Friday, February 27, 2009

Shopping @ IKEA wif HIRDA

mesti ramai yg da baca kt blog hirda kan pasal kitorang shopping kt ikea nih.. mula2 nk ucap tq byk2 kt hirda sbb ajak aku g sales nih.. x sia2 pegi..mmg puas ati ler... da ler aku kena bngn awal sbb da jnji ngan hirda jmpa dia kt ikea tu by 7.15am... tp aku smpai lewat sket.. dlm 7.25am cam2.. hirda aku mmg salute kt ko tau... ko mmg salu awal kan... tp aku da kuar awal tau..tp jln tu jem x hingat...aku igt da kuar awal jln clear la..tp xde maknanya yer..
kitorang decide utk shopping dulu.. so setel dlm kul 9.00 am camtu pas2 terus g bekfes.. perut pon da brkeroncong dr awal lg.. tp shoping nyer pasal..mkn tolak tepi dulu ler..hehehhe... kitorang bekfes mihun siam ngan chic wings... giler sodap chic wings tu.. mmg peberet aku la kalo mkn kt ikea tu..
da setel sumer.. kitorang jalan2 kt ikano ngan d curve plak.. tp xde beli apa2 pon.. pas2 lunch pon kitorang decide utk mkn kt foodcourt ikea tu jugak...utk lunch aku mkn meatball yg 5pcs ngan chic wings 5 pcs share ngan hirda.. n hirda amik chic rice... mula2 rasa cam x ckp jer.. tp sib baik x jd tambah... kenyang giler...pas da kenyang hirda pon nk chow balik.. tp aku singgah OU jap...chis ada ati lg tu nk shopping..pdhal ari rabu tu aku da g da jcard sales kt m.valley.. tgh melilau2 tu.. tiba2 cooi kol plak..ajak aku teman dia g putrajaya... so aku pon pg la... jln2 lg kt alamanda.. cari kasut..tp xde yg brkenan di hati..pas2 terus blk umah...
huih...mmg letih gila smlm..kaki aku cam nk patah bila blk umah.. kaki sumer sakit2...tp kena control macho la dpn cooi kan..kang dia bising plak kata masa brjalan x skt pon.. bila da blk umah..tu sakit ni sakit..bla..bla.. tu ler laki aku kalo dia start membebel...malas nk layan...hehehehe..
amboi..tgk ler muka hirda tu..senyum smpai tinger tu... yer la..da dpt apa yg di'aim'kan..hehehhe... sib baik kita tuju kt DRAGBY tu awal2 kan.. kalo x melepas...sbb kalo harga asal mmg aku x beli la kan..


aku pon senyum bangga gak...hahahha... siap amik cuti tu semata2 nk shopping kt ikea nih.. aku amik cuti 2 hari yer...sbb ari rabu sebelum tu..aku g shopping masa jcard sales kt m.valley plak.. giler tul...2 hari brturut2 g shopping... pasni aku dok umah jer la..poket pon da kering...huhuhu.. baru dpt gaji..x smpai brp ari aku leh setelkan... kalo camni gaji brp byk pon x ckp....

ni selingan yer...xde kena mengena dlm ini cerita... ni gmbo mlm td..aku tgh kemas2 henbeg..echa sibuk suh aku amik snap pic dia.. tu ler ghopanya...tahapahapantah..



12 comments:

E-Marlin said...

dasatlah awak ni sham..pasal shopping, sanggup bgn awal (ceh, aku kata kat org)...

chicken wing kat mana yg sedap tu sham? dlm ikea btul ke? aisey nak meneraila...saya kalau gi ikea mmg x pnah mkn dlm ikea tu.... maklumlah masakan omputeh...hahahaha.. saya ni tekak wanita melayu terakhir gitu hehehe...

lawakla gambar echa yg last tu... amboi suka btul echa bergambar skang ni ye..

mrs khairul said...

sham..aku ble bayangkan korg kat sana mcm mana..mesti dok melilau mata tu cari brg yg dh terlist dlm pala otak kan...amboi korg beli brg yg sama yek..aku tiap kali p IKEA mest xtau nak beli apa tau..sbbnya, ye lah dok umah sewa kan maleh aku nak sendat kan umah aku yg mmg sendat nih..muaaaahhhaa

psssttt...hirda mmg punctual gilerrr ko..& tahi lalat ko tuh mahal tau..pemanis wajah..mcm mana aku baru prasan eks..arituh mcm xde jek..keh..keh..

Zanna_MamaBatrice said...

aku masuk blog hirda, muka ko
aku masuk blog ko, muka hirda
bagus arr sham
best arr korang, shopping leh sesama.....naper lah aku nie jauh dari korang erk..keh keh keh

amboi, sampai 2 hari ko amik cuti semata nak shopping sham....baru betul nie. puas hati sikit kan sham...xde ler rasa bersalah and terkejar2 nak balik masuk opis .....

re : sham....aku plak, pantang jumpa kedai kain, meroyan nak masuk nengok...kalu masuk takat tengok jer....takpe arr...tapi sure aku sambar barang sepasang dua....lenkali ko nak shopping kain pasang, ajak aku plak erk...

.: Leen-Wawie :. said...

pergghh sanggup bgn awal.. kul 7+ dah pacak depan ikea.. mmg bebetul soping nih... troli pun penuh...
beselah dapat gaji mesti gatal jer kaki nak nginggah nyoping2 nih.. ekkekeee...

Hirda Ibrahim said...

ye sham,
pasni kita dok diam2, dh le next week aku nk balik kg plan nk pi langkawi pulak...
aku pun dok teringin nk mkn chic wings ikea tu.. dap kan??
aku x pernah try b4 this...

RADIOKITA said...

Selamat Datang ke Internet Radio yang hanya boleh didengar melalui pc atau laptop anda sahaja.

Anda juga boleh download lagu2 hits-lagu2 nasyid secara percuma di site rasmi kami di;

http://malaysiaexpress.net/radiokita.html

makasih

Emy Omar said...

Sham..kita pun macam awak,kalau shopping memang tak hingat punye..hik..hik kita pun ada pegi Jcard day hari tu..habis kopak duit ku!!!!

As said...

wah... sakan hirda & sham shopping.... penuh troley tuh... whakakkaka... kalo IKEA ni buat sale mmg murah betoi...
hmm kalo p IKEA nanti aku harus try la chic wings tuh.. dah ang & hirda kata sedap... sham aku p tau jcards day kat Midvalley tuh... ramai giler org...mula2 x tau nak beli aper... tp bila balik baru sedar dah penuh troley aku rupanya... hehehehe

Jasfyra said...

kalo sale kt ikea tuh..harga mmg gila2 kan sham..best ar korang dpt soping sama2...

Linda Latip said...

whoaaa..jeles guwe!!! huhu kami semnggu skali sure g situ Sham, penangan bebudak opis la nk lunch kt foodcourt..nak² lg tgh ujung bln sbb muroh kan..haha..shopping sggh tu terzsenyum lebor menolak troli hahaha! ambeih pastu g jcard midveli lak ke? uih klu jcard kt midveli mmg tk g la..rapat punggong berimpit ponggong..tak nafas guwe..lg 1 kan sham, jcard midveli ni kekdg pedaah je..ade skali the same tshirt, belikan ghazi hrga asal 29.90 then pegi lg msa jcard tu, tgk² die buh hrga asal 59.90 pastu konon die less smpi 20 lbh jgk..budus tull

Nurul said...

Perhhhh 2 hari berturut-turut tu shopping btol2 sakanlah akak...hehehehe

akak suka makan chiken wing ye..nurul pulak tak reti nak mkn chiken wing hehehe..entahlah tak tahulah plak nape jadi mcm tu kwng...kwng...kwng...

aimi @ kamalina said...

amboi sham...sanggup bgn awal tu... hehehe..shopping punya pasal kan.. sayangnya saya sampai dah ptg...kalau awal tu sure terserempak gak kan.. hehehehe....

sham... ikea mmg buka seawal tu ya??? tak tau la pulak saya... tapi mmg best kan gi situ... rambang mata... nak lak time sales.. tu yg hubby saya dok borong gak.... smapai tak muat kete...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails