Tuesday, May 29, 2012

Zoo Negara ~ Menang Contest Astro

Aku menang contest Astro "Pada Zaman Dahulu" dan dpt 2 tix free entrance ke Zoo Negara pada hari Ahad 27 Mei 2012. Tp 2 tix free tu untuk 1 adult ngan 1 kid sahaja. Means aku kena bli 1 tix adult. Last pi Zoo masa aku umur 20 tahun kot..pi ngan kawan2 skolah. Hahaha lawak plk bila teringat. Masa tu tiket zoo belas2 hinggit jugak, tp x igt brapa. Sekali hari tu, trkojut den tgok harganya.



tu diaaa.. adult RM20 tu. Tp untuk budak2 ok la jugak. Sib baik kena bli sekeping je tix adult. Kitorang smpai kat Zoo Negara dlm kul 8.45 gitu. Orang pon x ramai lg. Dpt parking dgn senangnya dan dekat.
 

Astro buat sesi lawatan ke dalam Zoo Negara with guide selama sejam. Lepas tour tu bolehla buat xtvt bebas nk pusing2 kt dalam Zoo tu. Patutnya ada dalam 100 org joint tour ni. Tp aku tgok x smpai 30 orang pon. Rasanya dorang malas nk ikut tour ni, dorang jalan sendiri2 je kot.

 
Orang dgr briefing..ko gedik brgambar. Alysya ni now ada mood plk nk brgambar. Kalo dia xmau..mmg xmau la. Takpe lah nakkk.. ko xmo sudah. Biar jaja gambar mak ko je..
 

Dah start tour.. lom apa2 dah amik gedik2 brgambar. Gelak je cameraman Astro tu tgok aku. Masa co'oi snap pic aku ni, cameraman astro tu ada snap jugak. Tetiba terasa mcm artis..hahaha..bangang
 

kat kandang zirafah. Echa peminat zirafah, dia kata zirafah comeii..hehehe. btw, ni kali kedua kitorang bwk echa pi Zoo. 1st time echa g zoo ialah Zoo Melaka. Eh Zoo Melaka murah je tix masuk dia. Haiwan2 kt situ pon not bad gak.


suka sgt ngan pic ni. Kelihatan flawless sungguh wajahku.. ahaksss


 kat kandang gajah. Sebelah menyebelah je ngan kandang zirafah.





bila rasa gambar2 tu adalah cntik untuk dijaja *cantik ke??* maka letak la lebih2 sket..hahaha
 

en. boya... echa takut giler tgok buaya. Maunyer tak, seram je tgok muka boya tu..

blom apa2 dah pow aiskem. Dah ler mahal..rm2.50 tu.. Kat luar rm1.20 je

 
kura-kura gergasi
 



keluang man. Kat sini ada sang kancil juga. Tp kecik je, dah tu menyorok kat celah2 daun. Org dok kerumun nk snap pic. Eh x koser la aku nk menyebok sama.
 

Tapir. Hazab betul bau kt kandang dia..eiii x lalu
 


Beruang. Dah tu agaknya bear ni.. Bulu pon dh jarang2.
 

Kuda apa ntah..lupa plk aku. Bantut je. Dah la tu, elok je brdiri keras kt situ x gerak2. Sopan je haa...
 

Landak. Ada org kata, landak menyerang dgn melepaskan duri2nya kepada mangsa... Ala2 duri terbang gitu. Tapi itu semua dustaaa. Landak menyelamatkan diri dengan cara mengundur ke arah pemangsa. Duri2 di badan adalah mudah trcabut dan akan melekat kepada pemangsa.
 





Diva sgt ko kan???
 





Penguin. Terus echa jerit..ini mcm citer madagascar!! hehe
 

Sampai kt sini je tour nya. Lepas snap pic beramai2 boleh la buat aktiviti bebas. Nak balik ke or nak sambung lagi jalan2 kt dalam zoo tu. Sebab byk lg haiwan x tengok. Singa, rimau sumer lom tgok lg.
 

tunggu show dulu, start kul 11am.
 



tp kitorang x tggu pon smpai abis show. Gile panas kt situ. Tak larat aku, baik smbung jalan2 tgok haiwan.

 


Simba the Lion King. Kat area sini ada harimau belang, harimau bintang dll. Tp x snap pic pon. Masa tgok leopard, tetiba ada dtg sekor cheetah brlari smbil mengaum, pastu hilang kat semak2. Uih scary koooo. Yang leopard tu pulak elok brlegar2 dpn kitorang. Dekat je, tp dalam kandang jaring halus2 tu la. So amik gambar x brapa clear sgt.


berlatarbelakangkan badak sumbu. Badan pon dah mcm badak.. owh kejammmmm.
 

Berlatarbelakangkan zirafah dan zebra. Echa suker zebra. Ni pon dia dok tringat citer madagascar jugak. Sabar yer nakkk. Mak ko paham maksud ko tu. Mesti nk ajak tgok Madagascar 3 kannn?? Minggu dpn bru release citer tu yer...
 

Ini Marty dalam citer Madagascar

 
Berlatarbelakangkan unta..
 

Haa... yg ni mcm citer apa pulak cik echa???
 

Kat planet of apes.. hahaha. Sedara sapa la ramai kt sini yerr
 

Orang utan. Yg sekor ni mesra camera sungguh. Elok je senyum pndang2 kat org yg dok amik pic dia.
 

Ni mak dia or nenek dia kot. Dah tua sgt agaknya. Duduk je situ x bangun2. Duduk kt situ smbil cabut rumput. Dok la kutil2 rumput tu. Sebijik gaya cam org2 tua dok trmenung.
 

sedara sapa ni??

 
Dekat je..hanya dipisahkan oleh pagar n sungai/ kolam kecik tu. Seriau pon ada gak, takut kalo dia melompat terkam kitorang. Tp cooi kata ada elektrik kt tepi pagar/ kolam tu. So xde la dia trlepas. Owhhh begituuu.
 






masa sampai lupa nk snap kat entrance. So masa balik bru snap. Uihh wajib snap pic kt depan ni, baru la nmpk pi Zoo Negara.

 
Dahh..moh kita balik. Tak larat aku dok lama2 kat Zoo ni. Kitorang blah dlm kul 1.00 camtu.
 
 Goodies bag from Astro, dapat frame gambar. Owhh..pompuan tu bukan aku yer *motif bgtau??*..hahaha


selain itu, echa dpt buat loyalty card Zoo Negara secara percuma (for astro winner). Kalo tak, nk buat loyalty card tu kena byr rm20. So dgn loyalty card ni, leh masuk zoo tanpa limit. Nak pi hari2 pon boleh. Errr apa jadah nk pi zoo hari2? Kalo makpak pon dpt masuk free or dpt disc. 50% ok la. Tp sbb dah bg free,  buat je la loyalty card ni.


 kat belakang ada gambar. Snap kat situ jugak masa buat card. So scan terus kat card.


 buat loyalty card dpt free bag ala2 shopping bag ni. Tapi dia jenis sangkut kt belakang. Yer la for budak2 kan. Tp yg x tahan tu tahun 2009?? Giler lama. Takper la. Dah free, redho je la.

Overall.. suka sgt dpt menang contest astro ni coz dpt tix masuk Zoo Negara. Mmg dah plan nk bwk echa pi zoo. Walaupun echa dah penah pi zoo melaka, tp zoo negara lom penah pi lg. Pastu org pon x ramai sgt. Mula2 risau gak, kalo org ramai sgt, sesak, maklumla cuti skolah kan.. Hari Ahad lak tu. Tapi ok je. Nk stop rehat n makan2 pon banyak je kerusi kosong. Ok la. So.. TQ Astro sbb bg peluang ini. Lenkali bg saya menang lg k..

 



7 comments:

Emy Omar said...

Budak-budak ni pun heboh ajak pegi Zoo Negara,tapi mummy diaorg ni malas nak berpanas segala.Kalau pegi kena awal pagi.Cuaca redup lagi dan paling penting org tak ramai lagi so dapat parking dekat2 pintu masuk.hehehe malas jalan jauh2 ni.Syok kan anak dah besar,pandai posing ni kalau jalan2.

Hirda Ibrahim said...

astro... bila saya nk menang pulak ni????

wah wah wahhhh... echaaaa....
sudah bergaya dgn kasut baru yerrrr....

baguslah ko, x ramai org. aman dunia. tapi heran kan, kandang2 tu serius busuk gila.

lieyalatif said...

ooo ko menang contest rupenye.....patut le....aku dah tepikir2 mase bace status ko kat fb tu..rajin beno gi zoo si sham ni heheeheh....tapi untung la koo pergi time org tak ramai.....best laaa...kalo ramai2 tu yg rimas tu dgn panas nye lagi.....

Zana Md Nordin said...

wah...sangat ler ko bertuah
dpt menang contest astro tu
hadiah pun ok apa.....mmg ko dah plan nak masuk zoo kan..so, seperti pucuk di cita ulam mendatang ler kan..

uish...dah mahal erk harga tiket masuk zoo negara...aku last pergi zoo negara masa belajar dulu kot...dating ngan hubby aku kat zoo..keh keh keh...dating pun kat zoo ko....sedih kan....ahak!

itu orang utan yg tua tu hidup lagi erkkkk
dulu2 aku pergi.....mcm tu jugak ler dia.....panjang umur dia ko...aku rasa ada lebih 10 tahun nie....ke tu org utan tua yg lain...

btw....aku tengok echa makin nampak lain dah tau....kalau tengok pic.....orang mesti tak sangka echa baru umur 6thn...sure orang ingat echa nie dah masuk sekolah rendah darjah 2 or 3....dia nampak mature ok....and makin besar makin manis gitewww

Jasfyra said...

mmg ko...mahal sgt aku rasa tiket masuk zoo tu kn.aku g thn lps xsilap.sabor jela

ank dara ko sgt ayu la.suka tgk dia

Softtouch [Hanim] said...

wa...menang contest syoknya....

zoo negara last p masa danish 2 atau 3 tahun kot...dicha blum p lg zoo negara..zoo taiping pernah...

sy xsuka p zoo sbb pnas..boleh?hahahahaha

Anonymous said...

nlahsdd [url=http://www.personalizedussbsales.info/]Tiffany And Co Australia[/url] enkctjv [url=http://www.personalizedussbsales.info/]Tiffany And Co Australia[/url] ftvotxz [url=http://www.personalizedussbsales.info/]Tiffany And Co Australia[/url] rizbxoh Tiffany And Co Australia vgsdkef Tiffany And Co Australia okynunu Tiffany And Co Australia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails