Friday, August 21, 2009

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa




Bahawa aku Penyimpan Mohor2 Besaq...Yang Besaq2 Kepala dgn ini mengisyhtiharkan bahawa PUBLIC HOLIDAYS untuk semua ... untuk Sebulan (No Overtime!! and No Replacement! !! ). Maka Dgn ini ingin diberikan sedikit Pesanan kepada MANUSIA : -



1. Kalau dok beratur panjang di Kedai Mamak curi-curi makan di waktu puncak -Bukan yang suruh!!
2. Kalau ada Runner dok tolong beli Bekalan - Dia takdak kena mengena dgn !!!!
3. Kalau tak reti2 nak buat amal ibadat - Bukan yang dok bagi hampa MALAS tau!!


4. Kalau dok pakai terdedah sana-sini dok menyeksi x tentu hala - Bukan yang suruh dan bukan yang suruh tengok..!!!

5. Kalau ada kapel dok pi berkepit gesel sana-sini siang malam - Bukan yang bagi line!!!

6. Kalau dok Boros sangat shopping Raya - Bukan yang suruh!!

7. Kalau dok tak habis2 mengata orang - Bukan yang bagi idea!!

8. Kalau tak habis2 dok berdengki kat orang - Memang bukan yang dok cucuk!!





Maka MANUSIA, ambillah peluang ini untuk UPGRADE kan Diri anda, KENALI lah Diri Anda, BERBUAT BAIK lah dan SUCI kanlah Diri Anda. Kumpulkanlah Pahala sebanyak mungkin..... .....RENUNGKANLAH..Adakah masa ini yang paling sesuai untuk BERUBAH atau Anda masih Menunggu!!!! ...Tunggu Sapa lagi.... Jangan lupa Bayar ZAKAT FITRAH tau!!!.....Ada juga yg dok merungut Zakat mahal .....Ini pun takdak kena mengena dgn tau!!..




Tolonglah MANUSIA ooiii....... Kalau Semua dah BERIMAN dan ikut Jalan yang Benar...kami punya kerja pun kurangla sikit....Kamipun dah letih Overtime.... Akhir kata - SELAMAT BERPUASA Dan BERIBADAT ............ ......... ....

We Will be Back to Office after Ramadhan ....he..he




8 comments:

liwaniel said...

selamat berpuasa buat sham sekeluarga

Softtouch [Hanim] said...

selamat berpose dari sy sekeluarga utk sham sekeluarga....
tergelak baca yg pasal cuti utk 'syaitan' tu..he he he

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Salam Ramadhan buat sham & keluarga.. semoga puasa tahun2 ni lebih baik dari tahun2 sebelumnya.. insyallah

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha
comel jer pesanan ko tu kan

btw....salam ramadhan al mubarak & selamat berposa.....

harap2 tahun nie kita dpt menunaikan terawih since anak2 kita dah besar kan...

Puan Iza said...

Salam ramadhan buat sham sekeluarga...

Ayumieza said...

salam ramdhan kak syam ku sayang...tergelak nurul bila aca entry utk syaitan tu hahahaha...nanti add nuul kat ym ue puyu_pendot@yahoo.com

Emy Omar said...

Salam Berpuasa sham..ralik baca cerita kau tu sham

Jess said...

Selamat menyambut bulan puasa

From Jess
http://kidsislands.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails