Wednesday, June 03, 2009

Aktiviti Hari Sabtu : 30 Mei 2009

1. Echa 3rd Movies - Monster vs Alien (Cineleisure Damansara)

huiii cam byk jer xtvt kitorang nih... tp mmg penuh la schedule ari sabtu tu...bermula dgn tgk movie kt cineleisure dmansara... ni sumer echa la nih.. ari2 dok bising.. cica nk tgk bon..nk tgk bon.. (bon tu bob yer..character dlm citer monster vs alien tu..hehe).. so brjaya la aku mmbeli tiket utk show pukul 11.30a.m..


spt biasa..gambar dlm keta... on d way nk pegi...mak hover brgambar okeh.. echa pedulik pon x..


harus posing kt poster yer..


perhal echa tu..


da abis tgk movie...sbk mkn popcorn kt luar..



ya allah...tgk la tu...punyer la buas..dia ngap jer cam2..


pas abis tgk movie...jalan2 jap kt d curve.. skali tgk ada promotion barbie.. cntik2 lak plak patung nih.. aku pon snap jer la pics..nk bli x mmpu... mahal nk mamp...


ni pon cntik kan.. ada byk lg yg cun.. sumer mahal2... amik pic jer la yg mampu..
******************************************************
2. Birthday Bash - Princess Batrisyia n Princess Qaisara
Date : 30 Mei 2009
Time : 4.30 pm
Venue : Ikka Places, Kelana Jaya
kitorang juga telah dijemput oleh Emma/ Ikka ke besday bash princess kesayangannya Trisyia (3yrs) n Sara (1yrs). Masa smpai jer da terasa betapa grandnya bash ni..dr jauh da nmpak belon kaler pink n white ngan khemah pon kaler pink n white jugak.. kwn blogger yg dtg cuma aku, as & co dan Sue & co. yg lain sumer ada hal masing2...

the cake ngan banner... cntik giler kek ngan cuppies tu...comel bangat.. nk mkn pon syg..


sue pon x lps peluang brgambo ngan kek...


ada abg. clown la..muda lg budak nih...cam malu2 jer dia aku nengok...hahaha... 3 stooges nih echa, maryam ngan nana nk paw belon kt abg clown..


skalik abg. clown pi dukung plak echa... trkujat anak aku.. tgk ler muka echa.. muka tgh confuse nk nangis ker x nih...


cake cutting... hepi besday 2u..hepi besday 2u.. hepi besday to trisyia n sara... hepi besday 2u..


para bapaks tgh brboraks smbil melayan anak masing2.. para maks tgh sibuk makan...


alahai as.. sopannyer anak dara ko mkn... penuh ayu dan tertib gitu...jauh skali beza ngan echa.. abis comot berlemoih kalo mkn kek...




goodies box...cntik sgt...mmg kreatif... isinyer mmg meriah...ada vitagen, ada kismis, ada jajan sumer la.. aku pon rasa nk wat cenggini la..(kalo ada rezki wat bash echa this year...)


brgambar ngan mak pengantins... abg. clown pon sebok jer nk interprame...
***********************************************

3. 'Jalan2' kt The Mines
pas abis jer besday bash...dlm kul 6.45 camtu kot...aku ajak cooi g The Mines plak...heheh ada sesuatu disitu yg aku cari2... thanks hirda atas info ko... pas2 ada ati gak nk g books fair kt situ...tp da x smpat + aku pon da letih giler + echa da meragam...harus la meragam...1 hari dia x tido..msti da letey giler tu...
echa da letey... xlarat nk layan ummi dia da... leh plak dia dok jer kt atas bangku tgga tu diam2..


da selebet abis anak aku...hehehhe


masa ni ok lg...siap leh lari2 lompat2 lg... aku yg pengsan nk kejar dia...


mak aiii...cam rimau nk telan org jer... ni tgh marah apak dia... boley???


echa 1st crocs...hehehe..sian anak aku..org lain da ada 2-3 pasang...echa baru nk bli..


maknyer punya pon harus gak bli... xkn anak jer nk pakai crocs kannnn... slamat da echa wat belasahan... da comot abis da dora tu...eiii..sabor jer la...



16 comments:

Hirda Ibrahim said...

perghhhh menangis paris hilton tgk ko pakai shades baru nihhh...hehheh
oklah sham sesuai dgn muka ko.

best kan citer MvsA tu. mak bapak yg gelak kuat dlm wayang. anak2 entah paham ke x..LOL

memang meriah bday trisya & sara tu.. siap ada clown. sib baik echa x meraung ko...

ur welcome. aku kan kalu info2 yg bermanfaat (or bab2 nk menghabiskan duit)..aku memang cekappppp..LOL

aku pun kalu ada anak dara dh lama rembat dora tu...
nanti aku beli mary jane biru, ko beli merah lak k? leh kita berboria..

eMMa@iKKa said...

amboi Sham..rupa-rupa nyer kau berjalan sakan hari Sabtu tu...dr pagi sampai ke mlm rupa nyer. Terima Kasih lah kerana sudi dtg ke majlis kami..maaf tak sempat nak chit chat..seperti aku katakan..mak pengantin bz siot...hehehehe..tp im happy u all enjoyed. Echa pun sempat bergambar dgn abg badut rupa nyer..:)

Psssttt..Thanks for the pillows..bukan budak jer suka..mak budak pun suka tau..;)

mrs khairul said...

mak aiii sham..giler lama ko kuar umah..x penat ker..kalo aku kan bukan stakat aqis jek ngamuk tapi dgn aku2 skali migrain..hahahah..ko dh berapa kali bwk echa p movie nih? dia behave x?

weh cun arr shades baru tuh..aku tringin la gak nak beli yg style gedabak cam ko..tapi x sesuai sbb muka aku kecik..heheheh...

hirda pun ada inform aku psl crocs tuh tapi x smpt g nak serbu..kenan la dgn dora tuh..cam nak beli utk aqis je (mcm la budak tu dh pandai jln kan)

Softtouch [Hanim] said...

wow mcm artis pakai shades tu..cantik terletak jer kat muka..penuh yer aktiviti..baik echa tgk movie yer..dah masuk 3 kali tu, oklah dia kan..

mama idzareef said...

wahh vogue gitu ummi echa nie..

mlm ni leh bwk anak tgk monster gak..rabu tiket moraahh..hehe..

As said...

uih...kemain lawo ko sham pakai shades tuh... aku suka tgk...
Sham.. aku pun dah p bawak adriana tgk citer tuh... whakakak... yg best nyer.. separuh jalan anak aku leh tido ok... mak & bapak dia jer hover layan citer tuh + Aqeel... mujur dia x ngamuk ko... kalo x harus aku kuar panggung tuh cepat...
hmm ya la.. dpt jumpa kan.. bila lagi.. tp mmg grand arr b'day bash tuh... cantik kek nyer...
wah .. beli crocs ya.. aku ni lagi la teruk mana la penah beli lagi.. tuh arr ingat nak cari 1.. tp lum ader yg berkenan lagi... hehehehe

Puan Iza said...

Wah! ko udah bergaya dgn shades baru ek...cun arrrr....kena dgn muka ko...:-)

Kuat tul ko berjalan hari sabtu tu sham dari pagi sampai malam haaa....tapi echa tahan kan...tak wat perangai dia....kalo haikal sure mcm2 perangai ada...tambah2 time tido dia tu....

cantik kasut crocs tu....maknya pun rembat satu gak yea.....heehhehe

☆ lieya latif ☆ said...

pergh, cun wei ko pakai shades tu...mmg sesuai.....cam doplohan dah rupe ko sham hi hihihi....baru trend pakai shades besar2 ni kan....cun sei...aku suke!!

oo ko dah tgk yeak citer tu....aku tgk promo kat tv cam best...dah terkinja2 dah nak ajak anak a ku nie....kene cari ari laa nak terjah nie h ehe heh

mmg meriah ko, aku tgk dari blog as ari tu, bash trisyia ngan sara ni mmg best, rugi aku tak dpt gi, kalo tak sure mia n mija suke ....harap2 tahun dpn ade lagi ikka buat....

cun beb croc ko....aku suke, croc echa pun cun....same2 cute....i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Jasfyra said...

wah meriah cerita ko sham..suka aku baca..

wah, sambar crocs..cun seh

atty's said...

wah..echa dah ade crocs ye..

clown tu kalo fir nampak mau nangis.

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sama la crocs echa dengan emily punya, tapi emily punya dah nak lunyai sebab hari2 dia nak pakai.. yang pelik tu dia ada 2-3 crocs, tapi yang dora tu jugak menjadi pojaan hati dia.

wah kemain lagi kau eh, sari suntuk jalan, sampai tak hingat anak tu nak tido, tu la kita ni mak bapak kaki jalan, memang asal boleh jer, janji enjoy.

ahad lepas kan sham aku tak sempat nak jumpa kau masa nak pas hadiah sara dan trisya tu.. pastu aku terus lupa nak contact kau nak bgtau.. mm nampaknya tak de rezeki aku nak gi situ..

wei kau pakai rayban tu nampak muda remaja ler, ala2 jelita gitu..

Zanna_MamaBatrice said...

1) tu ko ke?....bukan kan....bukan kan...he he he..serius, cun seh....sesuai ngan muka ko...nak2 rambut ko ala2 kirai cam tu kan.....mmg menangis arr paris hilton ....kan hirda kan kan kan

2) best nyer aku nengok ko berpoya2 kat besday bash trisya tu...hu hu hu

3) wallawei...cun seh croc echa....
aku x tahu naper....aku cam x berkenan jer ngan croc nie...tp kalu bebudak punya...cun plak di mata ku.....aku kan feminin..yg berheel jer aku pakai...wakakakahakhh

::khai_sweetgurl:: said...

wah bestnye dpt kek pink tuh...
alysya ni ske pink ek.. bgs2 ..

sweet r crocs tuh.. eh ank ade mk pn mst r kne juin nk gk kn..baru r adil nm nye hehehehe..

Linda Latip said...

wehehe ambeih vogue gitu gmbr 1st..kakaka..sham aritu aku nmpk ko dgn asben kat IKEA aku rsa asben ko pasan aku tp sbb aku tgh sbuk pok pek dgn kwn aku tk smpat nk tegur..takkan nk baling ngan magazine lak nk bg ko paling kan hehehe...lgpon tgk hang tgh dgn lomantiknye berkepit dgn hubby 2org jd aku bg can la mls kaco haha..

huhu sekali dh beli crocs utk anak tgk la addicted tau..tk tgk dh kasut len..mcm Ghazi ni,bg kasut len dh takmo pakai..jd haruslah kopakkan poket beli lg..tp bagus..ringan dn selesa..senang nk jalan laju ikut mak² nye bershopping huahaha...

Emy Omar said...

mak aii sham sekali entry bertimbun cerita ni..best la echa gi tengok movie ye,dapat sandal baru lak tu

E-Marlin said...

wah..meriahnya aktiviti awak.....

heheh...rambut awak dh panjang, ayu gitu, siap pakai sunglasses lg hehehe...ala-ala artis gitu...

cantiknya kek besday tu.... besar plak tu....siap ada cuppies.

heheh..sakan mak & anak borong crocs ye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails