Thursday, February 09, 2012

Orang buat wavy ko pon nak jugakkk..




Last weken aku balik kg mertua. Pastu echa dok la merengek2 nk gunting rambut. Wahhh.. ini suatu keajaiban. Ini budak sgt susah mau gunting rambut wooo. Smpai brperang2 kalo nk gunting rambut dia. Hasilnya kalo bawak dia ke kedai, mmg mak dia akan pulang dengan muka tebal sbb dia bantai meraung2 xmo gunting kat kedai. Tapi atas sebab permintaan maka bawak lah dia pi kedai. Tu pon sampai kedai, muka dah kerut2 pastu ckp xmo gunting. Ehhh.. hampir2 mak ko jd naga kt situ. Dah smpai ni boleh pulak ko nk cancel2 yer.. Takder!! Takder!! gunting jugak...
 
 
 ini lah hasilnya. Nmpk mcm x gunting je. Tapi sebenarnya pendek gak la. Ada la bih kurang 3-4 inci yg dipotong. Fringe dia pon aku suh tarah jugak. Uwan dia pon bising takut cucu dia juling sbb rambut cucuk mata.. Eh..logik ke boleh juling??? Pndai2 je mak aku buat teori.
 
 
Masa rambut anak digunting, mak dia sibuk jeling2 rambut org lain yg dtg situ. Sekali macam... ehhhh lawa pulak rambut orang tu buat gulung2 mcm tu kan. Rasa nak try la pulak. So, saja la tnya harga kalo buat permanent ngan harga temporary wavy. Mula2 rasa mcm nk buat permanent sebab berangan nk rambut ala2 artis..
berangan kalo dpt rambut macam ni..


tapi setelah dipikir secara lebih mendalam... arghhhh buat temporary je lah dlu. Kalo ok baru buat permanent wavy.. so hasilnya..


hahahaha

....


....


eh..eh..

rasa penah sekali je aku buat suspen mcm nih...



hahahaha


perasannya kan...bajet mcm ada la sgt org nk tengok kooo..


takpe lahh



sesekali syok sndiri... xde kene saman ponnnn..



ini lah diaaaaa....





tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

 buruk ok...buruk!!!... rasanya rambut aku x ckup panjang  lg kot nk buat wavy... sebab bila dah brgulung2 tu dia trgantung je mcm tu. Tak cantik lah!!! Pastu kena color kot rambut tu baru dia lg ok...


 hahaha..mujur la aku buat temporary jeee.. kalo tak menangis lah nk suh buat rebonding balik.. x pasal2 terbang duit haku..
 


12 comments:

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Samalah dengan anak2ku..ajak g gunting rambut cam nak berperang...

Lawo gak wavy tu tapi dia cam buat tergulung sekaligus..kalo cam gambar model tu cantik sham..salah tukang gunting ke salah rambut hehe

Zana Nordin said...

laaaaaa
aku ingat si echa yg buat wavy kat rambut dia...pergh kalau betul...kelas koooo

he he he...panjang bebenar rambut echa dah
jeles aku..si batrice tu...panjang gark lerr...tp x selebat rambut echa nie..

eh! ok ler ko
maybe coz' tak kaler tu yg tak in kot...if ko kaler...sure ok punya

-Sharleenz- said...

tu la weh kalo kaler lagi cung... sbb gambar ko tunjuk tu blonde gitu kaler dia... ataupun kalau panjang skit rambut ko tu kompem cun... tapi aku tengok ok jer pon... tu fresh lagi. 2 3 hari lagi kang mana tau wavy dia bertambah2 cun...
alahai echa punya rambut dah panjang... mujur tak potong pendek terus. sayang wooo comei..

Emy Omar said...

Sham,ingat si Echa yg nak buat wavy..rupanya maknya.Saya rasa maybe kalau colour kan rambut + panjangkan sikit sure lagi cunnn Sham..

atty's said...

sham..okeh apa..lelagi kalu ada apa2 event len kali leh buat camnie

Hirda Ibrahim said...

hahahaha...
mati2 aku ingat echa yg berambut wavy...
eh oklah poms, pastu ko pakai baju ala2 kate winslet dlm titanic.
perghhhh...sgt masuk.

Anonymous said...

Also, they are lighter and can be used around plants which prefer
somewhat acid content in the soil composition.
Wood chips: This material contains bark, and wood of various sizes.
Cardboard mulch is very uncommon in Los Angeles, California and other parts of the country.


My homepage :: mulching

Anonymous said...

To make things easier and help you make savings, various newspaper services have invented the scheme of Newspaper subscription deals.
This is a growing and profitable market with the increase in ability
for all types of business- large or small - to do business in an international platform and other is National Newspaper Networks
combine newspapers from several States within the USA.
Newspaper production is known to be the most lucrative and respected industry in
the modern age. Thus, by putting the price, you get targeted customers who are very interested in
what you are offering; in other words, you get hot leads.
The contempt he held for America had little to do with politics and
democracy.

My web-site: click here

Anonymous said...

Pastes are isotropic but may exhibit anomalous double refraction.
The reason that you should take a look at a Joana's Star - Craft 2 guide review is obvious. However, such training programs are tough to wave through since it require tons of learning patience and willingness to proven one’s innate skills. Hardness is less then quartz, or ca 6 on Mohs scale. In general, it is something manufactured, to pretend to be (or simulate), something else more valuable.

my web blog ... simulator

Anonymous said...

Make sure to evenly cover your hair, especially the tips.
Identify your own hair trouble and go for a product
which mainly addresses your needs. You repeat the exact same procedure maybe once or twice every week.
Your health and appearance can be improved with essential oils.
Many people use hair greases to keep their hair moisturized.



Have a look at my blog - wedding hairstyles

Anonymous said...

If you are like me and love garlic, you are already too late.
In addition, fertilizer restores to the soil nutrients that are
absorbed by years of growing the same vegetable plants in the same location.
Without fertilizing additives (natural or chemical),
plants will be stunted and unhealthy.

My website :: employable

Anonymous said...

Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and wished to
mention that I've truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write once more soon!

Also visit my blog :: fat loss factor

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails