Monday, December 17, 2012

Birthday Dinner @ Hotel Istana

Kejadian ni berlaku pada 7 disember hri tu. Bru ni dpt buat entry. Ekceli besday Co'oi 8hb tp nak wat camno.. Call nak buat booking tp dah full ler plak. Hi-tea jer yg ada kosong. Tp besday boy (boy la sangattttt) xmo hi-tea pulak...dia nk dinner. Amboiiii mentang2 ler aku nak belanja... ngada2 plak komyer. Ok la.. ok la...kita celebrate la awal sehari. Stelah meredah jem di hari Jumaat, sampai lah kami ke sana. 

Besday boy yang diraikan. Boy ker ponnnn?? Takpe la setahun skali kita bg la dia feeling2 muda..wpon hakikatnya..... * kesat dahi

Budak ni pon kitorang hangkut skali. Tak smpai hati plk nk tinggalkan. Makpak sdp menyekek, anak tinggal kt umah.

Mak ngan anak yg sama2 gebu gebas.. Saja xmo guna word lain yg lebih tepat mksudnya like gemok/ debab. Tetap nk guna word yg masih menampakkan ciri2 keindahan di situ. Bila sebut gebu kan rasa comei sketttt..hahahakktuihhh

Mak dia feeling muda bila snap pic mcm ni. Dah jom cuci mata tgok food yg ada..

 segala macam dessert... manis2 mcm tuan punya blog jugak.. mihmihmih.. 


 Bread puding.. kalo pi mkn kat hotel, wajib aku makan ni.. coz nak buat sndiri adalah malas

Sebab hari Jumaat, so x ramai sgt org.. rasanya dalam 20 org je kot yg ada. So mmg best giler la. Takde la segan sgt aku nak snap2 pic food ni ha.


 
 Rojak





 Segala jenis masakan mee.. sup, kari, laksa

 buah2an.. manggis ngan langsat pon ada ko

 Minuman yg manis2 dia letak dlm glass kecik2 ni jer.. ada sirap bandung, laici, oren dll.

lauk-pauk.. ada bermacam2 jenis lauk yg ada.. tak koser aku nak snap sumer... dah amik pinggan cpt...lapor nihh.. western pon ada.. dia style ko pilih apa ko nak.. ayam ke, udang ke, daging ke.. nnti baru dia bakar. Alahai lupa plk nk snap pic.

 mula2 mkn dessert


budak ni kata dia diet..xmo makan nasi.. nak makan kfc jer.. boley gitu??



 yg dalam mangkuk tu.. bread puding.. letak choc. syrup sket..dapnyerrrr

 Seafood Curry..compliment dari Chef

nasi beriani pon ada.. aku makan ngan ayam tandhoori ngan daging blackpepper. Tu jer nasi ngan lauk yg aku makan malam tu. Mula2 mcm tamak haloba nk try sumer.. tp x larat giler. Mkn dessert dah kenyang nk mamp...

 Makan rojak plak.. amik sket jer ni.. tu pon share ngan Co'oi
 


Spaghetti bolognese... sedap giler.. dah ler boleh pilih apa ko nak letak dlm tu.. harus la amik extra udang n extra cheese, sosej segala. Dah pilih, bru chef dia masakkan.. so panas2 n fresh bru la sdp nak ngap. Menjejes airlior tgok pic ni.. nyesal x mkn byk2 hri tu



Bahan- bahan nk letak dlm ABC.. sukati ko nk letak jagung kebih ke, kacang lebih ker. Aiskrim pon ada.. tu kitorang mkn last skali. Sendat giler perut.

Ok.. hujung2 ni bru citer details.. dinner kat Taman Sari Brasserie, Hotel Istana ni aku beli kat groupon...tgh2 pikir nak belanja apa untuk Co'oi besday dia nnti.. tgok2 ada promo kat groupon.. harga pon ok la x mahal sgt... Itu yg penting yer.. TAK MAHAL sangat..tp nampak grand sbb makan kat Hotel Istana. Baru la laki haku kekaguman.. lantas berkata dalam hati.."baiknya bini aku bwk aku pi mkn kat sini..sure mahal ni.. xpe nnti aku blikan present kat dia la..." gitussssss... hahaha. Kalo tang ko..nak nampak hebat jer yer tak???

Snap2 sket b4 balik. Cantik lobby hotel ni, tp sbb dah kul 10, mata pon dah layu kekenyangan.. x larat nak posing2 dah.. moh ler kita balik. Parking kena rm15. Amik ko..



- Posted using BlogPress from my iPad

5 comments:

Nazathul Hamimi said...

heheh kelas ko belanja besday kat hotel gitu.. oo ko beli kat groupon yek. aku pun tak pasan yang ni.. tp nampak berbaloi la sebab byk giler food dia kan..

lieyalatif said...

hahaahah pandai taktik ko sham....pandai nak buat cooi rase teruja terhadap ko...auwwww!!

takpe2 yg penting mmg ikhlas kan dan berbaloi dgn duit...weh sedap2 gak tu....ni ade ajak shah pi dinner sini gak ni sempena anivesari ni heheheehehehe

Anonymous said...

[url=http://www.texansfootballshop.com/]JJ Watt Women's Jersey[/url]

If you are unsure what your echo thoughts are, there are two ways to find out Believing in Free Will or not, you are still exercising it in your daily life whether you know it or not If you want to be a happier person, act happierThese are not just your average, plain fight jerseys, but instead are distinct garments that combine function and fashion to help fighters and their fans look good during the action

[url=http://www.mikeditkajersey.com/]Mike Ditka Navy Jersey[/url]

This list includes people you have judged, blamed or criticized This is like an observer who begins to notice that you are separate, have needs for physical survival, and can experience pain You are free to reprint and distribute it, as you likecom, Alibris, Barnes and Noble and many other places

[url=http://www.mikeditkajersey.com/]Mike Ditka Bears Jersey[/url]

Anonymous said...

Everyone can hold the benefit in the scheme without the discrimination payday loans the
skinny on federal student financial aid - federal student federal funding consists of grants,
scholarships, work study programs, and loans.

Anonymous said...

It is known since time immemorial that stress affects pregnancies and a woman should always remain happy and content if she is expecting.
There are many Infertility clinics available in almost every part of the world which offers various treatment methods to cure infertility.
http://pregnancyhelper.in

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails