Thursday, January 31, 2013

RSMY ~ The Best Cheese Naan in Town

Hari tu tetiba tingin nk mkn cheese naan. Dok gugel psl cheese naann.. tu diaaaa.. brlambak entry org citer psl the best cheese naan kat restoran RSMY kat Jalan Medan Tunku nih. Tengok pic dorang, mak aihhh mmg terliur... giler melekat2 cheese. Apa lagi, hari Khamis cuti Maulidur Rasul tu.. pujuk Cooi g mkn kat situ. Lagi pun ada nk cari brg sket kat are Jln TAR tu.. so boleh la menyinggah. Tapi hampa sungguh.. kitorang smpai dlm kul 3++... kedai tak bukak... dia kata pukul 6 bru bukak.. huwahhhhh.. kuciwaaaa.. kempunan haku x dpt mkn cheese naan. Nak tggu kul 6 lama sgt plak, lg pun sian kat Alysya.. sbb aku tinggalkan dia kt umah mak aku. Tapi dah ckp kat Ccoi... saya tak kira.. esok pas maghrib kita dtg sini lagi!!! Nak jugak mkn cheese naan!!

 Dapat jugak ngkoooo.. hahaha... mmg terbaik la.. meleleh cheese dia wa ckp lu. Tapi rasanya dia dah naikkan harga kot.. sbb aku tgok kat blog sumer tulis rm5. Tapi masa aku pi ni dah jd rm6. But.. for me still berbaloi..

 Beef Keema... sedap sgt.. Dia mcm minced meat tu, bkn daging hiris sekeping2 tu. Harga RM10.

 Kuah Dhal..RM2. Kuah ni mmg kena order asing sbb cheese naan tu kalo ko x order kuah... mmg mkn togel je la.. sbb dia x dtg skali ngan kuah. Tapi kuah dhal ni brbalo dibeli sbb byk kuah dia. Pekat n sdp plak tu... nyum nyum

 Ni pulak.. beriani ayam. Ayam dia cam biasa la dok nyorok kt bawah nasi. For me, beriani dia biasa2 jer. Tak tau la kot tekak aku jer yg rasa biasa tp kat tekak org lain rasa sdp plak. Kalo x slp hrga beriani dia RM15. Pon dah naik harga kot, sbb jmpa kat blog sapa ntah tulis RM12 jer. Amboihhhh time aku pi jer... sumer dah naik harga.

 Sedap yer bangg??? Smpai aku suh snap pic aku pon dia xmo layan... sibok nk menyekek jer..

 Aku order cheese naan ni 3 keping ko... sorang satu.. punya lah tamak xmo share.. kang x ckup.. trkulat2 plak kan. Alysya knmain excited dpt mkn cheese naan... dia kata..."wow.. mama, mcm dominos laaaa.. sedappppp..". Anak haku mmg penggemar cheese. Sbb tu dia suka mkn dominos pizza. Tiap2 mggu nk mkn dominos... cntik muka ko??.. Dahhhh.. pi mkn nasik!!! Nipis wallet makpak ko dok layan tekak ko jer...

 Mak aihhh tngok pic ni.. terliur sudahhhh... rasa nak pegi lagi laaa...

 Aikkk gambar cam sama jer.. Ni testing camera baru.. buat pic bokeh katanyaaa.. Yg pic atas tu.. background blur. Yg ni plak pic dpn yg blur.. Tp ni guna IA (Intelligent Auto) mode jer. Perut dah lapar, lg mau setting2 camera ker?.. Tak dapekkkk... auto jer sudahhhh... hahaha. Tapi tetap rasa bijak, sbb pic tetap cantik...la sangatttt...

Ok pada sesapa yg nak try the best cheese naan in town ni.. lokasi dia kat Jalan Medan Tuanku sebelum smpai Sogo tu. Jalan Medan Tuanku tu berhadapan dgn Maju Juncion Mall. Kat tepi jalan ada Restoran Lotus..... RSMY ni trletak dlm selang 2 buah kedai dari Lotus tu.

ok..bai..


- Posted using BlogPress from my iPad

5 comments:

lieyalatif said...

ye koooo...aku dulu pun pergi tutup...pergi mcm ko laa awal sgt hahaahahah...bikin malu jek...panas hati aku tak dpt makan...nak tgu lame plak kan....

aku penah tgk die buat nan ni sham...cheese tu mak datok sekepal penumbuk tu die letak....mmg terbaik laaa....

Puan Mimi said...

tgk cheese meleleh2, sama meleleh air liur aku rasanya. hahaha sedapnya nampak. bila la aku nak pi situ ye..

LizHairi said...

erm....last week pi psr malam jln tar paking depan hotel presscot tu.tercari2 jugak kedai naan sedap nie sebab penah bace kat blog.skang dah tau yang mane heheh...tq

Jasfyra said...

adoi!! aku dh la mmg suka mkn nan.terjejes2 air liur baca entry ni..nk try la p sana nnti.hehe

Hirda Ibrahim said...

ya Allahhhhh
sedapnyaaaa... nikmatnyaaa tgk cheese meleleh2 camtu.
yerlah echa cam pizza kan?

takleh jadi ni.. bila ko nk mai kl? amik aku pi lunch sini. *tetiba.
hahahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails