Monday, August 10, 2009

Ladies Day Out ....

Date : 08 August 2009 (Saturday)
Time : 10.00a.m - 6.00++pm
Venue : Mid Valley + The Gardens


inilah hari yg ditunggu2...selepas ladies day out yg first bulan January yg lepas...kami mmg da x sbr2 nk wat outing lg...tp sbb masing2 busy n ada hal msing2 so asyik la tertangguh je..tp kata org kalo da rezki tu kan...last minute tiba2 je planned n terus proceed je...kebetulan plak masing2 free hari tu... n we make it....yahuuuuuuuu...

hehhehe..masa mula2 nk inform kt cooi pasal outing ni aku seram2 sejuk gak sbnrnya..tp aku ni biasa la..muka harus confident...dan susunan ayat harus betul...so bg ayat penyata je la kt laki...

Sang Isteri : "Bang, ari sabtu ni sy kuar ngan kwn2 pompuan sy tau..." (Smbil wat muka ala2 serius n x brsalah)

Sang Suami : "Dgn saper kawan2 awak tu..?"
Sang Isteri : "Dgn Hirda, Mimi, Lieya ngan Niza..kwn2 blog la..." (muka siyes lg...)
Sang Suami : "Ni nk pegi ni ada mintak kebenaran kt abg ke..?"
Sang Isteri : "Ala ni sy bgtau ni ..kira mintak izin la ni...ish..abg ni saja la tu...nk cari pasal.."
(smbil wat muka bengang sket....pdhal da tkt da ni...)
Sang Isteri : "Ala bang...boley la yer...bkn salu pon...."
(smbil tarik2 tinger dia...konon2 manja la tu....hahhaha)
Sang Isteri : "Sy pegi yer bangggggg...x kira sy nk pegi jugak......"
Sang Suami : " Yer la...."
Sang Isteri : " Yahuuuuuu...tenkiu abg....abg la suami terbaik di muka bumi ini...hehehhehe"
wah gituuuuu.... so pergi la aku dgn tenangnya sbb da dpt permission dr laki....so mak x tipu yer...ckp betul2...x baik tipu suami..kang kalo jd apa2..cemana...
so..kami para2 maks yg da kembali bujang hari tu telah memplanned mcm2 benda yg nk dibuat... nk tgk wayang, nk main bowling, nk shopping dan agenda utama ialah MAKAN...hehehhe..


apa2 hal...bekfes dlu...kang perut berkeroncong plak masa tgk movie kang...kami pilih citer The Proposal...bes sgt citer ni..klakar giler....aku terus jatuh cinta kt hero citer ni...Ryan Reynolds...uhhh ensemnyaaa.....
smpat lg berposing sblm movie start...
pas abis movie..kami pg gardens...ada org nk bli purse baru...so msng2 berangan cam org kaya la kan.. segala mak nenek boutique kitorang msk... aku berangan gak nk bli beg coach kan...tp bila tgk harga...hadoiiiii...pengsan...errr...lain kali je la... pas2 g plak isetan...ada sales giler2 kt isetan...apa lg shopping baju anak la masing2 kannnn... baju sndiri x bli ponn... smbil tggu lieya ngan mimi g bayar..niza plak nk balik...dia xleh lelama sbb trpaksa amik kanda ngan aqis kt nursery.. xpe la niza...lenkali kita kuar lg k...

da shopping baru la terasa lapar...so pikir nyer pikir...kitorang pilih nk mkn kt Tony Roma's sbb lieya tingin nk mkn ribs yg femes kt TR tu...


punya la payah aku nk pilih menu...x tau nk makan apa.. aku la org last yg order...hehehhe..
tgk la muka aku...brminyak, berlengas sumer...



akhirnya aku pilih ni... ribs ngan 1/4 bbq chicken


ngan pineapple juice


ni lieya punyer... ribs n shrimps


ni mimi punyer...salmon pasta



ni hirda punyer...salmon n rice


smpat lg posing..padahal da x sbr nk mkn masa nih...lapa weiiiii


mimi tgh adjust camera pakai timer..


pic yg ni suh waitres tu tolong amikkan...


free desert...hirda ngan mimi punyer...sedappppp wpon cookies dia keras skett..


amboi sukanya....citer pasal apa tu????

pas mkn kitorang smbung lg shopping...pg TRU pas2 g Jusco...tp hirda still x jmpa purse yg dia brkenan...mimi plak survey kasut raya tp xde yg menarik hati...aku follow je...skali masuk satu kedai ni...alhamdulillah...hirda brjaga gak bli purse baru... aku pilihkan kaler..suh hirda amik merah..cantikkkk...aku pon brkenan...hirda...rasa cam aku nk bli gak la purse tu...tp aku br je bli purse..cemana ni...
da setel sumer..tgk2 jam da pukul 6 lebih...abis??? x reti2 nk blk???? hehehhe...aku smpai umah dlm kul 7 lbh camtu.. smpai umah...echa melompat tgk aku...adoiiii rindunyer kt echa...sori la sayang...ummi kuar sekali sekala je..echa dok la ngan abah... nnt ummi bwk echa g jalan k....
so korang...bila lg nk plan ni... hepi sgt ari tu...da kuar dr pg smpai petang pon still rasa x ckp masa kannnnn... hahhahah... x sedar diri punya mak...



15 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

len kali klu kuar lg..aku akan pastikan aku ikut korang..hahahaha jeles nih

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

betul kau.. seronok sampai tak sedar dah nak magrib.. sib baik hari terang benderang lagik.. tu pun tak reti2 nak bali... laki aku pun sib baik tak bising..

amboi2 sapa la yang muka (ala2 ntah apa2 tu) nak set timer tu.. ni korang la, sibuk nak guna timer.. kamera cabuk aku jugak yang boleh tangkap gambar kita semua tau..

sham, memang seronok, citer sampai tak hingat dunia.. best, lenkali kita berjimba lagi ok?

Hirda Ibrahim said...

hahahha...
ayat x leh tahan "abg la suami terbaik di muka bumi ini." terus cair cooi.

sib baik le laki2 kita ok kan? yer la, sian le skit kat bini2 ni. bg la kami bergumbira pulak.

aku pun heran, kita balik dh dekat pkl 7pm tapi still terang benderang kan?

eh poms,
muka kita berdua yg nampak sgt 'cahaya keimanan'. muka mimi & lieya maintain je. tu yg aku tanya lieya dia pakai bedak apa.
kulit kita jenis oily kot wei.

yeah, next time. no movie. main bowling pulak. x pun karoake. make sure aku dh ada sore time tu.

eh, ko x habiskan ayam tu kan? kalu tau camtu better ko amik ribs & chic fingers, rasanya ok skit kot. len kali kita pi chili's, tgif pulak k?

eMMa@iKKa said...

Enjoy tu!!!!ohhhh tidak!!! lain kali ada rezeki aku nak folllllllllow okaaay!!! Geram nie..tak kena dgn time aku..uhhhhhh.:(. Tapi yang tak tahan tu you all kasi perkena dkt tony roma tu...pperrrggghhh!!

Hirda Ibrahim said...

eh lupa ckp..
beli la weih.... leh kita berboria purse.
ko tau, aku sukaaa..coz byk tempat card dia. total ada 18 card slot.
puas ati aku....
ayat setan aku kat ko "alahh brapa hengget sgt kalu nk dicomparekan dgn coach.. keh keh keh"

☆ lieya latif ☆ said...

hah karaoke? ye aku setuju cik puan hirda...next time kite main bowling n gi karaoke....hihihihi....lagi gempak tu...time tu sume wajib nyanyi....no malu2 haaaaaaa...

tegelak aku bace dialog ko laki bini....sweet2 gatal...muwahhhahahaah....

mau taknye sham, aku ni jarang kuar w/o my kids tau...balik terus cium sekor2 tau...cam rindu sangat.....hihihihi

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

hehehe..lawaksla awak ni sham.... minta izin ke paksa tu??? hahaahha....takpela kan..apa2 pun cara, janji kita inform & bgtau.... waaa...mmg jeles tgk korang berouting mcm tu...heaven la kalau dpt kuar & buat xtvt, terasa mcm bujang la pulak yaa...

liwaniel said...

seronoknye korang ber outing ramai2 ni

As said...

hhuhuhu... best giler korang kuar.. kalo x dah join aku.. kena balik kg la...huhuhu.. sbb dah lama x balik.. asyik postpond jer.. sedih tau... tgk korang berjimba.. sakan nooo...
xpe InsyaAllah kalo ader lagi kami akan join... huhuhu

Softtouch [Hanim] said...

bestnya hai jmpe kwn2 bloggers...bujang lah masing2 ekk...mesti ada orang phewit2 nie..he he he

mrs khairul said...

sham lawak lah ko "memaksa" laki ko bg permission p jimba2 tuh...nsb cooi sporting kan..

aku pun risau gak kot2 lah khai xbg..tp sng jek aku bg la alasan aku xpnh kuar dgn kwn2 sejak kawen..hehehe..pastu aku ckp lah dia main badminton dgn shahnun (laki hirda) smpi kul 1 pagi aku x bising2 pun) pastu terus lah dia kata...ok..hahahhaa...

weh aku minat lah dgn handbag ko tuh..unik design dia..kaler pun ala natural..aku minat wane cenggitu..bole ke ko bgtau aku kat mana ko beli..(oh sguh x malu aku ni)

aniway mmg best kan sesekali dpt spend masa dgn kwn2 without anak2 & hasben..even aku cuma join sejap jek..aku terasa bahang kemeriahannya dgn hanya melihat gamba2 korg kat TR tuh...huhuhu...

mella said...

bestnyerr..
cam org bujang laks..enjoy sakan yea sham!!

bertuah dapat laki terbaik dimuka bumi nie kan sham hehehehe
(ayat power tul!! huhu)

Emy Omar said...

Bukan main lagi kau ye sham..takpe sekali sekala tinggalkan echa ngan abah dia kan..

Puan Iza said...

waaa...korang outing lagi ek...bestnya....dari pagi sampai petang tu sure puas kan hehehhe....

.: Leen-Awie :. said...

hamboi kemain outing ek mak2 nih... tak hengat anak n somi kat rumah... hehhehee, bila lagi ek?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails