Monday, September 06, 2010

Potluck Berbuka @ Hirda's

Date : 4 September 2010 (Saturday)
Time : 6.30pm - 12.30 am
Place : Hirda's

sambil nk buat entry ni smbil tu dok telan air liur tgk pic food ni sumer. Terrbayang2 kesedapannya, dannnn baru mak pasan kt camera aku hanya ada pic food sahaja. Gambar org?? satu pon xdakkk.. hahaha . Nmpk sgt lebih selera nk amik pic food. Smpai pic muka sndiri pon xdak. Makaaa aku pon cilok la pic kt FB lieya sket..hahaha. Mana2 pic yg ada watermark lieya tu, sumer aku cilok kt FB dia. Tq yer lieyaaa...


Ayam Masak Merah by Pn. Lieya Latif


Masak Asam Ikan Pari by Cik Puan Mimi


Butter Prawn by Pn. As OKB (org kaya baru..hahaha)


Sambal Sotong by Pn. Sham.. me la sapa lg

Ayam Goreng Macho by Pn. Sham jugak... nak resepi??? senang je.. pi pasar ramadhan kt balai polis selayang..hulur duit..setelll..


Masak Lemak Kobis Telur by Cik Puan Hirda..Nasi, Air Sunquick Soda, Tepung Pelita juga oleh Cik Puan Hirda. Juga tidak dilupa..rumah Cik Puan Hirda yg telah diporak perandakan oleh anak2.. TQ ye Cik Puan Hirda. Next year buat kt umah ko lagi la.. tak pon umah Mimi...kannn kannn kannn


Kuih dan buah2an tidak dilupa

Mak2 orang tgh sebok susun atur lauk..buat 2 hidangan..asing2 lelaki dan pompuan


para bapaks org plk tgh menyembang smbil tggu waktu brbuka





sempat posing tu



Pas makan dan solat sumer, kitorang para mak brdodoi2 pi RATU nk tgk tudung. Anak2 ngan bapak2 tinggal kt umah. Sudahnya aku sorang je yg beli. Ishh gagal mengawal hawa nafsu nmpknya. Smpai umah terus jamu perut lagi ngan puding cocktail Cik Puan Mimi. Hmm sedapppp... sejukkkk nyamannn jee lalu kt tekak.


pastu layan anak2 main bungapi. Seperti biasa apa2hal posing dlu.


Aku tgh test power bungapi. Bukan apa nk check la dlu..bahaya ke tak..


sekali ko..mak budak yg hover main bungapi. Budak2 dok heran tgk aku. Biar betik aunty sham nih.....hahaha

Sudahnya leka brsembang smpai kena sound ngan laki.."korang nk sahur sekali ker?" baru ler kelam kabut sumer nk balik. Kitorang belah dari umah hirda dlm pukul 12.30mlm.. Giler betul. Sib baik esoknya cuti.

7 comments:

Emy Omar said...

Meriah lauk pauk tu Sham..suka tgk gambar awak main bunga api tu excited ye..kalah echa

atty's said...

tengok lauk2..tu ..goncang iman ku .

Softtouch [Hanim] said...

mmg sgt mngoncang iman sham...meriah lauk pauknya...smpai kul 12.30 am tu..mmg mkn n borak sakanlah..seronok tgk...

☆ lieya latif ☆ said...

takpe...amik2...no hal punye share2 gambar....mmg meriah kan....kite ni balik kul 12 setengah...si hirda kul bape laa settle kemas umah...porak peranda jadiknye umah....

ape2 pun mmg bestmlm tuh...lebih kurang kasi halal la yeak kawan2...echa pun dah lame baru masuk kan....die mintak lagi tak kakak die sham heheeheh

AzketOm said...

wow. seronoknya. Lauk byk, makan ramai-ramai...meriah. barulah ada selera.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

menjadi planning kita kan.. tak sangka meriah lauk pauk.. nasib baik tak semua orang bawak lauk yang sama. hahahaha

apapun thanks sponsor bunga api, emily suka sangat, tp tu la ada tragedi pulak kan..

Hirda Ibrahim said...

no problem. next yr umah aku lagi pun ok. x pun umah besar cik puan mimi kita.. wooo hoooo... mana2 pun x kisah.

eh yer ke korang balik pkl 12.30am?
serius aku x tgk jam, aku dok baget around 11pm++ tu je.

heheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails