Monday, July 22, 2013

Iftar @ G Tower Hotel

Ni citer semalam. Alhamdulillah thun ni dpt lg iftar ngan bff. Setelah a few years kitorang buat potluck... this year kitorang tukar nk pg buffet ramadhan kt hotel plk. Kebetulan plak 2-3 hari lps plan tu groupon ada keluar promo deal buffet ramadhan kat G Tower Hotel ni... terus cargassss Cik Puan Hirda beli. Ok gak promo dia.. kami beli utk 8 adults.. dpt rm45/ head. Untuk kids 7-12 years rm28/ head. Tapi yg kids takyah beli voucher groupon... just mention berapa kids time buat reservation n byr terus kat sana.

Sblom kuar umah dah janji jmpa kat sana dlm 6.30 pm.. so nnti xde la kelam kabut. Elok jer plk jalan semalam...clear jer...alhamdulillah. Kitorang lepak kat lobby dulu sembang2 n snap pic sket.Tapi kt camera aku xde pic kt lobby... laki ai puasa x larat nk tolong snap.








ABC


Kuih muih tradisional


Yang bulat2 putih bawah skali tu mini pavlova... sedapsss


Dessert dia sdp2... tp yg paling aku suka n mkn byk skali ialah cheesecake ngan red velvet dia... marveles






Ada lg food lain tp aku x koser nak snap sumer


Sambil tnggu waktu brbuka,,, budak2 ni layan games kat ipad


Aku makan lite2 jer dulu. Dah plan lps solat bru nak makan nasik.



Aku yang ayu (ayu kerrrrr???) berbaju kurung... tetiba dtg mood nk feeling2 wanita melayu terakhir. Ngan Alysya skali aku suh pkai bju kurung. Tak sabo nak raya ke apa niii..


Budak2 saru meja... makpak satu meja. Pandai2 lah korang nk mkn cemana.. mak dorang dh amikkan siap2 food utk bdk2 ni makan. Tapi aku mkn x tenang... mata dok jeling Alysya... bkn apa takut ada pinggan mangkuk yg melayang jatuh jer. Budak2 ni pon ngikut perangai mak dorang gak... bila dh jmpa kawan2 dah x pedulik makpak masing2... dorang buat hal dorang jer. Sama ler mcm mak2 korang... bila dh brjumpa... brsembang x ingat dunia.



Dah beralih tempat pulak. Yang mak2 dok semeja... yang bapak2 dok semeja. Anak2 dah bertempiaran... dorang buat mcm umah sendiri. Siap dok bersila sambil bersembang... over btul bdk2 ni.


Suka aku brbuka kat sini.. org x ramai sgt..tak crowded... nak amik food pon sng. Food selection nk kata byk giler tu xde la.. tp ok la.. puas hati. Time kitorang pg ni... Ray yang DJ Hot FM tu pon ada berbuka ngan family dia kt sini.


Food pon dkt2 jer... sng nk amik... yg penting takyah queue pnjang2.


Ntah apa la yg disembangkan tu... lawak sgt yeh???






Korangggg... nnti kita plan g beraya plak k...


- Posted using BlogPress from my iPad

4 comments:

Puan Mimi said...

semalam mmg best la.. dah la nak pi G Tower tu pun tak jem.. clear je.. cepat je sampai..

Food pun sedap2 la.. esp dessert dia kan.. mmg betul kata ko, yg penting queue tak panjagn.. nak repeat banyak kali pun tak de hal

lieyalatif said...

kannn...santai n rileks jek mkn kat sini...sbb aku penah berbuka kat marriot...gile sampai q....sedangkan nak mkn spegeti jek pun...potong selera aku...

aku suke pic ko borak ngan hirda tu...nampak natural beb heheehehe

Hirda Ibrahim said...

mula2 bila tgk menu dia.. mak berlagak ni dlm ati "ha e la... ni je???"

sekali dh start mkn.. altho x byk gila mcm hotel2 lain.
tapi semua leh terima tekak lah kan. sedap2.
nak2 pulak sambal udang, sotong masala & seafood arabiata tu.
eh berulang aku amik tu.

eh bila masa cooi snap pix kita dok sembang? paparazi sgt cooi...
gila multitasking. tgn dok berwhatsapp. mulut dok pot pet pot pet.

okehhh next yr kita mai lagi k????

Softtouch [Hanim] said...

seronoknya mkn ngan bff...ngan anak2 skali jadi bff....suka tgk dessert dia mcm2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails