Monday, January 25, 2010

Annual Dinner

Date : 22 January 2010 (Friday)
Time : 8pm
Venue : Equatorial Hotel, Bangi.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

da lama plak rasanya aku x g annual dinner kt opis aku nih.. tiap2 tahun mmg ada annual dinner tp last year aku x pi sbb malas..kekeke.. so this year mmg tingin sgt nk pegi bersosial gitu.. tp tmpt adalah sgt membosankan okeh.. eii xde hotel lain ke korang nk buat.. sungguh x grand okeh.. da ler dewan dia kecik je.. tp nk wat cemana.. da top management pilih hotel ni kan..redho jer laa.. ekceli ni dinner tahun 2009 dan patutnya dinner ni 17 dec 2009 ari tu tp da dipostpone ke 22 jan 2010..


- snap before pegi -
aku brsiap fr. ofis je.. da siap2 bwk baju da.. sbb mmg x smpat aku nk blik umah punyer.. kalo g fr umah..kul brp baru aku smpai agaknya..yer la jumaat kan hari jem sedunia.. so mandi siap2 sumer kt ofis jer..
- stage -
dinner ni dibuat sekali dengan penyampaian anugerah sempena minggu Q..

- with kak mala -
lg sorang best buddy aku x dpt pegi last minute..cik nana kita x sihat la plak.. so adalah agak membosankan bila bespren kita xde utk sama2 menggedik masa dinner k..




pengacara jemputan khas malam itu ialah wardina saffiyah.. cntik sgt wardina ni.. dia dressing simple je.. tp tu la kan..kalo da cntik tu pakai simple pon ttp nmpk cun



menu malam tu... western course



ni masa food presenting utk VVIP.. korang perasan tak yg macam tong besar tu..
ambik koo... bila bukak je penutup skali kuar org dr dlm tong tu daaaa... kitorang sumer pakat gelak masa ni.. aku tgk muka bdk pompuan tu ketat je masa tu.. yer la sian dia kan kena usung dok dlm tong tu smbil pegang food utk VVIP..


first appetizer - Grilled Romain Lettuce with Light Caesar Dressing & Prawn
(nama kenmain gempak lg..rasanya ala2 je..tp yg panjang tu cam biskut cheese tu sodapppp)

Cream of Mushroom Soup (ada bun & butter skali)
mushroom soup ni pon sodappppp sgt... pas mkn ni dorang serve spaghetti plak...tp giler x sdp langsung.. aku tgk sumer org pon x mkn so aku mls nk snap pic dia.. da ler tgh lapor masa nih..


Main Course - Roasted Leg of Lamb with Pepper Sauce, Baked Cajun Spiced Chicken with Creole-BBQ Sauce, Grilled Cod Fish Fillet with Light Curry Sauce, Spanish Potatoes with Capsicum & Chili, Seosanal Buttered Vegetables, Butter Corn Rice
fuhh sib baik ler ada nasik ko... masa ni da kul 9pm++.. perut mmg da brkeroncong masa nih.. sblm dorang serve main course ni aku da bajet nk singgah mamak da blk nih... skali sib baik ler ada nasik n lauk pauk yg lain tu kira boleh masuk ler kt tekak aku nih kecuali yg lamb tu sbb mak mmg x mkn lamb.. aku ni bkn apa bubuh sumer nama menu ni sbb korang tgk dari nama food tu sumer cam gempak2 jer kan.. giler punya payah nk igt nama.. tp rasa bkn sedap mana pon.. ala2 jer.. aku msk sambal sardin kt umah lg sodapppp..


Dessert - Apple Strudel with Ice cream
dessert dia aku paling suker...dappppp..lg pon da lama x mkn apple strudel ni



artis jemputan mlm tu Atilia.. aku x minat sgt minah ni.. aku x penah pon dgr lagu dia.. tp persal dia glemer sgt eh.. mesti sbb mak dia kan.. apsal korang x jemput je mak dia si salamiah hassan tu.. leh gak aku layan lagu dia.. eh aku minat tau salamiah hassan...si atilia ni dok nyanyi lagu org jer...

masa penutup dia nyanyi lagu omputih yg big spender tu... ni jer la lagu yg dia nyanyi yg bes aku rasa... suara mmg sedap..tp masalahnya dia xde lagu sndiri.. so org nk enjoy dgr lagu pon xleh sbb pilihan lagu dia sumer lagu yg org x tau



smpat lg snap pic kt toilet...



smpat bergambar ngan wardina sblom dia blk.. henbeg LV neverful tu henbeg wardina la tu..



pic kt luar before blk..


simple jer baju aku kan... ekceli tema dinner ialah 'golden touch' tp sbb lg 4 hari nk dinner bru dorang inform... so mana la smpat mak nk cari baju kan.. lg pon x kuasa la nk berabis kt dinner camni.. sayang duit ai... so pakai apa yg ada jer..
pas2 seperti biasa.. sumer dinner ada lucky draw kan.. dan aku adalah antara org yg mmg x bertuah.. mmg x penah menang okeh.. eh penah la 2 kali dpt saguhati jer.. tp that nite lgsung x dpt apa2.. da ler grand prize dia dpt laptop, henpon ngan digicam... satu pon aku x dpt... huwahhhhhhh... mak da berangan nk dpt laptop tauuuu... menciiii okehhhhh...

ni on d way masa nk balik... drive sorang2 kul 11.30 pm++ so buat keje giler snap pic smbil drive.. masa ni tudung da cmpak kt seat sebelah... rimas okeh dok terlilit sana terbelit sini





8 comments:

As said...

amboi merelip... relip ko sham.. comei jer ko pakai tudung...
sesuai... hmm best arr p dinner aku dah lama x p.. maklum la.. malas nak cari baju sbb bila dinner co aku.. slalu time aku pegnen... geram aku....
aku lak kalo dinner slalu si salamiah hassan tuh yg perform... x tau arrr... ko anak dia lak.. hahahaah

Softtouch [Hanim] said...

bestnya dinner..western course lagi..tp xbape sedap ekk?xpelah janji dinner..company sy xde dinner2 pun..sedih kan?cume ade jamuan b4 raye cina jer itu pun dia pacak khemah...he he he.

drive sorang2 dr bangi ke umah sham..kalu sy mau nangis..he he he..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sian ko, bestfriend kau tak de ek. mesti mati kutu kan rasa.

makan kat time2 annual dinner ni rasa best sebab dia hidang course by course, tp kekadang yang boring bila dapat makanan yang tak sedap.. kalau dapat yang sedap, makanan tu rasa sikit pulak dapat kan. baik makan buffet, boleh pilih2. boleh makan banyak hehehe

wooiit bahye tu drive sambil amik gambar.. dah ler tetengah malam.. sorang2 lak tu.. hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

comel ko beb....aku suke tgk mate ko....hik hik hik...tu hazel ke brown...mmg sesuai tau ngan ko..cun!!

aku suke dinner camni....tapi aku tak suke yg hidang chinese course.....sampai kat nasi jek aku dah bentak kenyang...selalukan nasi tu yg last2 heehehehe....meleleh aku tgk food ko sham.....lapa wei....

wardina tu cantikkan..betul kate ko...kalo dah cantik tu...pakai ape pun nampak kene jek kan...

ala ko mane ade simple...okey laa tu...cantik gak...hijau lagi heehehehe

atty's said...

dulu kty selalu gak dinner situ ..tmpt mmg kocik .

cantiknya wardina tuh ..

Pink dan Biru said...

hi mama alysha!
come visit our little shop
http://pinkdanbiru.blogspot.com
see ya!

Mimi said...

mcmc2 menu western ye...
betoi kan Sham, makanan mesia/melayu gak yg sedap especially yg pedas2..lagi terbukak selera nak makan..

Hirda Ibrahim said...

sweet je ko makeup...

aku pun suka tgk si wardina tu..
sweet sgt...
poms,
atleast company ko ada gak jemput artis.. company aku x de nya...

nama menu semua kellass-kellass...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails