Wednesday, April 03, 2013

Perabot IKEA part 2

Ok ni nk tayang lagi 2 barang yg aku beli... haaaa amik ko.. siri pengakuan nih.. terusss mengaku nk tayang... xyah nk coverline... kekeke. Lagi pon apa sgt ler kan aku beli nih... tp x kira nk tayang gak... ngan price sekali aku letak...senang. Kalo sesapa nak beli.. leh terus seret laki ke Ikea. suh je laki sediakan duit sbb dh tau hrga. Takyah nk survey2 harga lg.


KARLSTAD 3 seat sofa..RM1,225... harga berbeza mengikut kaler. Haku punyer kaler hijo lagi... sebenarnya aku nk kaler merah pink.. tp leh plak discontinued... phuiiiii.. time aku nak beli ni ler xde kannn. Ni je satu2nya sofa yg ada kat living room tu. Agak lebar gak sofa ni.. kitorang 3 beranak duduk pon ada space lg... tau ler betapa lebar montot ai kan... still ada space lagi. So sgt sesuai utk umah kecik cam apartment aku ni.

 BJURSTA Extendable Dining table. RM345... murah giler kan??? Tapi yg ni pon kalo kaler lain hrga lain... x silap aku kaler lain RM445. Huihhh beza 100 hengget tu. Kompem aku amik yg murah kan. Meja ni leh extend kiri n kanan. Leh muat 8 org rasanya. Tapi meja je yg baru... kerusi tu kerusi lama sbb tu kaler x match... hahaha. Bajet xde la plk nk beli kerusi. Sebab... meja mmg murah... tp kerusi mahai gak sebijik. So blasah pakai yg lama dulu. Ada duit nnti baru beli kerusi baru... ker ada sesapa nk sponsor kerusi?? 

 kitorang bertiga jer.. so xyah la nk extend meja tu. Kalo ada tetamu bru la extend. Lupa plk nk snap pic meja tu bila dah extend. Kain alas meja dah beli dah.. tp lom antar jahit lg. Tu pasal togel jer meja. Eh... ekceli ada alas meja lama... tp sbb nk bg nmpk pic meja aku bukak ler dlu alas meja dia tu.

Ok... nnti haku smbung lagi citer pasal umah.

-Posted using BlogPress from my iPad

5 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

cantik sofa tu !

Puan Mimi said...

cantik ko kaler hijau.. jarang orang beli kaler hijau. kira ko mmg berani.. yang penting cantik mata memandang..

Hirda Ibrahim said...

umah dh mcm ikea showroom!! ai loikeeee

yer cepat pi jahit alas meja.
nanti kita boria yer...

mama ila said...

cantik sofa tu..skali ngan karpet..sejukkkk jer nampak =)

salam kenal yer =)

Sk Tk said...

cantik tile lantai rumah, nk tanya tile macam ni apa nama khas die ye? cantik nampak matte n modern.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails