Wednesday, July 04, 2012

Smart Readers Charity Concert 2012


Date : 30 June 2012
Time : 7.45pm
Venue : Plenary Hall, KL Convention Centre

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Selesai sudah acara yang dinanti-nantikan. Berdebar2 sungguh mak ko Alysya. Risau kalo tiba dia nervous n xleh perform kat stage. Tapi alhamdulillah, semuanya brjalan ngan lancar. Bangga sgt ngan anak mama ni..

 Teacher dia kata kena smpai KLCC b4 kul 7, pastu pass anak kt teacher, makpak leh wat acara bebas b4 masuk hall. Aku smpai lg 5 minit b4 kul 7. Makpak ko mmg terer bab2 ni. Timing baekkk punyer kan. Padahalllll... plan nk g awal, konon2 leh la shopping kat Pavi.. tp nan hadoooo...


 Mekap budak ni la yg buat lambat tu. Tak reti dok diam. Asal sapu bedak, bangun nk tgok cermin, asal sapu eyeshadow bangun nk tgok cermin. Letih mak ko buat...


 Ni kepandaian apak ko la amik gambar. Dia dah le tinggi melangit.. Bila amik gambar aku x pasal2 je aku jadi katik. Lenkali camera tu xyah la tinggi sgt bang oiii...

 Pengacaranya ialah Adibah Nor ngan sapa ntah laki tu... lupa. Time ni Adibah asik wat lawak je. Dia kata dia brdebar2..takut nk tggu kedatangan kerabat di raja. Pastu mcm2 la dia ckp..tp mmg lawak la. Adibah mmg best!!


 Yang dinantikan. Tetamu diraja..


 Entry hari tu aku ckp agong kan?? Salah la plk. Hehehe teacher Alysya yg ckp agong, so bukan salah i okk. Ekceli ini ialah Raja Muda Perlis dengan Raja Puan Muda Perlis.



 Comei je budak2 ni jd alien, siap ada spaceship tu..


 jeles ai tgok dorang ada costume cntik. Tapi echa perfome pkai uniform skolah je. Ekceli dia ada 2 part. Part 1 perform pakai baju cntik2 ni. Part 2 perform pakai uniform skolah. 



 Sambil mengacara, Adibah Nor pon menyanyi jugak. Rasanya ada 4-5 lagu gak dia nyanyi termasuk lagu peberet aku, Terlalu Istimewa. Syahdu gak bila dgr lagu tu. Dah la suara kak Dibah ni power giler. Mmg sedap sgt suara dia. Dah le comeiii je kt atas stage tu..


 Ini lah persembahan Alysya. Dia menari pom pom lagu Sha Na Na (Amy Mastura). Nampak anak haku yang kabur2 kt blakang tu. Ni la satu2nya pic yg nmpk gak muka dia. Yang lain sumer blur. Abis...dah lagu rancak kan, bila zoom dorang tgh menari terus muka blur. Dah le camera x canggih kan. Ini la kalo anak tinggi, asik kena dok blakang je pulak.



 Alysya dah abis perform, so leh amik dia untuk duduk sama kt dlm dewan. Masa ni pon dah lewat jugak..rasanya dlm kul 10++.


 Ramai gak parents yg dah bwk anak dorang balik. Yer la dah lewat sgt kot. Budak2 pon dah ngantuk + letih. Anak aku je yg hyper kot, x reti dok diam.


 Yang ni combine beberapa branch SR. Ada byk lagu masa ni.



 Mamat pengacara ni masa last ni ada nyanyi satu lagu. Sedap gak suara dia.


 Charity Concert ni telah mencipta rekod dan dimasukkan dalam Malaysia Book of Record sebagai penyertaan persembahan paling ramai kanak2 untuk Charity Concert. Tak silap aku dorang ckp ada dlm 1200++ kids. sudahnya event tamat dlm kul 11++pm gak. Mendapat la byr parking 15hengget kt klcc tu.


Hati makpak mana yg tak bangga ngan anaknya. Tak kesah apa pon kebaikan/ kejayaan anak, walau sebesar kuman..walaupun bg org lain tidak bernilai.. Hanya hati ibu bapa saje yg memahaminya. So sebagai habuan sbb Alysya sporting dan tak nangis, nnti mama bwk awak g splash2 k...





5 comments:

Hirda Ibrahim said...

good girl la echa. gimme 5!!

tu la ko.. kalu anak tinggi camtu le. asyik kena dok belakang je.

lorr ko park kat klcc rupanya. kalu park kat parking just luar aquaria, flat rate rm8 je.

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

yeahhh aku setuju, org yg x berbangga dgn anak dia tu org yg xde perasaan.. ok echa cikgu bangga dgn awak...syoknya dpt join benda2 camni! yeahhhhhhhhhh

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

eh bukan cikgu tp ciksue...akekekeke

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Cayalah echa.. Auntie pun suka echa dpt perform dgn baik..

Jasfyra said...

yay!! tumpang bangga sama echa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails