Thursday, April 09, 2009

Apa kami buat semalam....???

Semalam (08/04/09) aku amik cuti... cooi ada hal nk kena setel..so dia ajak aku cuti skali.. aku pon cuti jer la.. so alang2 da cuti nih kan..so mcm2 la urusan kami buat... siap bwk echa lagik.. sian plak nk tggalkan dia kt umah wan dia...


mula2 harus la g isi perut dulu kan.. kalo x isi tangki perut.. ssh la nk jalan..waima ko buh minyak keta ko full tank pon tp kalo perut ko lapar..xde maknanya gak yer.. hehehhe.. perut paling penting okeh.. nengok ler echa makan.. ni pes time order kids meal nih.. sib baik echa suker.. byk gak dia mkn.. tgk ler tu..punyer la suka dpt makan.. lapo benar gamaknya anak aku nih...



hmmm... yummieh....

wpon korang da biasa tgk rupa pizza kan.. x kira aku nk gak up gambo pizza nih.. hmm dapnyer.. saja bg korang terliur...hehehhe...ni pizza hawaian tuna...ngan stuff crust lagik... ohhh..sgt cheezeer yer...i liiikeeee... (cemana la x gemoks...)


pas makan..kitorang g maybank plak.. nk bukak ac utk echa.. bygkan ler.. da brp tahun dok smpan duit echa kt ac aku... baru ler ari nih kitorang nk bukak ac dia.. teruk kan.. aku x tau nk bukak ac apa sebenarnya... tp bdk maybank tu suggest aku bukak ac didik... didik pon didik la... orang lain..da mcm2 ac bukak utk anak.. aku baru trhegeh2 nk pi bukak...


alhamdulillah..setel gak akhirnya... punya la lama dok tangguh.. ekceli nk bukak SSPN gak.. tp staff maybank tu kata awal sgt.. dorang kata lepas SPM baru nk bukak pon leh.. so x jd wat ac SSPN...hehhe..

ni muka aku yg da selebet/ serabai... panas seh smlam... brpeluh2 keti... mak... nak plak bdk kecik tu asik wat hal jer.. nk dgr ckp dia jer... hangin tul... ni on d way nk g kedai tayar plak.. ari tu pancit.. so igt nk cek la..kot2 kena tukar baru ker... skali cina kedai tu kata elok lagi.. so wat rotation, alignment ngan balancing jer... berpeluh2 aku tggu...ramai la plak org kt kedai tu.. dorang ni sumer x keje apa..(chehh.. igt aku sorang je ke cuti..hehehe)



bdk ni plak sebok nk mkn jambu.. aku beli utk aku..sekali echa plak yg sebat mkn sorang.. mintak sket x bg plak tu... ada la tggal secoet lg nk abis baru dia bg aku...cisss...

echa da tukar baju plak.. abis brpeluh bau masam...aku tukar pakai baju lain... jarang korang tgk echa pkai gown kan...heheheh... ni pon sket nyer payah nk suh pakai.. aku g basahkan shirt ngan suar jeans dia...hahhaha so ckp da xde baju lain.. baju ni jer ada.. baru dia nk pakai.. tu pon perang besar dlm toilet giant tu ha... geram jer... masa ni kitorang g c4 wangsa maju.. tah hapa cooi nk cari ntah ..aku pon x tau.. bkn beli apa pon.. echa sibok nk tolak troli lak... so beli jer la megi dua pack ngan kacang..jnji ada.. xkn aku nk tolak troli kosong plak kannn... pasan x bantal busuk echa tu.. baekkk nyer landing kt situ...



echa skang ni aku rasa dok berangan nk shopping barang kot.. asik la ajak g tesco la..giant la.. pas2 sibuk nk tolak troli tu.. da ler x bg kitorang sentuh sket pon.. kalo tolak betul2 xpe la.. ni abis sume dia langgar.. bila aku pegang..abis dia mnjerit kt dalam tu.. adoiiii... wat malu tul...
tu konon tgh pilih barang la tu... punya la lama dok nunggu dia kt dlm tu.. tggu aku naik antu gamaknyer budak nih... aku ni da la menahan kencing segala...hishhhh... geram tul.. kalo x bwk brjalan... kesian plak.. tp kalo da dibawah brjalan.. cam2 plak prangainya..nk dgr ckp dia aje.. adakah aku trlalu memanjakan echa...??? aku mmg jarang pukul dia.. salu marah jer.. tu pon pujuk balik pas2... sian ar plak kecik lg kan.. x smpai ati ler.. salahkah cara aku mendidik dia.. huhuhu... degil x leh ckp la bdk nih... mak aku kata ...ikut ko la degil...hish...pndai jer mak aku ni wat citer.. aku baik apa..


ekceli..aku tgh bosan nih.. tu pasal aku wat entry nih.. saja2 gatai nk hapdet blog..heheheh.. korang layan jer la kannnn....






21 comments:

ILA said...

Hamboi2 ko ni Sham...org johor berlibur ko pon same ek?? hihi

ECHA pon x suka pki gaun?... dah ramai dah aku dengar anak2 pompuan diorang x suka pki gaun atau skirt... ntah aper2 la anak skrg kan?...pandai je nak memilih!! kita dulu ikut je sarung aper yg mak bg...tp seingat aku, budak dulu2 suka pki gaun2 ni kan?

mrs khairul said...

heheh..kedekut ek anak dara ko tuh..sama jek prangai ngan kanda..aku rs sume budak cenggitu la sham..cuma bila dh ada adik ni dia ok sket..rambut echa ni lebat eh..mesti masa dia lahir lebat mcm si aqeel tuh..ko xnak dia biar pnjg jek ke rambut tuh..pastu toncit 2..ceh2..aku plak yg mandai2..maklumlah anak dara ku itu setoit jek rambutnya..heheheh


sham actually x rugi tau bukak sspn awal2 coz ko ble deduct tax up to RM3k..for me it's good..hehehe..kanda kami dh buatkan b4 dia umo 1 year cuma balqis jek lom buat coz nak tgu aku keje so that both of us ble dpt deductn 3k each..

aimi @ kamalina said...

amboi echa....byk demand dgn ummi ya.... biasala tu sham... anak sorang...cam anak sedara saya gak..sebab dia sorang kan, mmg demand habis....nak mkn pun tak layan kalau gerai2 ni..sabo jela..tu mmg melampau la... ahaks....termengutuk pulak anak sedara sendiri...

OK ke ASD tu?? dulu saya pun buka ASD utk haziq...tapi dah tutup. .transfer semua ke Tabung Haji..sebabnya...tiap kali saya nak topup duit ke ASD, mesti terima alasan yg sama... "cik, takde quota la utk cik beli, cik kena tunggu org jual dulu, baru blh beli".. mak aii...main quota2 lak...tu yg saya tau..kalau tak, diorang tak citer pun... tapi tak pastila kalau skarang dah hapuskan sistem quota tu ke tak..mmg tension la sebab byk kali pegi bank asyik2 tu jwpan yg saya terima.. last2 pindah semua ke TH..

atty's said...

bagus..echa..dah simpn duit..

Zanna_MamaBatrice said...

aku cuti
ko pun cuti sham...
bagus laki ko...dia cuti, ko pun kena paksa cuti gark...sehati sejiwa...baru ler boleh gi shopping sesama kan...adil gitewww....

sesekali anak dara ko bergown..terserlah keayuan dia sham...aku ingat lagi time gathering dulu...dia bergown putih...he he he

sham...aku tak kira...ko kena buat gark tag kat blog aku yerk...ha ha ha...keji tul paksa2 ko kan

Mrs. Hasanif said...

syoknya klu sama2 cutikan..nak jln pun senang.. weh maryam pun mcm echa la.. mesti nak troli tu...lawa la echa pakai gaun... pasni boleh la ko selalu buat tektik kotor tu..muahahhaha

Hirda Ibrahim said...

poms,
aku pun selalu camni, kan laki aku kerja shift. mai mood aku x dak nk pi kerja, aku tunggu je off day dia, so aku pun memonteng le sama.
katanya bini mithali...muhahhaah...

sham,
apsal ko x try cheesy larva stuff crust? sama je rega dia. cheese dia siap meleleh2 kuar fr tepi2 lagi.
ha! ha! kan dh nyesal! LOL.
takpe ada alasan nk pi lagi. kan rega set pizza now dh murah. ;)

betui ko, bila kuar berdua, sian kat anak yg kena tinggal. bila bwk anak, stress coz x leh nk shopping dgn aman. ishh benci sungguh dok dlm dilema nihh...

perghhh 1st time nengok anak dara ni pakai dress... tapi tetap macho, dress dgn sport shoes.. i likeee...

Hirda Ibrahim said...

eh , lupa nk tambah.
aku pun buka ASdidik kat hardy.
senang..
SSPN aku plan bila dia sekolah nanti br nk transfer duit masuk dlm sana.

☆ lieya latif ☆ said...

ha ha ha ha tak sedar diri ngaku die baik konon....makko ckp betul laa tu sham ha ha ah ah (lariiikss!!)

wei aku suke laa tgk gelagat echa nie...ade ajek karenah die, tapi bagi karenah comel2....ha ha ha walaupun ko geram ngan die, tapi aku suek....biar die buli mama die lagi he he he

oooo ehca suke jambu yeak...bagus anak ko suek makan buah, kalo aku plak,si mija jek layan buah2 nie, mia jgn harap...

suke tgk anak ko makan tu....okey laa tu dah berselera makan kan....aku pun naik selera tgk pizza yg ko dok up2 kan tu...ces!!! ade yg aku kene cari pizza weekend ni....kejam ko sham!!!

Linda Latip said...

huhu bagus sham..tak kire lmbt ke tidak janji kite beringat n bukekan juga acc anak anak kite..hehe duit raya dh bertahun asik msuk bank maknye aje..

ambeih si echa makan..tp ok lg, bg Ghazi pegang garpu..smbil mkn smbil cucuk ummeh die, pastu die gelak sensorg kakaka..tk thn mokcik!

eh echa..hurungjgk g bantal busuk tu? hahahaha nasib la kan..janji senyap..bgus² kecik² lg dh ade tokoh nyopping..ituu yg kite mauuuuu..huahahaha

re:aku mmg biasa misplace brg neh sham oiiii...tk leh wat ape dh..sbb keje laju sgt..kdg² termenung gak bile ilang smnthg tu..tp tkpela..at least itu bigger lesson lah..pasni beringat makin kuat la..huhuhu

~~ciklinn~~ said...

yup betul ckp ciklinda latif..yg penting kita buat simpanann utk diorg kan....

hishh terliur tol aku tgok makan echa tu.... yummy..

en_me said...

pizza sodappnyerr..

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

ala comeinyer echa pakao gown tu sham..berkenan aku,,ngan corak dot2 bulat2..tambah bulat lagi..geram aku...
suker tolak troli yer??..macho tul echa ni..

liwaniel said...

first time echa pakai gaun...comel dia pakai gaun tu...hehehe..siap kena basahkan seluar dulu baru nak pakai gaun ye...

bagus la dah bukak akaun untuk echa...lambat2 pun takpe...wanie simpan duit irfan dalam tabung haji...bukak akaun dari irfan baby lagi...irfan lahir kan hari raya..byk la duit raya..terus bukak tabung haji simpan duit2 raya dia...

sitione said...

sham..kang g fp aku ek..ada invitation to my kids party.

Jasfyra said...

aku suka..hehehe.aku pon sama cam ko.kalo laki cuti, aku pon gatai nk cuti sekali..kekekee

sham, tq tegur psl BOD arissa tuh.aku dah betulkan.bukan 2008 tp 2007..hehe

sitione said...

re:shammm..ko dtg tau..nk jumpa ko x jumpa2 aku ha..

weh ala klo x ikut theme pun x per ar..ko pakai jer baju kalerpul..aku tima gak..cuma kurang satu nugget jer lah yg ko leh makan...wakakakakakakkaka

sitione said...

ON BEHALF OF MY FAMILY..I DO SEEK FOR AN APOLOGIZES FOR ANY INCONVENIENCE CAUSED.

FOR THOSE THAT HAS BEEN INVITED AND CONFIRMED THEIR ATTENDANCE, DO TAKE A NOTED.

THANK YOU.

FROM,
MADAMCT@SITIONE

Puan Iza said...

sham, echa pun kedekut ek? samalah dgn haikal kedekut gak...tak bagi makanan dia kalo kita minta...boleh dia nak bagi yg kat dlm mulut dia...eeeee...tak patut....:-)

a'ah echa pakai gown...kan cantik tu...



re: iza pegi besday bash anak opis mate...tak sama dgn yg lieya, k.mimi pegi tu....umah lain2 key :-)

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

cemana aku boleh lepas pandang entry ni??

kau suka makan pizza stuff crust ker?? eii aku tak lalu la wei makan yagn ada banyak cream.. tak masuk dengan tekak aku nan melayu ni.. kalau ada yagn order pun aku makan yagn tengah2 jer.. yang yagn part cheese tu aku mesti tak makan.. heheh

oo kau bukak amanah saham didik ... apa beza dengan sspn ni? aku berangan jugak nak bukak sspn, tapi tak tau nak bukak cemana.. amanah saham didik ni sama dengan ASB ker? dividen dia sama ker? ishk banyak soal plak

kau beli jambu yang 2 hiris singgit tu ker? ishk zaman sekrang ni memang mahal la.. dulu zaman aku, jambu sebijik belah dua, baru jer 50sen sebelah.. ni sekarang sepotong tu mak aii kecik jer.. tak puas makan..

haah la sham, cute jer echa pakai gown, lenkali kena la rajin2 pakaikan dia gaun.. tapi tu la budak2 pomps zaman sekarang ni memang tak suka pakai gaun. emily pun sama. kalau aku amik gaun, dia siap lempar jer baju tu.. kalau aku amik seluar jeans senyum melebar jer.. ishk geram betul

Jue ~ mama DnD said...

sham kita serupa..aku pun mmg suka makanan yg cheezee² ni..lg byk cheese lg aku suka..tu pasai lah dabom...walaweiii samalah anak poms kita tu.. xmo pakaki gaun.. nak pakai seluar jer..geramsss aku.. dahnyer gaun² duk lah tergantung dlm lemari...
akupun setuju cam linda latip tu ckp..lambat xper asal bukak... buka awal² pun jrg top up x guner jugaks.. (hahaha itu adalah aku).. aku top up masuk ASD si DND time lepas raya jer...kejam kan... oklah tukan..yolah tetiap bulan dah potong acc aku tuk education plan derang.. kopak a makcik nak simpan lg..ni kmmg dasar mak kedokut.. nasib lah korang anak² ku...

bagus² tecik² dah ada talent shopping bg penuh troli ok...manatau dah besar nanti leh dpt share tesco ke giant ker...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails