Tuesday, April 14, 2009

Echa New Hair Cut

Jumaat baru2 ni aku blk kg umah my PIL.. dr opis kul 5.30 trus ker HUKM jmput my FIL pas2 snggah umah utk mndi n pack baju sumer.. pas Isyak zassss blk kg.. lama gak aku x blk.. ada gak dkt sebulan.. hehehe..menantu antu betul...hahahha..

echa kt kg..aku sgt pelik okeh.. brselera betul dia mkn..wpon nasi ngan telo dadar ngan kicap jer tp siap tmbah lg okeh.. kalo kt umah sori ler nk mkn cam2.. pas2 ptg siap mkn biskut kering cecah ngan nescafe lg.. huihhh.. aku sgt heran okeh.. kt umah aku bg biskut yg brkrim pon dia xmo.. mkn krim je pas2 biskut buang.. pas2 lg my FIL dok puji2 dia pndai makan.. lg la brselera echa mkn .. smpai aku lak naik risau..tkt skt perut psl trlebih mkn.. sabo jer la.. jgn dorang igt aku x bg echa mkn kt umah dah ler kan...heheh..
pas2 sabtu petang tu.. aku da naik rimas nengok rmbut echa yg brgulung2 tu.. makin dia brpeluh mkn kenteng lak rmbut dia aku nengok.. da ler tebal giler.. aku pon suh ler my SIL tolong potong.. echa mmg ssh nk potong rmbut kt kedai okeh.. salu mak aku yg guntingkan.. itu pon cam gigit tikus aku tgk.. senget sana..senget sini..
spt biasa masa nk gunting tu.. echa akan jerit2 kt xmo.. tp sbb aku ngan abah dia dok layan dia suh tgk lizard la apa sumer.. brjaya gak SIL aku gnting rmbut dia.. dn ini ler hasilnya... tadaaaa...

pndangan blakang... masa ni kt kfc tesco slayang... mula2 plan nk g mkn kt kg. baru.. skali ujan lebat la plak.. so tkt nk msk kl..tkt banjir.. kitorang pon patah blk trs msk tesco...sbb echa da menjerit melolong "nk g tek ko... nk g tek ko..." bila nmpk jer sign tesco...


hahahha.. mintak mahap ler.. echa mmg suker jongket idung dia cenggitu... da mcm rabbit lak aku nengok ngan gigi jarang beso ghumah dia tu...(hahahha kutuk ank sndiwi...)

Da mcm boy ler plak aku tgk.. kazen echa kata da mcm rmbut faizal tahir...sblm ni dia kata cam vokalis kump. Hujan (noh)...hahhaha.. pndai2 jer bdk2 nih..


echa xmo blk..sibuk nk main games kt situ.. layan jer la.. ni tgh lyn game bowling..


ker longkang je yg lebih....



17 comments:

aimi @ kamalina said...

uihhhh echa..rambut baru...very the boyish...ahaksss....tapi pandai gak SIL awak potongkan rambut ya..kalau saya, mmg fail..nak ratakan belah atas pun selalu senget benget.. hubby saya selalu marah kalau tgk rmabut anak yg semacam tu..

sham..bdk2 mmg gitula...balik kg je selera mkn membuak2..sama cam anak saya... kdg2 tu mkn tak best mana pun, tapi siap bertambah2 lagi..sib baikla MIL saya paham...kalau tak, ada yg kena tuduh tak bg anak mkn...

As said...

sham ko potong lagi rambut echa... hmm ntah bila la anak dara ko tuh nak rambut panjang erk... hmm ya la... maybe sbb dia rimas kot... tuh x pernah rambut panjang.. hehehehe.. pandai SIL ko potongkan rambut erk.. aku harap kalo nak trim depan boleh la...

Ayumieza said...

wow rambut barulah echa skrang..mcm rambut faizal tahirlah hehehehe...pandai jugak ye SIL akak potongkan rambut echa kemas gitu hiihihi...klau kat umah nurul lah yang menjadi tukang gunting rambut adik-adik nurul save sikit wakakakaka...

Bukan takat echa je selera makan bila balik kg,nurul pun sama jugak mcm tu entah kenapa tiba-tiba lak berselera maybe pertukaran negeri (ada ke bahasa pertukaran negeri???redah jelah labu)

Mrs. Hasanif said...

ko ni rambut dia panjang lawa apa..tp klu dah tebal sian gak kt dia kan.. ok la tu pandai sil ko gunting...ada fesyen gak..cuma tambah subang lg comel..hehehe pepandai je haku..

jongket idung tu yg mahal...

Mrs. Hasanif said...

opss lupa nak tulis..patut la msk longkang je bola tu..echa dok nak pegang bantal busyuk lg..x leh kusyuk...hahahahaha

Ayumieza said...

kak nanti ubah balik ye alamat blogger nurul bab dah tukar...http://www.ayumieza.blogspot.com

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

sham.. waaa aku baru jer puji2 echa cantik pakai gown.. yang kau pi potong rambut watpe.. dah nampak cam tomboy tau.. dah ler dia suka dressing2 tshirt, jeans dengan kasut nike, makin ler nampak cam boyish tau..

hahah gelak aku baca dia kata tek ko, tek ko.. macam dia sebut "tetek ko" plak bunyinyer. heheh

☆ lieya latif ☆ said...

oo lik kg ker...bestnye aku ni dah lame tak lik melaka or johor sebab busy masing2...minggu depan baru nak balik....hi hi hi

ye ke kat sane si echa berselera, die suke tgk atuk n nenek die kot...lagi pun telur tu bukan ko yg masak kan...sah2 die suke air tangan org lain kot he he he he

terkejut aku tgk rambut echa dah kuntut...ko ni aku suke rambut kenteng2 echa tuh, dah nak panjang dah, dah leh ikat dah....tgk2 ko caras rambut die....takpe la sham ko takmo kasi die rimas kan.....ape2 pun echa tetap kiut...seb baik rambut depan die ko tak kontot kan...kalo tak mmg aku babab2 ko tau tak!! he he he

atty's said...

echa rambut baru....look nice..still comey..

Linda Latip said...

dah putun rambut ke echa..aloooo..ilang ke'curly'an yg ngancam tu..tkpe naty ternak smula k..huhuhu..kami klu nk ptg rmbut si ghazi wktu tdo aje la..klu sedar, rmbut kitorg yg kna gunting huhuhu..

eh Ghazi pn sma, klu umah atok n wan die kenmain makannnn....kirik kanan suap..kakaka tkpela kan..janji die selera..wlu dimana sj...harus lah pasni ko kna saluuuu balik umah mertua hahaha

Hirda Ibrahim said...

poms,
anak aku pun. kalu pi umah SIL aku, mkn nasi byk. kalu org x tau sure org kata mak dia x bg mkn kat umah.
tapi laki aku kata "mama masak x sedap kot". eiii ada yg nk kena nihhh...

ok la rambut faizal tahir tu... cute & kemas. pandai SIL ko gunting.

mrs khairul said...

a'ah la sham tgk dr belakang mcm boy tau..heheh..tp xpe muka still nmpk pompuan g..kan ayu2 gitu..cuma sesekali ko pakaikan la dress ke..skirt ker..

rambut echa lebat & tebal so mmg xsesuai simpan pnjg..sian plak kan kalo dia peluh2..tgu dia beso sket nnt ko smpn lah rambut dia..ble toncit ekor kuda..

Zanna_MamaBatrice said...

aloooo...
ingat sapa ler tadi..echa ker?
yelah sham...dah cam boy dah si echa nie...hu hu hu...

sian gark kalu tak potong kan rambut dia tu..
kita baru nengok dia cam rimas
dia rasa lagi ler camner....he he he

lepas nie, kalu rambut echa panjang balik.....ko antar rebonding jer....keh keh keh

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

mak oi..macho nyer echa ni..tapi tetap cute miut tau...

~~ciklinn~~ said...

alahai dah potong rambut yerk... keteng pjg lawa apa... tapi yerlah rims nengokkan.... rambut pendek pun echa maintain cute....

Emy Omar said...

Alahai sham kenapa ko potong rambut echa tu,takpe2 still cute je budak kecik kalau rambut panjang2 pun rimas diaorang kan..

Jue ~ mama DnD said...

x pa sham ..dia kecik lg nanti sok sok sekojap jo dah panjang rambut tu.. dr tak tahan mata tgk dia berpeluh².. akupun suka kalo dalila rambut pendek..cuma papa dia plak x bg potong...
bebeudak mmg camtu kalo kat umah org semua pun telan... yg aku plg heran tu DnD kalo aku masak pedas sket sure x leh telan.. kalo blk kg wan dia siap bertambah lagi..gaknyer tiba kampung deria rasa pedas tu trus hilang kot... tu yg bengang tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails