Thursday, January 14, 2010

padan muka ko!!

mlm tadi.. dlm kul 11pm echa ajak msk dalam bilik... tu mknanya dia da ngantuk la tu.. so ajak masuk tido.. haku pon ikut jer la.. so pas susun sumer segala garfield yg ada tu sebaris ngan dia n selimut garfield tu aku pon baring ler nk tido skali.. tiba2.. echa jerit panggil abah dia...


echa : bangggggg..ooooo... banggggggggg...


masa ni aku da gelak cam nk mampos da sbb apa echa pggil bang tp x panggil abah??...sebabbbb.. aku salu jerit cam2 kt cooi bila aku da mls nk bgn dr katil.. so jerit jer la dr atas katil paggil laki yg tengah terbongkang dpn tv kt dpn tu..hahaha.. pas2 kan echa salu tego aku..kalo aku panggil abang je mesti dia betulkan...
echa : apa bang-bang..abah la...
hahaha...lawak tul laaa.. ok smbung blk dialog atas td tu... pas jerit panggil abah dia msk bilik..


abah : echa nk apa?
echa : jom ar tido abah..ari da malam ni... meow nk tido... (meow tu refer pd garfield2 belaan dia tu la...)
abah : yer la echa tido la dlu.. kang abah tido plak
echa : abah tido sini yer.. (smbil suh abah dia baring kt hujung2 katil tu.. abis katil da penuh ngan garfield n bantal apa citer kan...)
abah : yer la abah abah tido la nih..
echa : eiii abah nih.. pg la tutup tv tu... mmbazirrrrr jeeeee...
huahahahhaha... masa ni aku da bantai gelak bagai nk rak... haaa.. baru padan ngan muka abah ko.. kena sound ngan anak cam2.. ko g masuk bilik x tutup tv, lampu, kipas sumer apehal kann.. ha amik ko... kekeke...
so moral of the story... jgn kita je pndai2 nk sound2 anak kata dorang suka mmbazir.. sbb kita yg tua ni lg la suka mmbazir... contoh terbaekkk apak echa tu ler.. kalo msk bilik air pndai bukak lmpu .. kang da kuar bilik air x pndai lak nk tutup lampu... mnyirap jer aku hari2 tau... dia pndai bukakkkk je... tutup x pandai...(haaaa ... korang jgn nk melucah plak ek pikir yg bukan2...) eiii gerammmm jer mak ni haaa... aku ni la kadam tukang tutup lampu sumer.. kdg aku da geram.. senyap2 aku dtg kt cooi.. aku piat je tinger dia smbil kata.. eiii..persal x tutup lampu... haaaa.. mak malas nk membebel.. terus bg jer.. kalo byk bebel kang lg skt ati..betul tak???



10 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

gelak nak pecah perut ko....echa echa...nasib ler aku panggil en laling hubby tu papa...buatnyer aku panggil honey cam dulu2 tak pasal2 anak aku pun ikut panggil papa dia honey..apa kes kan?

bebudak sekarang cepat betul copy paste apa yg berlaku kat sekeliling di akan.....nak2 apa yg diaorg nengok kat tv and dgr....lagi ler cepat...cuba suruh belajar alif ba ta....kejap jer ngikut...tensen aku......

Softtouch [Hanim] said...

klaka lah echa..dah pndai skrg yer echa kenekan abahnye...

sy plak mcm asben sham, kdg2 kipas ,tv semua lupe/malas nk tutup...asben sy yg tutupkan semua...he he he

☆ lieya latif ☆ said...

kekeekekeekh....tegelak2 aku...padan muke cooi hah....anak kemain petah sound direct kat bapak wakaakakakak...

aku paling lawak tang die betulkan ko panggil abah tu....hihihihi

echa same ar cam mia...kalo tdo..sume bantal dok keliling die...dah mcm kubu pun ade...kalo mija x..cukup satu bantal jek ko...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

hahahahaha...sham bahaya tu kalo biarkan echa kuar ngan apaknya jek..kang ada yg ngaku adik plak... hahahahaha


adoi la ..aku setuju..kite yg tua ni yg tunjuk contoh membazir... hahaha peel cooi tu sama ngan ayah maryam..buka pandai..tutup x pandai... sakit hati... aku ni tukang tutup suiz lampu je ...gerammmmmmmmmmmm

As said...

muahakakka... sakit perut aku gelak ko.. dah ler perut aku ni muncit... senak jap...hahaha
pandai anak dara ko.. aku pun kadang bengang gak ngan laki aku.. tp mujur ader adriana yg leh sound papa dia...muahakkka... budak2 skang ni ingat aper yg kiter ckp... klako ...klako... best arr echa nih...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aku gelak terkikih2 sorang2 depan pc.. tu la selalu bahasakan abang depan anak kan.. so dia pun ikut la ber'abang2'.. heheh lawak tol

tapi bagus la echa, dia siap warning abah dia jangan membazir.. heheh bagus tul.. bijak ecah ni

Mimi said...

kui kui kui..kelako la Echa ni...tiru-tiru mama panggil abang..pastu siap sound abah ckp jgn bazir..bagus tu Echa..ingatkan abah dia..

Emy Omar said...

wakaka..kelakar la echa ni..ha ambik dia pun dah pandai bebel tu sham..beringat la lepas ni ye..hi..hi..

Ayumieza said...

adoiii sakit perut nurul gelakkan entry akak kali ni sampai keluar air mata tau tak...echa..echa..boleh pulak dia bantai panggil abahnya abang kahkahakahakah....pengajaran dari seoarang anak untuk abahnya hehehe

E-Marlin said...

hehehhe..pandainye si echa tu bercakap.... bijak budaknye ni hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails