Friday, September 09, 2011

nak jimat?? tp nak cantikkk??

org lain sibuk wat entry raya. Haku plk sibuk wat entry mekap2..hehehe.. entry raya tgk mood la. Lg pon xtau apa nk citer psl raya. Sama je mcm thn2 yg lepas..
ok.. brbalik citer psl nk cantik tadi.. aku ni kalo bab product mekap ni aku campur2..ada MAC, ada maybelline, ada silky girl.. sumer aku belasah je asalkan product tu ok dan sesuai ngan aku. So kali ni nk share product yg murah tapi bagusss..

SilkyGirl - Gentle Eye Make Up Remover
Sesapa yg mmg brhantu pakai eyeliner atas bawah, mascara 2-3 lapis mmg elok pakai remover nih. Sng je nk tanggal. Nak kata pedih, pon x jugak. Tp kalo dh berair2  bnda tu masuk dlm mata ko, mmg la pedih. Harga aku bli time bulan puasa hari tu ada offer rm9.90 sajer. Normal price dia x slp aku dlm rm15 kot.

 
SilkyGirl - Hi Definition Waterproof Mascara
before nih aku pakai MAC nyer mascara. Pastu bulan puasa hari tu leh plk abis mascara aku. Time nak raya, byk nk pakai duit ni lah ko leh abis kannn. So gelabah ler aku pi guardian survey2 mascara yg murah2..huahahaha. Tgk iklan silkygirl si Rita Gutawa tu pakai cam bes je kan. Terus la bli sebatang. Time raya kan ada sales di sana sini, makanya mascara ni pon offer jugak. Tak silap aku rm16.90 je. NP dia rm19.90.


ujung dia macam bulat gitu. Tp siyes la..senang giler nk apply kat bulu mata aku yg kontot2 nih. Elok je kemas. Takder pon brgumpal. Dengan riang hatinya pi lg guardian utk membeli stock lg sebatang...kuakakakaka.



Maybelline BB Cream
1st time aku try terus suka. Harga pon murah je dlm rm19.90. Walau pun murah tp hasilnya sgt bagus. Lepas apply nih, sapu bedak pon serata je..elok je menyerap. Nak tau kebaikan BB Cream ni sila la google yer. Mak malas. Eh ko nak cntik sila rajin2 sket yer..




SilkyGirl - Hi Definition Brow Liner
kalo korang nk tau, before nih aku jarang sgt guna brow liner. Sbb aku x suka, bila aku apply je nmpk sgt kening aku tu macam over. Dah mcm singa bengis je plk muka aku. Tp hari tu saja gedik bli yg ni. Amik kaler coklat yer. Bila guna, wah rasa cam bes je plak. Terus rasa jelita...hahahhahakhakkk tuihhhh.. Pon murah jugak...rm19.90 x slp aku.


Ni musim raya ni byk open house kan. Kalo rasa nak melawa, tp nak jimat sbb duit dh byk abis boleh la bli yg murah2 mcm ni..<---- sedehnya ko Shammmm..


Eh lagi satu...phewitttt x pasan ke background pic kat atas tu... hahaha. Bedsheet raya ok. Ala2 gedik mcm budak2 sek. form 3 plak bedsheet ada pic love2. Berabis duit kat Aussino..Mana taknya all item disc. smpai 50%. Pitam...tp mak tido hati ada sunyum jugakkkk. Malam raya terus tukar cadar baru kooo...

5 comments:

Hirda Ibrahim said...

oh mak suka itu mascaraaa....
tapi aku ada lg satu x guna2 lg. time2 preggy mak kan malas nk makeup.
tapi bb cream tu aku nk cr, best ek poms?

ehhhh kita haruslah berjimat cermattttt.... x elok membazir amalan syaitonnnn (yer la tu, ngaku le baget ko dh lari hirda oiiii)

E-Marlin said...

saya suka btul ada entry psl mekap2 ni hehehe.... tp saya x pernah lg pakai brand silkygirl sbb ada girl kan so ingt utk remaja hehehe...

yg mekap remover tu oil free ke?

saya pun layan drugstore brand je skang(watson/guardian) maklumla dh x keja, dulu2 layan mekap kaunter brand... tapi kan... mekap mahal giler pun tapi kalau tang mekap nan hado je...sesia je beli mahal2 hehehe....

lieyalatif said...

aku dulu pakai makeup remover tu sham ...last2 aku gune minyak baby johson jek ko wakkaakakakaak.....

eh mcm menarik maskara tu...nanti aku nak cube laaa bile maskara aku ni abis...leh try...menarik lak tgk hujung tu bulat2...

Softtouch [Hanim] said...

xreti pakai maskara sham..n sy mmg xde maskara...

bb cream maybeline tu elok yer..nnti leh cube..thanx

ZanaNordin said...

ye betul...
sekarang nie kena jimat cermat....
kalau boleh, beli yg murah2 jer....yang penting teknik sebenarnya..keh keh keh keh..

aku pun nak try ler mascara tu
almaklum, bulu mata aku cam bulu mata ko gark..pendek2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails