Tuesday, June 01, 2010

dari rasa ke tg. malim

cuti wesak hari tu kami blk kg.. misi utama blk kg. adalah nk menunaikan janji kt echa yg dok sibuk la nk naik 'ketetapi'.. pntang nmpk mulut bising nk naik 'ketetapi'.. kitorang malas nk bwk dia naik train ni kt kl.. korang tau jer la kan kt kl tu ramai org..padat, sesak, sendat sumer ada.. x koser haku... so kalo naik komuter kt stesen Rasa ni ok la.. org pon x ramai.. koc nyer kosong jer..


mula2 plan nk bwk echa je ngan paklong dia yg pakai bju belang tu je.. skali echa g ajak plak kazen2 dia yg bdk2 pompuan 3 org tu skali.. aku bkn apa2.. risau gak bwk bdk2 ramai2 ni naik public transport.. bkn senang nk handle.. echa sorang je dah ckp melasak dah.. tp sib baik la anak2 SIL aku ni mndengar kata sket, so senang la nk handle

 

train smpai kul 4.25 x slp aku.. masa ni bru kul 4.. so lepak2 kt luar dlu.. x berani nk msk lg tkt bdk2 ni main kt tepi2 tu kan.. eiii seriau ookk..


sementara tu bdk2 ni brlatih lak brlari.. bak kata echa.."ke garisan.. angkat punggung..lariii!!!" kakakaka sabor jer la...

 

sabar menanti train yg x kunjung tiba


luv this pic so much... old school.. ohh sweetnyer bdk dua org ni.. echa ngan pak sedara dia aka pak long naufal.. sebaya nih ko


ha kn aku dah kata.. jg echa sorang je dah ckp meletihkan.. org lain dok diam je.. dia sibuk nk mengintai landasan ketapi tu.. seram je aku

amik pic sblom naik train.. kitorang naik train ni dari stesyen rasa ke tanjung malim.. saja2 je nk jalan2 kt pekan tg. malim tu


dlm train.. bes ko naik train kt sini.. satu koc tu kitorang yg punyer.. mmg x ramai org n sesuai sgt la bwk bebudah ni..


ehhh?? tetiba je da smpai stesen tg. malim.. hahaha.. .. dr. stesen tg malim ni kitorang naik cab g pekan.. amik dua trip..satu trip rm3.. ok la tu..

bdk2 ni dah haus.. so g lepak kt mamak mkn roti canai.. hebat bdk2 skang.. kecik2 dah pndai lepak mamak yer..

masa nk balik tu.. ujan lebat gila.. dah cuak ni sbb camna nk g stesen komuter tu kalo ujan.. bkn senang nk dpt cab kt sini.. sib baik la ada satu cab lalu dpn kitorang.. terus sumer skali naik satu cab..hahaha giler sendat kt dlm cab.. aku sorang je selesa dok kt dpn.. 7 org kt bakang okkk.. igtkan naik 1 trip ni rm3 je la.. skali ko dia caj rm6 terus... cisss!!

tggu train kt stesen tg. malim dlm keadaan ujan



smpat gak snap pic ni sblom naik train kt bakang.. tgk echa tu dah x sbr nk naik 'ketetapi'


 
haaa...hambik ko.. siap leh baring2 okkk..

 

kenmain gedik lg ko yer..

 




yahuuuuu... dah smpaiii.. dahhhh.. jom blk umah uwan ko.. mak ko ni dah letih!!!!


7 comments:

Hirda Ibrahim said...

heheheh.
yer la ko, aku bwk hardy naik lrt, ko bwk naik train.

suka aku dressing echa ko..
memang harus ko cr byk2 suar 3/4 pasni.

auww.. ensemnya naufal tu... aku pun suka pic berdua black & white tu.

tu dia.. sendat taxi tu korang ber 7. sib baik dia nk amik.

Softtouch [Hanim] said...

betullah sham..bkn senang nk bwk budak2 naik pub transport nie...tp naisb baik kazen2 evha tu behave sgt yer..
bestnya xramai org..senang sikit nk bernapas...he he he...
kemain echa lg suka naik train,boleh geng danish sbb sama2 suka naik train...

Mimi said...

best nih naik tren orang x ramai..siap leh baring lagi..aku bwk najeeb naik komuter gi pelabuhan kelang pun gitu...KL-Sentral gi Subang Jaya agak ramai, tapi pastu mcm tren tu kitorang yg punya..hehe
re: baju boy x berapa byk choices tapi utk girl mmg banyak and macam2adaaa...

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

suka nengok photo anak beranak lentok kat krusi tu cantik sangat,

☆ lieya latif ☆ said...

seronok anak ko sham....dpt gak merase naik train hah...pengalaman baru yg seronok tu.......

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sangat syok kalau naik train tak de orang kan.. terasa train ni ANA yang punya. heheh

eh anak sedara dan bapak sedara sama umur? hehehe tp cute betul la naufal tu..

siap baring2 korang dalam train tu kan.. berapa lama perjalanan dari rasa ke tg malim ek?

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wahhhhhhh ni betul2 meriah...syoknya..yg x tahan siap bleh baring2 tu... hehehehe...syok echa naik ketapi ramai2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails