kadang tu setengah tempat ala2 cekodok pisang!! tak suke... aku nak yg mcm nie...bagi nama kedai...

Emy Omar said...

wah bestnye jalan2 makan2 seafood.sham tu area kat hujung jalan tu ke ye?kita penah gak makan seafood kat bangan lalang tu..memang murah berbanding tempat lain la..

Emy Omar said...

wah bestnye jalan2 makan2 seafood.sham tu area kat hujung jalan tu ke ye?kita penah gak makan seafood kat bangan lalang tu..memang murah berbanding tempat lain la..

Softtouch [Hanim] said...

mmg menarik sham tgk pic ni haa....terliur sudah...InsyaAllah lepas ni bertambahlah rezeki sham..
mak ai lamnaya tunggu smpai 2 jam..tulah cuti kan..ramai org...xpe yg penting hajat dah lepas...tahniah sham....

Mimi said...

sedappnyer seafood....bagan lalang ni jalan ke arah KLIA ke?

Ayumieza said...

fuh sedap betul..bagi alamat nak ke sana jugaklah bila teringin nak makan tak derlah nak kene g yang jauh-jauh semata-mata nak makan sea food..hehehhehe..

wah ramai betul ye saudara mara akak ye...bestlah kalau sekali-sekala dapat makan ramai-ramai syok dan berselera aje hehehehe

::M e L L a:: said...

happening.. mesti syok makan ramai2.. pasir bagan lalang ni mmg halus sgt..kadang bahaya gak kalu tertiup angin masuk kat mata kan.. :)

Jasfyra said...

terliur..dah lama xp mkn seafood kt sana..nk p ah nanti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails