Monday, November 12, 2012

Alysya' New Look

Dah dkt 2 minggu ni Alysya dok mengaruk nk gunting rambut. Padahal sblom ni, mmg dia x bg gunting rambut dia. Nak gunting sket kt blakang bg sama rata pon dia xmo. Tp xtau apa angin ntah tetiba lak nk gunting rambut. So layankan jer. Lagi pon aku x sanggup nk uruskan rambut dia pagi2. Dah ler rambut kusut jenis susah nk sikat. Buang masa hebohkan rambut dia je pagi2.

So Smalam Ahad balik kg Cooi coz ada wedding, pegi la bwk echa g gunting rambut kat pekan Kuala Kubu Bharu tu. Ala... salun biasa2 je kt pekan koboi. Tapi...yg penting... dah ler murah pastu hasilnya memuaskan sangat. Dasarrrrr...sgt mak ko kannn.. tetappppp nk murah tapi best.


lupa plak nak snap pic sblom. Tapi rmbut echa mmg pnjang smpai blakang pinggang



Kalo ikut dia, Alysya nk gunting pendek smpai telinga tu, nak style ala2 rambut bob tu. Tapi aku x bagi, satgi tak kena ngan muka dia, x elok ke pastu dibantainya meraung nk rambut dia balik camner lak aku nak buat.


so aku suh amoi tu gunting shoulder length jer



siap suh iron lagi jadi straight n kemas. tapi temporary jer la.



nasib baik sesuai n Alysya suka sgt ngan rambut dia ni. Kalo nnti rambut tu melentik2 mmg konpem aku rebondingkan aje. Lebarnya muka ko cha..... muat sepinggan nasik nihhh..

Minggu ni Smart Readers tutup seminggu smpena cuti Deepavali n Awal Muharram. Seronk sgt Alysya bila tau dia cuti pnjg. Amboiiii malas pg school yer... mengira cuti je la keje ko. Nx week kena pg school sure ada drama airmata pagi2. Smart Readers start cuti 8 disember lak tu. Amik ko kena school lg 3 mggu. Ni kat umah ni ntah apa la dia buat tu. Mau tgok cartoon ngan main jer la keje ko...


- Posted using BlogPress from my iPad

4 comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

nampak kemas echa rambut pendek gini.. senang tak kusut kan pagi2 nak uruskan rambut pergi sekolah. ni aku pun tak tau la cemana emily nanti, kalau kusut gak, harus aku pun zassss gak rambut dia nanti

Hirda Ibrahim said...

cantiknya echaaaaa....
eh ko... nanti if rambut dia start melentik2 balik.. cepat2 iron balik. bg cantik lurus gituuuu...

Ummi Hanifah said...

anak dara dah jadi macama model pulak...
Like mother like daughter

Emy Omar said...

Makin comel Echa in her new look..sekali sekala buat perubahan kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails