Wednesday, October 30, 2013

Alysya's Birthday Celebration

Semalam 29/10/13 genap Alysya 7 tahun. Dah besar anak mama. Walaupon dah besar... tp manjanya ya rabbi. Aku still suka polok2 n cium2 dia mcm baby. Kadang2 bila aku buat mcm tu dia ok je...kdg2 dia sound jugak.. eii mama ni asik cium2 org je. Amboiiii eksen ko yer.

Dah sekolah ni.. rasa malas plak nk buat birthday party. Sebelum ni aku buat jer tiap2 tahun...tp buat kt umah jer la pon. Last year buat kat Smart Readers je..beli cake n bagi goodies pack jer pon. Tahun ni lg malas nk buat apa2. Tapi xkan x celebrate lgsung pulak kan. Kita celebrate 3 beranak jer la.

 Semalam ber whatsapp ngan Cooi... dia kata jom ler malam ni kuar bwk anak g makan2. Beli la kek 1 slice jd ler. Janji anak hepi... aku ok jer..


Cooi suh pilih nk makan kat mana... TGIF or Chilis or Bubba Gump. Tapi awal2 aku reject Bubba Gump sbb Alysya mcm x brp suka sgt mkn kt situ. Compare TGIF ngan Chilis aku lebih prefer Chilis. Pastu aku ckp kat Cooi..tnyalah anak tu dia nk mkn kat mana. Aku tnyalah..."Alysya nk makan kt mana malam ni?" Dia jawab... "Alysya nk mkn McD lah." Hoihhh laaa... knmain suka apak ko dgr jawapan tu. Arghhh takde...apa barang besday makan McD kan...so aku bg la pilihan.."Alysya nk makan McD ke nak makan kt Chilis?". Terus jer dia tukar jawapan..."eh kita nk makan kat Chilis la." Pastu apak dia kata.."eh td kata nk makan McD." Cepat jer Alysya balas balik... "td kita bergurau jer..." hahaha...gurau la sangat kann.

 FOC meals for kid. Sian ko Alysya...birthday girl makan yg FOC je. Untung ler mak apak ko dpt makan sedap. Eh...Cooi kata ni celebrate birthday aku skali rupanya. Chaittt... pndai betul apak ko kan. Rugi ler ai kalo camni.


Skillet queso.. Kalo pegi Chilis tak sah kalo x order ni.  Dia punya cheese dip tu mahbeles giler...sodapppp..


 Ekceli Alysya xtau pon hri tu adalah birthday dia sbb kitorang boleh pulak terlupa nk wish pagi tu. So bila kitorang suruh siap2 nk keluar dia dah mcm heran. Sibuk tnya nk pegi mana. Tapi aku x ckp apa2 pon...saja cakap nk pegi umah Wan. Skali dia cakap..."takkan la pegi umah Wan pakai baju jalan macam ni... selalu kan pakai baju tido je"...hahaha yer la kan sepelaung je umah Wan ko..motip apa nk pakai baju cntik2.


 Birthday girl dalam cubaan untuk menyembunyikan gigi rongaknya itu.


Time tunggu food ni la aku aku cakap Happy Birthday kat dia. Mmg surprise la anak aku kan... terus muka berbunga riang. Tapi tak leh blah terus demand nak cake Baskin Robbins.


Aku punya...Tripple Dipper. Ni pon antara menu wajib order...hahaha. Semedang kalo pegi Chilis ni makan bnda yg sama je.


Cooi punya... Monterey Chicken. Aku pon baru try menu ni last week masa lunch ngan Hirda kat Chilis Citta Mall. For me sedap. Cooi pening xtau nk makan apa..mula2 dia nk order burger. Hoihhh apa brg makan burger...tu yg aku suh dia order ni.


 

 Masa ni mmg mood dia ceria sgt. Nak snap pix pon ok jer. Kalo tak tu knmain payah. Ada sawan camera ke apa.. susah sgt nk snap pix. Ada time2 jer ok.


TQ Darling belanja makan kat Chilis.. Me & Alysya luv u muahhh.... bluekkk muntah darah laki aku baca..


Gwiyomi la pulak...



Muka kemek ala2 Tokey dalam Super Spontan


Molten Cake. Mula2 aku nk inform kat staff situ yg hri ni birthday Alysya. Kebetulan kat meja sebelah ada jugak org celebrate birthday... n staff situ bwk dessert sambil nyanyi birthday song. So aku tnya la Alysya.."nak tak kalo org tu nyanyi hepi besday kat Alysya?". Laju je dia jawab..."Tak Nak!!". Muka pon ketat jer. Ok lahhh.. x jd aku nk inform staff situ.. kang sentap satu hal plak dia bantai melalak kt situ. Anak aku ni bukan boleh.. dia kalo dah malu sgt mmg konpem nangis meraung. So xyah lah cari penyakit. Cukup lah mak ko je yg nyanyikan birthday song. Rugi jugak x dpt dessert free...hahaha


Kira ni lah birthday cake... blasah jer la...janji cake.


Dia nk mkn ice cream je la pulak. Cake dia xmo..mak ngan apak ko gak yg terpaksa abiskan. Haihhh terpaksa tu macam suka jerrr...hahaha


Lepas makan demand nk makan ice cream Baskin Robbins pulak. Ok lahhh... sbb hari ni birthday so layankan jer la. Kalo bukan birthday konpem mak ko dah mengaum kt situ...haihhh x cukup2 td dah makan ice cream ni nk ice cream lagi???


Ni citer pagi tadi pulak. Sempat lg tiup lilin before pegi keje/ skolah. Ni gara2 malam tadi x sempat nk blow candle la ni. Semalam dah tapau 1 slice cake from SR... konon nk tiup2 lilin kat umah. Yer la kan...birthday kena la ada cake jugak waima 1 slice pon. Tapi bila smpai umah, Alysya dah mengantuk sgt..so pegi lah tidur anakku. Esok jer la kita buat.


Hepi dia bila lepas siap2 pakai bju skolah.. tgok2 ada cake ngan candle atas meja. Mak ko pon emo... apalah yang lebih diharapkan oleh kita as parents selain utk melihat anak2 kita semua happy dan bahagia. Amboiii jiwang karat mak ko hari ni...


oppsss...apak ko kata...cover sket gigi tu...muahahha


Selamat Hari Lahir Anakku Alysya Damia. Semoga dapat menjadi anak yg solehah..patuh pada perintah Allah SWT dan taat kepada kedua ibu bapamu. Jadilah anak yg bijak dan cerdik. Mama dan Abah doakan segala kebaikan untuk Alysya. Semoga kebahagiaan sentiasa berada dalam dirimu. Semoga anak Mama & Abah selamat dan sentiasa berada dalam perlindungan Allah SWT. Kalau Alysya terbaca ni... ketahuilah yang Mama & Abah sayangkan Alysya sangat2. Alysya lah nyawa Mama & Abah. Jangan lupakan Mama & Abah bila dah besar dan berkahwin nnti... sob2...Ehhh yang jauh benor pikir smpai kawin bagai nnti dah kenapa ngko?? Tetiba emo plak aku type ayat2 ni. Dahhh sudahhhh.. takmo emo2...chill ok chill..


Alololo...sayang anak mama nih... meh mama suapkan kek mehhh


Alysya kata.." sedaplah kek ni mama...nnti beli lagi yer...". Baiklahhhh..


"Happy 7th Birthday Alysya Damia". Ehh...wish jer ke...present xde ke?


Mana boleh xde present... awal2 lagi mak ko nak beli.. ikut citarasa mak ko namanya ni..hahaha


Ekceli x tau nk bg present apa... hari tu masa g Penang ada singgah Hard Rock.. dok tgok2 souvenirs kt situ.. terus terpikir...beli ni jer lah as birthday present Alysya nnti.


Ni lah dia presentnya...kekeke... asal boleh jer mak ko nih. Kebetulan birthday dia dah dekat kan... so kira birthday present lah ni. Jimat sket duit mak apak ko.. kekeke. Owh.. sebenarnya ada belikan telekung jugak kat dia. Beli telekung yang material lycra kaler2 tu. Aku belikan kaler pink belacan. Tapi lupa plk nk snap pix. Kira balance la present tahun ni...duniawi ada...akhirat tak dilupakan...




3 comments:

Hirda Ibrahim said...

alo2 sweetnya anak beranak celebrate...

yer ko... if budak tu x nak x yahlah ko nk bernyanyi sakan kat dia. satgi potong stim je.

eh sedap pulak monterey chic tu kan? nanti pi chilis order tu je.

wah wah wahhh.. untung cooi. 2 in 1 sekali harung dia belanja.

Emy Omar said...

Happy Birthday Echa..lama x pegi chilis

hazlina azmi said...

happy bezday untuk anak kesayangan..jemput ke blog saya dan be my follower ye..;)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails