Tuesday, February 24, 2009

Watch GENG @ Cineleisure Damansara

yesssss!!!!! akhirnya brjaya gak kitorang tgk movie GENG UPIN & IPIN nih.. dari mggu lepas lg nk g tgk..siap da booked lg..tp sbb lmbt trlepas la pulak.. kali nie.. aku mmg xnk termiss lg.. pas bgun solat subuh gajah aku tu (subuh gajah - apa lg..solat ujung waktu la kan... mklum ler weken...alasan..) terus baring ala2 jer.. xnk tido balik. x lama pas2 dlm kul 8..echa pon trjaga.. terus aku kejut suh bangun.. tp kan.. nk kejut bapak budak ni lg payah dari nk kejut anak.. aku rasa kejut echa bgun lg senang... mula2 aku cuit2 jer... lngsung xde respon.. aku tepok ala2 mnja sket montot laki aku tu.. pon wat dek gak... haku pon naik hangin ler kan.. kelepap..kelepap..aku tmpar tgn dia.. (tgn jer la kan... giler ko nk tmpar pipi laki... x pasal2 aku trbang atas bumbung satgi kena penyepak dia plak...)..baru la nk bukak mata sket... siap tanya aku perhal plak... ewahhhhh... byk ler ko nyer perhal... kang kalo trlambat... aku gak yg disalahkan..



ops...lupa lak nk bitau...ekceli aku da booked tiket ni dari ari khamis lg.. booked utk show kul 11.30a.m nyer... so kitorang kena smpai awal ler nk collect tiket..kang lmbt kang.. 1 hour b4 show start..dorang akan release tiket tu... so nyer aku bajet2 kena smpai sblm kul 10.30 ler.. brmakna... pling lewat pon..kul 9.45a.m kitorang kena kuar umah.. kang nk cari parking lagik.. alhmdulillah kitorang brjaya smpai dlm 10.15 camtu... pas da amik tiket sumer.. smpat ler kitorang snap sana sini wat kenangan...









memandangkan kitorang kuar awal pagi..(kul 9.45 tu leh kira awal la bg kitorang...ahaksss..) maka x smpt la nk wat bekfes bagai...(mcm la aku salu wat bekfes pon...mkn kt kedai jer salu...) dan movie pon lmbt lg nk start... aku ajak ler cooi isi perut dulu kt restoran an-nur kt d curve tuh... ni pes time aku mkn kt sini... b4 ni x tau pon kewujudan rest. nih kt situ.. nama pon da cam nama hospital jer (pusat rawatan annur kt bangi...hehehhe) kitorang mkn nasi lemak okeh... harus la isi kenyang sket... kang perut bunyi kt dlm panggung kang.. mak x concentrate lak nk tgk..


Skang meh layan sedutan citer geng yg brjaya aku curi2 snap yer...byk gak aku amik... tu pon..takut2 gak..watnyer staff dia perasan aku amik gambo... x pasal2 camera aku kena rmpas lak...

ni atuk badrul..



ni badrul ngan kwn dia lim...


ni opah ipin & ipin n k.ros



sapa lg...xkn x kenal...upin & ipin..












kak ros ngan thamby??? yer ker thamby...boleh la...




kak ros tgh marah upin & ipin... haa.. kan da kena piat tinger...


Kesimpulannya... mmg bes la citer upin & ipin nih... mmg x sngka org mesia mmpu buat citer kartun yg bes camnih... gmbar pon cntik...altho x leh lawan disney or pixar nyer cartoon kan.. tp bg aku pencapaian dorang ni kira leh mmbanggakan la...cumanya aku nk komen (ari tu aku ada baca komen filla mama kasih...) n aku setuju ngan komen filla tu.. citer ni bg aku agak buas sket utk tontonan bdk kecik cam echa.. kalo bdk2 skolah tu ok la kot... sbb dia nyer anaconda tu seram tul.. aku pon cam seram2 manja jer tgk... aku risau echa nangis jer... siap tutup mata echa bila scene tu...hahahha... tp citer ni mmg lawak la..aku paling x tahan masa scene yg atuk badrul, thamby ngan opah dok cari bdk2 geng tu... pastu yg hantu tengkorak lembu tu dtg..masa tu dorang ni pon mnjerit la ketakutan sumer kan.. leh plak si uncle thamby tu jerit kata.."jgn mkn aku...aku kurus..." whargkhakhakha... bodow betul...hahhaha... echa pon excited jer tgk citer nih... tp masa da abis..wayang cam gelap sket..masa tu echa nangis... dia takut gelap sgt kot... hehhehe...


Pas da abis movie... kitorang pon jalan2 jap kt kedai2 kt situ.aku nk survey kasut... skali trjumpa lak ngan sue & co...


smpat lg amik gambo... camne la echa tu x serabai.. korang tgk tgn dia wat per tu.. tgh kusut2 kan rmbut dia okeh.. ntah apa pesen ank aku nih...



Pas2 aku g jalan2 kt d curve plak...nk cari present utk baby akid... pas2 blk umah...trbungkang kepenatan...



15 comments:

liwaniel said...

lulus la echa tgk wayang ye..lenkali leh bawak lagi...

ade restoran an-nur kat the curve..tak pernah nampak pun..kat mana tu?

As said...

sonok la echa dah tgk upin & ipin.. heheheh
whakakaka... aku nak tergelak ang leh berani amik pic dlm wayang tuh.... skali dtg security sebesar tamby tuh.. naya ooo... hehehe... so angpa sumer dah p tgk.. aku ni bila la... huhuhu...
hmm leh ang teserempak ngan sue erk... sempat snap pic lagi tuh...

JuJue said...

best kan citer dia!

aimi @ kamalina said...

haa...akhirnya dpt gak awak tgk kan.... bwk bdk2 la kira best la kan....cam kitorang ni nak kata bdk2 ni selalu tgk upin ipin tak gak, tapi saya ni yg over...secara tak langsung diorang pun excited nak tgk citer tu.. ni tgh dlm proses nak beli baju lak..kat sini takde lagi la.. tension sungguh... :P

E-Marlin said...

Dia pun dah tgk gak citer upin & ipin ni hehehhee...

Alahai, semua org dh tgk, saya je belum tgk lagi.... Nak bawa bebudak ni tgk, diorang cam x minat plak hehehhe....

Sakan btul, siap curi2 amik gambar lagi....hahahahha..

Echa suka gosok2 rambut ye? Macam Ashraf gakla...agaknya budak rambut kerinting suka gosok2 rambut kot....

re: xtvt mlm di jakarta..makan je..coz nak shopping dalam shopping complex diorang x mampu hehehe.... semua designer brand.

Linda Latip said...

wawawahhh..jeles nih..rmi dh tgk upin&ipin neh.. ummeh ngan abah ghazi harus g tgk juge! haha..bagus la behave si echa tgk wayang yer..oo haa patut la pnah dgn annur tu..spital pakar tu yer..ehehe..oo ade restoren nama sama..kami klu g the curve mkn kt ikea tu je..sonang nk tgk ghazi main smbil melantok..klu jln dua org bru mkn kat rest² kat situ.

Hirda Ibrahim said...

ala sham,
aku pun 2x5. nama bfast nk x wujud dlm kamus idup kami laki bini. selalunya laki aku bgn lambat. aku by 11am dh siap masak lunch pun. so kiranya kami brunch je terus.. hehehe

fuhh cantik pic dlm wayang yg ko amik. amu nk amik gak, tapi aku ni penakut & sentiasa bernasib malang. satgi kena cekup dgn budak jaga tiket, x ke haru....

ooo ko jumpa sue ek? cute je dua anak dara tu berposing. dua2 x mo berkawan ke??

.: Leen-Wawie :. said...

weh, sempat snep gambo dlm wayang.. kalo curik amik movie skali leh? pastu jual.. muhehheheee..
wokey, salam kenal.. nama anak kiter sama la.. damia..

liwaniel said...

re: wanie dok kat desa impiana, taman puchong prima...

lieya_latif said...

aku pun dah tgk sham...mmg kelako giler....aku gelak jek mase kat dllm panggung...sume scene ade lawak...batu terbang kene rambut pun lawak....mase aku tgk tu , dlm panggung aku ramai yg sporting...mmg bantai gelak gile2 punye...mmg gamat panggung aku time tu....

si mia asal scene ular tu ajek ajak aku balik....takut katenye..si mija tgk dgn penuh kusyuk tawaduk...bile citer dah abis, tetibe die bantai melalak...aku ingat kan nak ape...rupenye nak tgk lagi....ceh!!! len kali masuk lagi...he hehe hehe

aku kelako ko ckp anak ko suke kusutkan rambtu tu...hahahahahaah...

Hirda Ibrahim said...

re: rega salmon aku tu rm23. kalu steak, fish, chicken semua belas2 hengget je. kalu kat chili's salmon rm40++.

Zanna_MamaBatrice said...

bravo
bravo
bravo
echa dah lulus ujian tengok wayang
lepas nie ko rajin2 ler bwk echa nengok wayang yerk..he he he

betul arr sham, watak ular & hantu2 tipu tu menakutkan.....he he he
tp oopeet comel kan...kan ... kan ...

ko jumpa sue erk...
best arr korang...
ko tahu, mlm tadi aku mimpi jumpa ko kat shopping complex...tp camner ntah ko yg sorong troley tp bukan echa kat dlm troley tu tp iqa anak si lily tu....adoiler.....

Cho Zila said...

>>salam kenal.. dah gi tengok yerk.. anak teman atikah dah gi tengok dengan ayah diajer.. kat IOI Mall Puchong.. teman tak dapat nak ikut sebab suami kata nanti Azalia nangis susah.. ralat rasanya.. teman pun sebenonyer excited nak tengok... kan selalupun ibu yang lebih..

Jasfyra said...

sempat lagi tu ko snap gambar dlm panggung..hahahaaaa.bagus betol ko ni sham.tabik spring aku kt ko..

mana de echa serabai..alah,bese ler budak2..mmg camtu le gayanya..besar sket kang,mau le dia melawa cam mama dia..hehee

Cik Puan Mimi said...

kau tau memula last week tu aku ingat nak ajak kau & family tengok wayang, tapi last minit cancel sebab mak aku datang dari kampung.. kalau tak mesti kita tengok wayang sesama.

plan nak tengok minggu ni, tapi aku rasa still ramai kat wayang.. sure serabut jer kalau ramai orang.. nak booking online pun tak tau.. maklum ler tak pernah buat..

kiranya ni kali kedua kan echa tengok wayang.. kalau tak silap aku la.. kira dah lulus la yek.. senang la kau nak bawak lagi lenkali..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails