Monday, September 20, 2010

Meraikan 1 Syawal 1431H (2010)

salam...
korang masih dlm mood bercuti ke??? sudah2 la tu. Aku ni hari isnin lepas dah start keje dah. Amacam??? Kagum tak ngan aku?? hahaha. Tu la dia nasib org yg xde kg jauh2 nih. Tak yah ler nk amik cuti lama2. Bosan betul rasa hidup. Pegi keje bosan. Kalo cuti pon bosan gak. Kalo g tgk wayang aku nak ler. Hahaha ... time raya pi tgk wayang? Eh korang jgn x tau... kalo time aku bujang dlu... raya kedua mak dah pi shopping mall okkkk. Pastu blasah tgk wayang smpai 2 movie sekali. Hahaha itu la raya aku tiap2 tahun. Bila weken je bru la nk brjalan raya umah kawan2 sbb byk open house. Tapi bila dah kawin nih, lain la sket rutin tu. Dah kena balik umah mertua pulak kan. Tapi balik pon x lama 3 hari 2 malam je. (wah macam pakej brcuti lak kan..). Hari Jumaat lepas asar aku balik kg. cooi. Hari ahad lepas asar aku balik selayang balik coz isnin dah keje katanya. Ok la tu..balik kg lama2 pon bkn ada pegi mana. Dok melangut tgk tv je kejenya. Bosan betul raya mcm ni. Kenapa semakin lama semakin bosan eh? Adakah diri ini semakin tua??? Huwahhhh...sedih disitu.

Arghhh sudahlah..malas nk meraban lg.. tatapi lah pic raya kitorang yg x seberapa ini.. hahaha.. asal gambar raya je ntah hapa2..gelap la..muka sembab la..nyampah ai tauuu. Ini la pon pics yg dirasa paling cun setelah penat memilih....



pic @ umah sndiri..
lepas cooi balik solat raya, kelam kabut brgambar seblom pi umah mak aku


salu amik pic background kan curtain kt sliding door. This year ubah sket deco, amik pic background cerah sket bg mengelakkan pic gelap. Tapi kalo dah kulit muka tu sndiri dah gelap kan..ko amik la background cemana pon tetap gak gelapppp. Huhh apa nk buat... mak redho..


pic berdua plak.. bukan salu nk amik pic berdua jer. Salu ada jer budak ambam tu menyelit.


alalala..sesi mintak ampun bermula. Tp cover abis ni x bg airmata berguguran coz takut comot lak mascara aku kang


pas aku salam ko..ko salam aku plak..argh gitu lahhh.. masing2 ada buat salah kann..hahaha.. ni bkn aku yg suruh yer... tetiba laki aku nk cium tgn aku nk wat cemana. Cehhh nk mintak duit raya kt aku la tu..SORIIII


turn anak nan sorang ni plak mintak ampun


eh bagus gak echa tahun nih. Wpon agak moody tp nak gak dia ngikut arahan. Suh cium lama2 coz nk amik pic.


alahai syahdunyer... Rasa nk polok2 nk cium2 echa xmo lepas. Sapa x sayang anak weiii


dah makin besar ni, ok la sket bila diajak brgambar. Kalo tak tu, ntah hapa2. Asik nk mengamuk je bila time nk brgambar raya.





@ umah mak aku
pic beramai2 ngan mak ayah, kakak n adik, BIL, anak buah
tripod tinggi xde..so mintak tolong kazen aku yg amik kan. Tu pasal pic blur..hahaha. Dah ler jauh sebatu, jenuh aku nk edit, crop bagai.


pic family akak aku ngan mak & ayah. Tapi echa sibuk nk nyelit sama. Sukati ko la echa.


pic family aku plak


family adik aku

cam biasa sumer adik badik mak aku (2 family je - maksu ngan makngah) akan beraya di rumah mak aku. Yer la atuk ngan uwan aku dah xde. So dorang beraya ngan mak aku la as kakak yg sulung. Sonok biler jmpa sedara mara. Sebab family kitorang ni x ramai, so kitorang ni agak rapat la ngan kazen2. Lg pon kazen pon muda2 lg. Kalo bab brgossip mmg bes.

Pas Asar kitorang gerak balik ke rumah PIL aku kt Kg. Rasa Tambahan, Hulu Selangor. Prjalanan dlm 40 minit je. Kt umah PIL xde kemana pon coz sedara dtg x brenti. So begitulah pengakhiran 1 Syawal kami pada tahun ini.

Tunggu citer Syawal yg seterusnya...(kalo ada...)



8 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

tulah yerk...makin bertambah usia nie..makin suram plak hari raya....
dulu2 time muda2 belia..kemaruk time beraya..habis sumer rumah nak di jejakinyer...

wah wah wah..hijau jugak kamu yerk..
echa dah kemain lagi posing ko..lentik2 lagi badan dia...

tu ar kan..baik ler naik kerja awal
aku nie...nama jer cuti kemain lama sampai seminggu...last2 terperap gark kat rumah sendiri....

-SharleenZawawi- said...

wah awalnye setat keje.. haha, sy sejak kawin la merasa balik kg jauh yg tak boper nak jauh tu.. kalo tak sure cam ko gak... raya ke-2 dah jejak wayang... tu arr, dahler org terakhir yg cuti.. pastu org 1st yg masuk keje... hahahhaaa...
ala cun ar tuh gambo raye dr kite ni yg hampes takde.. huhuuu...

~~Ciklinn~~ said...

yerlh sejak dah tua tua ni raya tak best.. huhhuhuhu... agaknya tak semeriah kita kecik2 kot kan.. skrg meriam tak de bunga pai takde... kalu dulu2 terasa no rayanya...

hahahhaha sempat gak echa nak menyelit ha...

baru aku persan rambut echa dah pjg... comelll...

Softtouch [Hanim] said...

bsama mcm sy, asal nak amik pic raya, ade je tak kene muka ni..sembab lah sengetlah.he he he

kita ni dah tua kot sham..tu sbb mcm suram jer..dah lah xdpt duit raya, kene kuarkan duit plak tu..he he he..xpe demi anak kene lah rase seronok2 sikit bila beraya ni..yg seronoknya budak2...

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh tu ar ko..tekejut aku mase ko pos status kat fb dah kat opis tu haahahahaha....

suke tgk pic raye ko...mmg sweet...byk lak tu gambar...kemain lain gambar tanpa anak tu...mmg gediks sungguh...tapi aku suke....romantik you!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

cantik poms kaler tema hijau ko tahun ni.. mak berkenan..

echa pun dah besar..semakin mengerti nak posign2 ni kan.. gambar korang sefamily pun cantik2.. tak macam gambar2 aku sekeluaga.. cam hampas kelapa jer aku tengok.. sikit bebeno..

Hirda Ibrahim said...

cantik pulak aku tgk theme kaler korang this yr...

eh ok what pic satu family korang, nampak kemas. mana ada muka ko gelap wei?

pic dok salam2 dipagi raya tu pun sweet je... pandai echa amik.

apsal makin tua makin x best aa raya?
pastu makin malas nk snap pic.

aku this yr, x sempat nk amik pic satu family dgn parents & adik beradik aku. coz semua pakat bz...
& org2 kat tmn ni rajin la pulak pagi2 buta mai terjah umah aku. x sempat kami nk pose2.

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

klu satu opis ngan ko lg best..haha xde nak berebut cuti ngan kawan2 lain...hehehe

echa makin ayulah :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails