Monday, July 19, 2010

aku masak..????

vavavava... kagum dgn diri sndiri.. disebabkan jarang giler masak, so bila sesekali masak tu kena la canang satu doniaaaa. Lihat lah doniaaa, aku masak ari nih... kuakakakakaaka..

ari sabtu malam tu, dlm kul 10pm, aku merajinkan diri pi NSK selayang utk bli bahan2 basah, mklumla la dlm fridge tu bkn ada apa bnda pon. Pemalas masak la katakan. Sanggup tu pi bli malam2, semata2 nk masak hari Ahad tu.. so meh sini mak nk melabun hasil air tangan mak ni haaa (yg x seberapa itu, sembang je lebat...)


tengah kaut telur tu bg lebar kt dlm kuali, tiba2 tingat plak nk amik pic. Kelam kabut pi cari camera. Nak buat modal melabun kt blog la katakan..hahaha.. sib baik x hangus telur haku.. tp yg klakar tu.. intinya ciput benar, masa blom masak nmpk la byk coz lom kecut, bila dah masak..alahaiiiii


dah dibungkus.. ini la rupa telur bungkus aku pon.. dah cam murtabak pon ada aku tgk.. xpe la yg penting laki mak sookaaaa..



ayam masak kicap utk echa, tp last2 aku gak yg belasah.. echa nk mkn telur dadar jeee..



tomyam ayam, sayur dia yg aku cmpak kt dalam tu just carrot, tomato ngan kobis panjang je.. babycorn tak bubuh coz kitorang laki bini x suka makan.. ini la menu kitorang smpai ke malam.. sumernya berasaskan ayam sahaja..kuakaka dasar pemalas kann.. mak x koser nk bli ikan bagai.. kang yg jd mangsa kena siang ikan, laki mak jugakkk...hahaha


malamnya, wat smbal telur pulak.. telur bungkus lunch td dah abis, kitorang mkn kerat dua je.. so mlm laki aku suh wat sambal telur plak.. kitorang mmg kuat mkn lauk.. masak macam utk makan 3-4 org, padahal aku ngan cooi je yg mkn.. echa mkn nasi kicap ngan telur dadar je..


6 comments:

Mimi said...

pergh..telur bungkus cunn..tak pecah..
aku buat asyik terburai je isi kandungannya..hehe

dapnyer ayam masak kicap..aku punya fave tu..

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya sham...betul janji asben suka...sama mcm anak sy..kita masak punyalah hebat last2 dia makan telur n kicap...

Hirda Ibrahim said...

wahhh..cayalah pompuan, tu la kan, bukan nk ckp besar ke apa.. kita ni actually terer masak, cuma x dak masa je.. kah kah kah

telur bungkus aku pulak, aku selalu letak daging cincang + bwg + cili api. pastu telur kena 2 bijik.

aku pun sama ko, nasi 1.5 pot je. lauk cam mkn 4 org. aku pun kuat melantak lauk.

sedapnya pompuan, mak dh le posa hari ni...

☆ lieya latif ☆ said...

eh kire okey ar tu pompuan....lauk2 ko yg best ape..simple...aku lagi suke camni....asik2 mkn gulai2 ni muak koooooo....

tapi yg tak tahan tu, aku dpt melihat kebaruan kuali ko.....adekah sebab ko mmg guna kuali baru atau pun kuali tu jarang digunekan hingga menyebabkan die kelihatan seperti baru? hahaahahahah

atty's said...

terliur kty nengok telur bungkus ..

Emy Omar said...

ok la tu sham..sedap tu telur bungkus ko..tengok je pun dah meleleh air liur..hehhe betul la kata lieya,aku nampak betapa suci murninya kuali ko sham..berkilat lagi tu..ke memang sentiasa berkilat gitu??hihii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails