Tuesday, August 14, 2012

Iftar 2012 @ Lieya's Place

Sabtu lepas.. 11/08/12 kitorang plan brbuka kt umah lieya. Mmg tiap2 tahun kitorang mesti buat ni. Before ni pernah buat kt luar, tp mcm leceh pulak. now kitorang buat potluck je kt umah. Tak kesah umah sapa2 pon, tp stakat ni brgilir2. Umah aku blom lg..adakah nx year turn umah aku plak?? Insyaallah..


meh kita tgok menu yg ada...


Ayam masak merah ngan kurma daging. Paling aku suka ayam masak merah tu... sedapnyaaaa. Macam biasa.. bila tgok pic ayam ni, terbit seribu penyesalan.. warghhhhh apsal x mkn byk2 hari tu.. huhuhu..


acar. Makan ngan nasi minyak. Aisehh.. lupa plk nk snap pic nasik.


phewittt.. siap ada kek lapis tu. Echa suker la plak, asik mkn tu je.


Blotok!! from cik puan hirda... sedapppp. Tq hirda.. ko sgt2 memahami hati kwn2 ko yg tingin nk merasa blotok ni. Wpon ko dh bg resipi, ko tau ler aku ni al-femalas nk buat.


tepung pelita from cik puan mimi. lieya dh pesan, kitorang xyah bwk lauk pauk, sbb dia nk blanja mkn nasi minyak. So kitorang kena bwk kuih or buah je. Aku plk bwk aiskem.


nyum2.. dh mcm open house raya la plk..


lepas dh kenyang mkn nasik n solat. Keluarkan kek plak, nk celebrate besday mereka2 yg lahir bulan Ogos, Ramadhan & Syawal. Penuh kek dgn nama. Suker la SR Alamanda ni, cntik tulisan icing tu. Selalunya kt tmpat lain msti tulis buruk.


Masa ni budak2 dah cool sket. Kalo tak tu, masa nmpk je lieya pegang kek, knmain kecoh hiruk pikuk lg budak2 ni. Mcm x penah jmpa kek plk gayanya. Masing2 perasan tu kek besday dorang.. helooo share okkk. Berebut2 nk cucuk lilin kt kek.. hadoii pening pala aku.


Bergilir2 poong kek. Sumer x sbr tggu turn.


Dah naik hancur kek tu dorang kejekan. Masing2 potong kt tmpat lain2.. blasah saja la, jnji budak2 ni hepi.

Lama gak kitorang lepak umah Lieya. Pas mkn kek, mkn aiskem plk. Tapi pic nan hado. Seronok brsembang, aku mls nk kuar camera dah. Sudahnya, dlm kul 11 lebih gak rasanya bru gerak dri umah Lieya. Thanks Lieya sbb blnja kitorang mkn nasi minyak n lauk yg sedap2 itu. Mintak maaf byk2 kalo umah ko brsepah, nak2 lg kt bilik menan tu.. abis menan miamija echa main. Errr.. lg satu, echa dh brkenan kt roller blade miamija la plak. Ahad tu pagi2 dia kejut aku bngun ajak pegi beli.. adoiiii sabor je la. Tggu abis puasa dlu, nnti bru makpak ko pikir nk beli ke tak yer...

- Posted using BlogPress from my iPad

4 comments:

lieyalatif said...

wey!! ape ke hal ade pic aku mengangkang sebelah kaki tu wakakakakaak...tapi aku suke, nampak dah belakang aku dah kurus wakaakakak PANG!!

Alah takde ape la ko...kul 11 korang calu...kul 11.15 kiteorg siap mengemas...takde ape sgt pun sepahnyer...yg penting sonok korang dtg lepak2.....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

hahaha mmg havoc haritukan sham. dengan aku jadi mak tiri, dengan ko yang pening layan budak2 ni cucuk lilin huruf tonggang terbalik. mmg kecoh tp fun!

Hirda Ibrahim said...

hahahha.. lieya siap nampak pix dia mengangkang!!

ohhh..... dun worry.. bahan2 semua dh ada dlm umah.. tu yg ON je aku leh buat blotok tu. pastu yg menggentel & goreng tu bukan aku yg buat. laaaaagi la aku rajin.

yerrr...sgt happy berkumpul dgn korang2. hardy pulak esok paginya.. ckp kat aku "hari ni kita pi umah echa pulak k mommy??"

bila aku tanya apsal? rupanya dia nk main game marvel apa ntah dlm ipad echa. aku try dwload dlm ipad aku x leh coz diff OS. adoilaaaa...

atty's said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails