Thursday, April 04, 2013

Roller Blind IKEA

Nak share pasal roller blind plak. 1 tingkap je pon aku pkai roller blind.. tingkap dapur. Masa survey brg umah... utk tingkap... aku brkenan 2 jenis blind.. roller blind ngan venetian blind. Tp akhirnya aku pilih roller blind sbb mcm best jer. Survey kat Baagus jugak... coz time tu ada sale... ada la design yg aku brkenan and harga pon ok. Tp size xde la plak. Coz tingkap dapur tu ada beam kat atas... so kena cri size yg ngam2 je. Staff kat Baagus tu suh aku tempah jer kt situ... tp bila tnya harga... hmmmm... xpe la... beli kat Ikea je sudehhh... dasar cheapskate..




Tu nmpak beam kat atas belah kiri tu. Sbb tu kena cri size ngam2 coz xde ruang kiri n kanan. Ni asalnya yard.. utk letak washing machine n ampai kain. Tapi kitorang pecahkan n sambung jd dapur... sbb dapurnya kecit cinonet je. Asalnya tingkap tu kosong je... xde apa... open je. So bila dah pecah yard kitorang suh contractor tu pasang cermin sliding kat situ.

 LISELOTT Roller Blind - RM99. Murah kannnn... Leh dpt 2-3 bijik yg Baagus punya time sale. Harga ikut size. Aku punyer lebar 120cm. Kalo yg plain putih or grey rm89 utk size cam aku punya ni. Tp ai is berkenannn sgt kat yg ada corak ni... xde la nmpk bosan sgt... ikut taste memasing la kan. Kat tali dia tu mcm ada kotak kecik kan... tu kena paku kat dinding... tp kitorang saja xmo paku... malas nk tebuk2 lubang kt dinding

 Bila turunkan... labuh gak... tu tak turun abis lg... leh turunkan lg tu... ukuran lenght dia 195cm. Ikutkan lebar 120cm ni.. x cover betul2 tingkap aku pon... stilll ada ruang sket kt belah kiri tu... tapi ok je.. x nmpk sgt. Dah tu je size yg ada kan... redho jer la. 

 Ini lah coraknya.. Bertabah lah yer sesapa yg baca blog aku... lately ni asik citer psl umah yg x seberapa ni jer. Haku tgh semangat dok umah baru ko... tu yg sumer nk dikecohkan tu.. hahaha


- Posted using BlogPress from my iPad

9 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

cantiklah

Hirda Ibrahim said...

cantikkkkk...
ala2 classic gitu..
putih ok if tingkap ko x dekat dgn area dapur tempat masak.
if dekat.. kejap je dh tukar kaler.

Anonymous said...

Aside from that, you can also save our Mother Earth from the destruction of global warming.
4 (blue) - to enhance wisdom and imagination, emotions, calm the anger.
The LED light provides more light and less energy use.


My weblog ... Stehleuchten

Azwani Shaari said...

murahnya kat ikea.... kecik ati beli kat nilai rm200 (nangesssss)

lieyalatif said...

Eh xpe ko...ko citer laa banyak2 pun...aku suke je bace...boleh aku kumpul2 info...ko dgn hirda duta ikea aku kalo ko nak tau kekekeekekekk...

Aku dpt bygkan betapa cantik n kemas ko susun atur rumah ko sham....lagi2 dgn brg ikea mmg nampak cantiklah....

Me, Myself and I said...

cantik... berblogwalking kat sini.. u dok area selayang ek?? i pun dekat2 situ je.. kat kmpg laksamana bt caves..
salam kenal...

Zana Nordin said...

ok sangat ko.....
lari sikit dari kebiasaan..selalu tu madang langsir jer...bila tukar blind camnie..nampak moden english sikit...

faizah said...

Nk tnye klo malam org luar nmpak tak kte kt dlm? Die jarang tak

onniesham said...

faizah - tak jarang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails