Thursday, August 26, 2010

echa pegi solat terawih???

semenjak aku kawin dan ada anak ni, mmg aku xde peluang nk pegi solat terawih jemaah kt surau (aku x pegi masjid, tp pi surau kt area umah aku je). Yer la, kalo aku pegi sapa lak nk jaga echa kt umah. Nak hangkut skali kang tkt dia buat hal plak kan kang mengganggu plk org lain yg nk solat. Tapi thn ni memandangkan echa da besor sket, makanya aku telah mencuba2 nk bwk di g solat terawih skali ngan aku...

echa dah siap2 pakai telekung nk pi solat... sib baik dia nk pakai telekung nih.
1st day pegi terawih tu dah malam ke berapa ntah.. echa solat 4 rakaat jer..pas2 dia brenti xmo solat dah.. dok panggil2 ..ummi..ummi.. aku wat derk jer.. tp sib baik pastu dia diam jer.. lepas terawih 8 rakaat ada tazkirah dlu.. mak terus cabut balik x nyempat nk tggu witir, coz takut echa buat hal.. smbung witir kt umah je la

2nd day pegi terawih.. echa lgsung xmo solat. Coz masa 1st day tu dia tgk budak2 kecik dok main2 kt blakang. Tu yg dia xmo solat agaknya. Masa pegi surau elok brtelekung, smpai je dlm surau terus bukak telekung. Sabor jer la aku tgk. Dia siap bwk bantal busuk skali tu. Aku solat kt saf bakang skali belah tepi. Echa rilek je baring kt tepi smbil silang kaki n isap jari. Lantak ler janji dia x kaco aku.



Hari ketiga, aku pujuk echa xyah ikut. Coz kazen dia x pegi, so dia dok umak mak aku ngan kazen dia. Mak aku pon x pegi coz x berapa sihat. Setakat ni baru 3 kali je aku dpt solat terawih kt surau. Nak terawih sndiri kt umah, rasa malas plak. Ok la tu kan dr x dpt lgsung. Tapi hari ni dah x dpt pegi terawih la plak coz mak dah nmpk anak bulan hari nih... huwahhhhh


10 comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

alalaa comeinyer echa pakai telekung bandung ni .. echa kan boria dengan telekung emily..

tak pe la sham, at least echa tak mengacau kau semabahyang sudah.. aku paling takut kalau anak2 lari2 dalam surau/masjid.. tak khusyuk betul

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

samalah cam aku sham, sejak ada anak ni mmg x pegi..bak kata ko nak buat sendiri kt umah x mampu lagi...aku ni malas menguasai diri hehehe.. ingat nak try gak bw maryam p surau...tgk camne, mggu ni blk kg aku test...

alalalo tomeinya echa ngan telekung dia, ayu je aku tgk..suka tgk muka cute dia ngan abah dia tu....

☆ lieya latif ☆ said...

ohooooooooooooooo ko dah raye la ni yeak.....keh keh keh ...

gitu laa kan, kalo ade anak camtu laaa...sure kene heret same...aku tegelak2 ni bace ko dok semayang, echa silang kaki baring isap jari...dpt aku bygkan kooo...tapi bagus tu...die nak teman kan ko....

aku suke pic echa ngan cooi tu...suke jek buat noti cenggitu...comel okey!~

Hirda Ibrahim said...

alaaa cantik telekung tu. ni yg beli kat kedai kak salina tu ek?

atleast ko rajin pi surau.
mak buat terawih kat umah sendiri yer. cepat je habis terawih aku. ayat bc pendek2 je.. hehehhe

tapi sempat le aku buat 4-5 kali. lepas tu dh start x semayang dh malas nk start. uih kuat jugak setan dlm diri ni kan? huwaaaaa....
aku aim nk semayang 10 mlm terakhir. sib baik time tu dh leh semayang rsnya.. legaaaa...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ok ler tu syam......at least takde ler dia dok main2 and bising2 ngan bebudak lain....

last year aku bw batrice gi terawih..hu hu hu..menguji kesabar sungguh...dia tak main ngan bebudak lain...tp dia dok ler bising2 kat sebelah aku.....jengah2 aku dari bawah....pastu panggil2 aku...start dari tu...tobat ler aku nak bwa dia gi terawih...tahun nie terawih kat rumah jer...tak sanggup nak bawa dia....dah besar nie lagi ler dia tahu nak main...

Softtouch [Hanim] said...

coeml pic echa yg last tu..dia buat muka..ayu je echa bertelekung bandung nie...

budak2 kan mmg mcm tu..xpe skrg2nya sham dah perkenalkan solat terawih ni kat dia..sy [un sejak dah kawin nie xberkesempatan nk pg terawih...

Emy Omar said...

alahai comelnya echa..telekung bdg yang sham..cantik sulamnya..hai..sejuk perut umi ye echa

en_me said...

sonoknyer leh makanns siang hari mak tewww.. ehehe

Anonymous said...

Awesome blog I loved reading your information

[url=http://partyopedia.com]birthday supplies[/url]

Mimi said...

sama la Sham..aku pun x pernah dpt nak tarawih sejak sekian lama...dah kalo kita keluar je nak ikut berjejeran airmata lagi..aku x berani bwk dia gi masjid kt rumah aku tu sbb 'open' sgt..

comeynyerlah echa pakai telekung tu...geram tgk mcm nak cubit pipi dia..jgn marah nooo..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails