Wednesday, August 19, 2009

Story about my lovely doter...


rasa cam lama gak aku x hapdet blog kan..so ari ni mak nk citer pasal echa la buah hati pengarang jantung aku tu... echa now da nk msk 2yr 10mos dan dia trsangatla becok n kepoh ok.. pas2 echa sgt suka menyanyi..now fav local group dia ialah hujan ngan bunkface..boley??? sabor jer la..ni sumer abg. long dia punya pasal la..x psl2 anak aku trpengaruh.. kalo msk je dlm keta..terus je ckp kt apak dia.."abah kak dio.." (abah bukak radio) hahhaha..pas2 dok le layan lagu kt radio tu smbil angguk2 pala goyang2 kaki..yg aku x tahan tu..kalo tang lagu yg dia x reti nk sebut tu..ni kes kalo lagu omputih la.. dia leh bantai nganga2 mulut dia tp sora x kuar..ala2 miming la...hahahha...pas2 tang lagu2 peberet dia ko jgn sesekali nk nyanyi yer..kalo nyanyi harus kena sound ngan dia.."ummi!! diam!!"... kurang asam punyer anak..berani ko sound mak ko nih...pas2 skang kemaruk layan dvd wall-e...adehhhh nk tgk movie lain pon xde can.. tensi gua..
pas2..
aku ni kononnya nk la sgt train echa ni diapers free...tp trsangat la payahnya.. dia xmo okeh.. masa mula2 try tu dia da trbabas da trlepas atas carpet..hangin tul aku masa tu.. leh plak dia trkangkang2 ckp eh..eh..eh pas2 menabur jer kt situ... geram tul..bkn nya nk ckp.. pas2 aku train lg.. dia cam x selesa la plak pakai spender je..dok la tarik2 spender tu...hahahha.. x tahan plak aku nengoknya... ada la x smpai setengah jam dia da pi amik diapers dia suh pakaikan..hek eleh sabor je la.. bila la ko ni nk diapers free ni cik echa oiiii... da tua bangka da..nk msk 3yr da.. kalo brcakap kenmain lg..ckp nk kencing plak x bleh yer... ni yg mak ko geram ni..
pas2...
kan nk tau fav food echa??? echa suker mkn chicken chop black pepper ko.. pergh x tahan aku... kdg2 tu hari2 dia menyebut.."ummi.. nk mkn chic. chop.." perghhh...lancar jer mulut ko menyebut yer...sapa yg ajar ni.?? seminggu skali leh la aku layankan lagi.. byk gak dia mkn... xde plak dia kata pedas ke apa ker..tp now echa mmg kuat mkn la..tp salu echa mkn nasi kicap ngan telur dadar je..tu je yg dia nk tiap2 hari mak aku kata.. sayo sumer xnk mkn..ni mmg menurun dr mak ko la ni xnk mkn sayo.. byk gak dia mkn smpai aku plak naik risau..ntahhapa2 kan..bila anak xnk mkn dok la paksa suh mkn..bila anak nk mkn..ko risau plak smpai xnk bg makan... apa punyer mak nih... echa makin debab yer skang...baju pon sendat je..hehehehe..
pas2..
echa suker tido lmbat tau...letih aku...kul 11 lebih...kul 12..baru la nk tido..pas2 esok nk bgn pagi punya la seksa..meraung2 xmo bangun..pas2 suh dukung dia smpai umah uwan dia.. merengkeh aku mndukung budak nih...nk bwk henbeg lg.. nk bwk beg baju dia lg...nk bwk bdn sndiri pon mengah wehhh...kekekeke..
pas2....
echa ni kaki brjalan...ikut mak ngan apak dia la...mana bleh dok umah lama2...mula la dia meroyan..mengamuk2 ajak brjalan... aku ni kenkadang ari ahad tu nk la dok umah nk membuta barang 2-3 jam...nk berehat2 lepas kemas umah...ni echa da sibok ajak berjalan...modal dia..."nk pegi tekko..(tesco)..nk beli kelat (coklat)... apa ko igt kedai mamak kt dpn tu xde jual coklat ke yg ko smpai nk pegi tesco tu???? eiiii...
pas2...
echa pemalas gosok gigi okeh.. siap bergaduh2 ngan dia time nk gosok gigi... siap halau aku kuar bilik air pas2 dia kunci...x smpai seminit dia da sdh gosok gigi... ntah apa yg dia gosok aku pon x tau.. kalo dtg angin sewel aku... aku pegang dagu dia..aku gonyoh2 je berus gigi tu kt gigi dia smbil echa meraung2...aku??? teruskan cam xde perasaaan ...mmg dasar mak yg kejam..
pas2...
eh...apa lg aku nk citer ek...da xde idea la plak...nnti ada citer psl echa aku smbung lg k... hahahhaha

kejadian di satu petang ahad... aku baru bgn tido..echa da memekak ajak berjalan.. aku ni da la letih...so apak dia bwk je la meround naik keta pusing2 kl.. tgk la muka aku br bangun tido tu...jauh beza ngan muka anak yg hepi giler sbb dpt naik keta


kejadian di tika yg lain... kt d curve kot...sbk lak nk brgambar ngan camel ni ha... debab kan echa masa nih...



7 comments:

Jasfyra said...

syok gila aku baca ngomelan ko ni sham...
tang anak ko terbabas tu aku xtahan tu..hahahaha
xpela, biar je la dia mkn sham.mana de debab echa..ok je aku tgk..org kata kan, nanti dia dah putus susu, badan diorang akan mengurus balik

mrs khairul said...

hahahha..chicken chop? gilerr demand la anak dara ko nih...apa kata ko buat sendrik jek sham...heheh..ye la aku rs plg murah pnh aku mkn pun rm16 kat C4 subang...

sham oii..terbalik la kan..anak aku tuh sshnya nak soh makan..tp sejak aku tukar pediasure br lah nmpk selera naik sket..now dh 15kg..ok sgt lah drpd dulu 13kg sejak dia umo 2yrs..si echa tu montel lah sgt2..geram aku menengoknya..rs nak pelok kuat2..hahahha

pstt..psl potty train tuh..xpe dont giveup..amik masa sket..insyallah boleh..aku dolu 1st time x berjaya gak..so bila dia dh masuk 2 taun 9 bulan aku nekad nak gak buat..aku ckp apa tau kat kanda "kalo pakai diaper nnt tak hensem..Bella tak suka org tak hensem (bella tu girlfriend dia)" hahahha..amazingly dia terus pee kat toilet..keh..keh..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hehe..pas2...pas2..pas2.... aku suker lah echa yg debot nie!!!! pangai mcm acih sebijik!!! huahaha... naik darah aku kadang!!!!! tp kalo time manje..melepek2 plak..aku plak naik rimas!!! huahahahah.... dia nak makan..ko sumbat jek bagi makan.. x der hal punye!!!!

As said...

hahah... echa... echa.. dah mcm².. ala sham aku lu masa trained adriana diapers free terbabas atas carpet la... atas kerusi la...kalo suh pakai spender tuh.. kejap² dia tarik.. whakakak... tp bila dah lama² ok dah... dia lak xnak pakai pempers kalo aku suh.. almaklum la mlm takut terbabas ker... tp so far ok... demand anak ko erk sham... nak mkn ciken cop... patut la badan dia bambam.. suka aku.... teringin aku nak anak badan cam echa ni.. tang bab nyanyi tuh usah kata echa... anak aku pun giler radio ko... asal kiter tukar jer radio tuh... dia mula la marah...

Softtouch [Hanim] said...

kalu cite pasal anak mmg panjangkan sham, smpai esok pun xabis...ala sham biarlah dia makan sham..sy suka jer ngan budak pandai makan mcm echa ni sbb anak sy susah nak makan. Masaklah mcm mana pun telur n kicap jg dia makan tp 4 atau 5 suap je dia makan..echa pun suka telur & kicapkan...echa xdebab lah, dia tinggi..tembam2 lah comel..jgn risaulah, nnti dia besar pndailah dia jaga bdn..nnti kalu dia penat sekolah, mesti bdn dia turun balik..yg penting echa comel mcm ummi dia,,echa senyum mcm shamlah..

Hirda Ibrahim said...

yer la poms,
anak dh lalu makan tu ko layankan je (tapi tu la kan, nanti susah pulak nk cr baju)
tapi serius aku suka kalu budak2 selera mkn.

wei, anak kita terbalikkk..
anak aku cam bapak dia. kaki dok umah ko. so, weekend kami semedang tergolek depan tv je.
aku yg tergedik2 nk kuar.

potty train. aku pun x tau bila nk start. takpe.. selagi muat diapers tu, ko pakai je la anak oi..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

gelak2 aku baca peel si echa.. iyer la kau, echa aku tengok makin debab.. tapi aku suka tengah dia pakai sleveless tu.. memang kena dengan badan dia yang tembam tu.. tak tahan aku dengor dia nak makan chic.chop hari2.. boleh kopak! hahahahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails